Brugerundersøgelse gennem visuel feedback

Hvordan skal et websted designes til at være forståeligt og intuitivt for brugeren? Hvordan bedst imødekommer brugernes behov, og hvad skal du være opmærksom på?
Brugerundersøgelser og rådgivning om brugeroplevelse beskæftiger sig med disse klassiske emner.

Virksomheder står ofte over for beslutningen om at implementere Design A eller snarere Design B, og spekulerer på, hvor brugerne ser styrker og svagheder ved et eksisterende koncept. Denne vigtige brugerfeedback kan ikke altid fås i laboratoriet som en del af en klassisk brugeroplevelsestest – såkaldte visuelle feedbackværktøjer giver også direkte brugerevalueringer af koncepter og designkoncepter.

Hvad er visuel feedback, og hvad har den brug for?

Visuelle feedbackværktøjer er også kendt som brugervenlighedsfeedback-værktøjer. Målet med disse værktøjer er at forbedre brugbarheden – anvendeligheden – af et websted eller en app, samt design eller konceptvurdering af websteder ved direkte at integrere brugerfeedback. I en online undersøgelse præsenteres brugerne for billeder, formularer eller andre muligheder, som de skal bedømme og om nødvendigt kommentere. En sådan undersøgelse kan for eksempel udføres inden starten af ​​et nyt websted for at gøre det så brugervenligt som muligt lige fra starten. Men også eksisterende sider kan forbedres ved hjælp af disse værktøjer ved at afdække optimeringspotentialer.

udstilling

En stor fordel ved webbaseret visuelt feedbackværktøj er evnen til at indsamle brede prøver og dermed evnen til at udføre en grundig statistisk analyse af brugeroplevelsen på specifikke websteder.

Hvor gælder visuel feedback?

I en intern undersøgelse af Facit Digital blev forskellige visuelle feedbackværktøjer testet. Mens alle disse værktøjer deler målet om at optimere koncepter og visuel design, er de meget forskellige i deres anvendelse:

Præference test

For eksempel kan du finde ud af, hvilken bannerfarve brugeren kan lide bedst, og hvor dette banner ideelt skal placeres ved hjælp af en klassisk farve præferencetestFor eksempel A / B-testen. Produktet AB Tasty giver dig blandt andet mulighed for at teste to eller flere varianter mod hinanden, som vises tilfældigt for brugerne. Effektiviteten af ​​de to versioner bestemmes derefter ved statistisk analyse for at udlede en brugerpræference. A / B-testen hjælper således med at bestemme den bedste variant af et webstedsdesign fra brugerens synspunkt.

Første klik-test

Om en ny webside er intuitiv at bruge, og om deltageren straks ved, hvad han skal klikke for at nå sit mål, svarer den såkaldte Første klik-test, Brugeren præsenteres her med et design til at udføre en opgave, f.eks. “Fuldfør ordreprocessen!”.
En analyse af klikpositionerne giver en god indsigt i designet. Dette vil hjælpe med at identificere brugshindringer og indsamle information om brugernes individuelle forventninger.

Feedback widget

I digitaliseringsalderen er brugeren mindre og mindre håndgribelig. En kunde kan forlade et websted næsten ubemærket igen. Man finder ofte ikke ud af, hvad der motiverede ham til at besøge stedet. Eventuelle problemer med brugervenlighed, der fører til at forlade siden, forbliver også skjult.
Løsningen leveres af såkaldte feedback-widgets: Ved at klikke på en lille “feedback” -knap, der for eksempel er synlig på siden af ​​siden, kan brugeren give ros og kritik i et pop-up-vindue.

Kommenter billeder og koncepter direkte

En anden anvendelse af visuelle feedbackværktøjer er at fange deltagerkommentarer til billeder, koncepter eller lignende. Brugeren markerer områder på billedet uden nogen specifikation, evaluerer dem (med lide eller ikke kan lide) og har også muligheden for at påpege problemer eller vanskeligheder med at forstå brugen af ​​hjemmesiden i et kommentarfelt. F.eks. Giver Visual Feedback Tool Munks FeedMap deltagere mulighed for at give kommentarer til grafisk testmateriale.

Hvilken metode skal man vælge nu?

Den klassiske test for brugeroplevelse i laboratoriet optimerer brugervenligheden og anvendeligheden af ​​et websted som en kvalitativ metode. Visuelle feedbackværktøjer samler brugerpræferencer, kommentarer og ratings på visuelt materiale i kvantitativ form og som en del af en online undersøgelse. Hvilken forskningsmetode der er bedst egnet til at gøre dit websted brugervenligt afhænger helt af det underliggende spørgsmål og det individuelle mål for en virksomhed.

Anna Katharina Borufka er juniorkonsulent hos Facit Digital med speciale i kvantitativ markedsundersøgelse. Ud over sin entusiasme for statistisk metodeforskning og dens anvendelser ser hun altid frem til kreative tilgange: for eksempel at udvikle nye koncepter sammen med brugere og kunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *