Hvordan en netværksbegivenhed bliver en succes

Det er ikke nok at invitere til en drink efter arbejdet eller etablere et par stiftere med finansfolk – selvom nogle begivenhedsformater lyder nøjagtigt som dette. Såkaldt “stifterflirt” eller “roterende middage” er knyttet til et strejf af speeddating: i tidsbegrænsede samtalerunde mødes deltagerne roterende.

Åbne formater er foredrag efterfulgt af foredrag, workshops eller barcamp – åbne konferencer, hvor emnet ikke er forudbestemt, men bestemt af deltagerne.

Så meget for teorien, men hvad skal man kigge efter, når man arrangerer en perfekt netværksbegivenhed? LEAD talte med Sandra Winkler, marketingchef Tyskland hos coworking-udbyderen Mindspace.

Temaet sætter retningen

For det første er det ifølge Sandra Winkler vigtigt at definere en målgruppe eller et tema for begivenheden. “Dette letter det faktiske netværk, fordi deltagerne fra starten har ligheder eller samtaleemner.”

Desuden var udarbejdelsen af ​​gæstelisten meget vigtig, fordi: “Emnet sætter retningen foran. Begivenheden skal i bedste fald ikke kaldes” Netværksnat “, men en substantiel titel at bære. Kvaliteten af ​​emnet skaber således en masse af: Spændende højttalere, eller deltagere øger interessen. ”

udstilling

Antallet af deltagere viser sig at være vanskeligt: ​​”Ofte kommer det i overmættet Berlin til en procentdel på 40 procent. Dette er en skam for arrangørerne, og et tomt rum gør ikke noget godt indtryk. ”Der er en smule mere planlægningssikkerhed med en blanding af eksisterende kontakter, som ofte er mere pålidelige og eksterne partier.

På netværksbegivenheder, der arrangeres af Mindspace i deres egne samarbejdsområder, der er designet til sådanne arrangementer og workshops, er flere medlemmer af deres eget samfund altid til stede. “Derfor er et af mine tip at oprette din egen gæsteliste. Man skal arbejde hen imod, at omkring 20 til 30 procent af deltagerne er kendt af arrangørerne. ”

Du er måske også interesseret i dette: 4 tip til vellykket netværk

Netværk Mindspace3
Placeringen skal være let for alle at nå, rummet skal være godt skiltet og – uundværligt – være forsynet med WLAN. (Billede: Mindspace)

Velholdte cupolaer blandt deltagerne

Og hvad hvis der ikke opstår kommunikativ stemning? Især i frontale forelæsninger er overgangen til et afslappet netværk undertiden vanskelig. “Forebyggelse er det første bud her: Hvis begivenheden har et specifikt motto, eller hvis der er tale i begyndelsen, skal værten eller moderatoren medtage deltagerne gennem spørgsmål.”

En anden metode er at bringe deltagerne sammen i en slags “blind date”: “Alle gæster får et badge i en bestemt farve eller med et ord. Værten beder dem derefter om at mødes i deres grupper og tale om Ordet, eller bare introducere hinanden. Samtalen kommer ikke naturligt, men den accepteres normalt meget godt og gør det lettere at komme ind i den første samtale. ”

Du er måske også interesseret i dette: Verdens første LGBT + “Business & Networking” -app

Placeringen

Meget vigtigt her er først og fremmest at tænke praktisk: Stedet skal være let tilgængeligt for alle, rummet er godt skiltet og – uundværligt – leveres med Wi-Fi. “Selvom alle skulle tale i den virkelige verden, er intet mere foruroligende, end når folk søger minutter efter en internetforbindelse,” siger Sandra Winkler.

Hvis placeringen er smuk, er det halve slaget. Betydning: dagslys, eller om aftenen en god udsigt og adgang til den friske luft. En ændring af rummet mellem forelæsning og netværk i et åbent miljø er også godt. “At bevæge sig lidt vil gøre det lettere at blande deltagere sammen.”

Den gyldne regel

”Netværksbegivenheder er ikke salgsbegivenheder!” Understreger Winkler. Målet bør altid være at tilbyde en pædagogisk og informativ begivenhed, hvor deltagerne skaber nye kontakter og frem for alt har det sjovt.

Dette gælder også tiden efter begivenheden, hvor mange arrangører ville forsøge at markedsføre deres tjenester eller produkter. “Dette er lige så upassende lige efter begivenheden, som i mellemtiden.”

I sine egne begivenheder lægger hun i stedet vægt på kvalitetsstyring i form af en kort undersøgelse. Hvis du ønsker at holde kontakten med dine deltagere, skal du fokusere på godt indhold, sende blogartikler som dybe dyk om specifikke emner, svare på ubesvarede spørgsmål og sende dem til deltagerne som indhegnet indhold, som de kun kan se, når de registrerer sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *