Underdogs kommer nu!

Når det kommer til påvirkermarkedsføring, tænker mange først på Instagram. Der er sociale medier til forskellige kanaler, som enhver virksomhed og hvert brand skal se nærmere på. Uanset om YouTube, Pinterest, Twitter, Facebook eller Snapchat: De mulige annonceplatforme ved siden af ​​Instagram tilbyder alle fordelene ved markedsføringsforanstaltninger.

Men der er mere, Björn Wenzel, administrerende direktør for Lucky Shareman, er sikker. Grundlæggeren af ​​Influencer Marketing Agency forklarer, hvor tendenserne inden for influencer-marketing bevæger sig.

LEAD: Hvor skal tendenser inden for influencer-marketing hen?

Björn Wenzel: Efter min mening er de vigtigste trendkanaler for influencer marketing i 2019 live streaming og messenger marketing.

“Influencere kan nå deres tilhængere via WhatsApp meget personligt.”

Live streaming à la Instagram live videoer?

Too. Instagram har allerede forbedret sin teknologi markant, her ser vi begyndelsen på den nye trend. Men også streamingplatforme som Twitch udvikler sig hurtigt. Twitch har i øjeblikket 15 millioner aktive brugere i Tyskland og appellerer til en målgruppe mellem 15 og 35 år, der er relevante for reklame – og i modsætning til mange forventninger, både mænd og kvinder. Twitch er ikke længere kun til streaming-spil, men også til gør-det-selv-emner (DIY). Her ser vi snart spændende nye formater. Den afgørende faktor er, at en virksomhed fornuftigt forbinder sit eget produkt med det tilsvarende livestream-emne.

udstilling

Lucky Shareman Bjoern Wenzel 300Dpi kryds
Björn Wenzel, grundlægger og administrerende direktør for influencer marketing bureau Lucky Shareman

Men du tror også på messenger-marketing?

Absolut. Det andet hovedemne bliver Messenger Marketing i 2019. Alle bruger en messenger i dag, fra ung til gammel. Fokus er hovedsageligt WhatsApp, der nu bruger ca. 80 procent af tyskerne – og 95 procent af 12 til 19-årige. Dette bekræftes af det nuværende D21 Digital Index 2018/2019 af Initiative D21.

Hvordan kan en sådan messenger-marketing se ud via WhatsApp?

Influencere kan nå deres tilhængere via WhatsApp meget personligt. Kanalen er velegnet til tekster, fotos, videoer og dokumenter såvel som til placering eller stemmesedler. Der er et stort potentiale for mærker, der ønsker at nå deres målgrupper direkte og modtage ærlig og hurtig feedback.

Lær mere om influencer marketing i den seneste udgave af LEAD magazine 01/19, som du også kan bestille online.

Lead Cover

Og det fungerer?

WhatsApp er stadig underhunden på sociale mediekanaler. Men vi ved, at med WhatsApp er CTR ofte højere end andre sociale mediekanaler. Denne tendens vil intensiveres i 2019. Fordi med WhatsApp og i Facebook Messenger stadig ingen reklame, er indhold reklameformatet. For kundeservice og kundeloyalitet giver det mening at bruge statusmeddelelserne, især i WhatsApp-historierne. Her er videoer meget iøjnefaldende.

For hvem er messenger marketing velegnet?

Messenger-marketing er velegnet til alle brancher, der ønsker at offentliggøre målgruppespecifik information. Influencere kan legemliggøre temaer på grund af deres popularitet. De kan hjælpe med at genskabe markedsføring med forklarende videoer, backstage-info, produktkampagner, billeder og undersøgelser.

Også interessant: Influencer Marketing: Kom for at blive

Når vi taler om trends, hvad siger du om tendensen for mikroinfluencører?

Vi hos Lucky Shareman tænker: Blandingen gør det. Det er bedst at blande mikro-, mellem- og makropåvirkere. Påvirkningerne af de tre kategorier udfører forskellige opgaver. Mikroinfluencerne står for et stort engagement og et stærkt samfund såvel som høje interaktionsrater. Mikroinfluenceren er normalt meget intens på interaktionerne fra hans fans. Midtpåvirkere har mere professionelle videoer og er samtidig tilgængelige, mens makroinfluencører bringer en lang række, meget professionelle videoer og især sejt indhold. Deres engagement i forhold til antallet af følgere er ofte lavere end for mikroner og mider, fordi de som et personligt brand er stærkere, mens nischigere indflydelsesrige ofte nyder en autoritet med højere emne.

Rækkevidde alene tæller ikke i 2019?

Ikke længe. En kampagne skal aldrig bare fokusere på rækkevidde. Målgruppepasning, stillingernes kvalitet og interaktion med tilhængerne er lige så vigtige for at opnå den ønskede medieydelse. Så hvis et brand ønsker at opnå både høj rækkevidde og et godt engagement i målgruppen, bør det kombinere mikro-, mellem- og makropåvirkere. Selvfølgelig er det lige så vigtigt at vælge de påvirkere inden for de kategorier, der virkelig passer til mærket – ligesom deres tilhængere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *