Ikke så stor, Mario!

Dette er Switch Online

Nintendo Switch Online
Dette er de barske træk ved Nintendos nye “Switch Online” -tjeneste (Foto: Nintendo)

I modsætning til Sony med “PlayStation Plus” og Microsoft med “Xbox Live Gold”, har Nintendo endnu ikke tilbudt en betalt onlinetjeneste til Switch. Spil som “Mario Kart 8 Deluxe” eller “Splatoon 2” kunne spilles online – men denne service var gratis siden lanceringen af ​​Switch i marts 2017. Nintendo har dog altid gjort det klart, at dette gratis tilbud ender i en overskuelig fremtid. Og nu er tiden inde: 19. september lancerede “Switch Online”. Således kræver japanerne nu penge for tjenester, der tidligere var gratis. Og ud over det har tjenesten ikke haft meget at tilbyde. En uheldig start.

Sådan fungerer Switch Online

I det mindste er indtastningen let, som LEAD-testen har vist. Det tager mindre end fem minutter at downloade og installere switchopdateringen til version 6.0.0. Derefter kan du finde den nye mulighed “Nintendo Switch Online” i konsollen eShop. Der kan du abonnere på tjenesten – og også med en gratis 7-dages test. Efter at have bekræftet abonnementet af brugeren, er onlinefunktionerne umiddelbart tilgængelige.

Det er hvad Switch Online tilbyder

NES tennis
NES tennis fra 1984 – mere end et par minutter gør 2018 ikke sjovt mere (Foto: Nintendo)

De tidligere gratis multiplayer-spil (hvor Nintendo stadig ikke bruger moderne serverteknologi) er kun en del af den nye service. Problemet: I det mindste tilbyder “Switch Online” ikke meget mere spændende muligheder. En af komponenterne er det nye spilbibliotek “Nintendo Entertainment System”, med hvilket japanerne bringer retrohits af deres første succeskonsol NES fra 1983 på Switch. 20 spil som “Donkey Kong”, “The Legend of Zelda”, “Dr. Mario” eller forskellige “Super Mario Bros.” – Oldies er tilgængelige til start, flere skal komme.

udstilling

Nintendo har dog for nylig genanvendt denne HD-borede titel med sin NES Classic-retrokonsol. Og med al charmen: Det er sjovt at rummage gennem de gamle hits i et par minutter. Men hvem vil stadig kæmpe med den pixelerede “NES Tennis” fra 1984, hvor et spektakulært tennisspil med det nuværende “Mario Tennis Aces” er mange gange sjovere? Hvem vil have “Super Mario Bros.” i 2018? gamble, hvis kontakten også den fantastiske strøm “Super Mario Odyssey” er installeret? Mere moderne spil op til GameCube eller Wii ville være meget mere attraktive. Jeg håber, Nintendo stadig er her. Derudover annoncerer japanerne “eksklusive tilbud” til medlemmer – og holder sig ajour, hvilket er.

Mario Tennis Aces
En sejr med 6: 0, 6: 0, 6: 0! Til sammenligning ser den nuværende “Mario Tennis Aces” på Switch ud (Foto: Nintendo)

Dette er de andre funktioner

Ud over onlinespil og NES-oldies muliggør “Switch Online” også lagring af spildata i skyen. Dette bevarer data, når en switchkonsol f.eks. Går tabt eller er defekt. Denne mulighed fungerer imidlertid ikke engang med alle spil, “FIFA 19” eller “Splatoon 2”, for eksempel, er udeladt. Derudover er denne funktion kun en stopgap, fordi Nintendo ikke har skabt nogen rimelig måde at gemme spildata eksternt og gå til en anden switch. Derudover giver den nye onlinetjeneste mulighed for at chatte med andre spillere via en smartphone-app. Sammenlignet med PlayStation 4, der fungerer direkte på controller og et headset, er dette alt for kompliceret. Og et andet kritikpunkt: For at holde NES-spilene på kontakten, skal spilleren gå online mindst en gang om ugen. Hvis du ikke har noget internet på ferie på lang sigt, kan du ikke gå på spil.

Det koster Switch Online

Mario Kart
Mario Kart 8 Deluxe – nu kan der opkræves online-løb (Foto: Nintendo)

Den eneste lille trøst for Nintendo-fans: Sammenlignet med Sony og Microsoft, som begge beder 59,99 euro om året for deres onlinetjenester, er “Switch Online” mindst betydeligt billigere. Det årlige abonnement på Nintendo koster 19,99 euro. Hvis du kun vil booke en måned, betaler du 3,99 euro. Familieadgang for op til otte konti koster € 34,99 om året. Å ja, der er en anden trøst: For at kunne fortsætte med at spille over-spillet “Fortnite Battle Royale” online, kræves intet abonnement. Dette vil fortsat arbejde gratis.

Sådan reagerer brugerne

YouTube-videoen, hvor Nintendo præsenterer tjenesten, har udløst en ægte skitstorm. De seneste numre fra lanceringen af ​​”Switch Online”: 7.722 tommelfingre op, 32.837 tommelfinger ned – og mere end 13.000 for det meste negative kommentarer. Eksempler: “Dette er første gang, jeg ikke kan lide en Nintendo-video” eller “Spilene koster $ 59,99 og mere – så hvorfor skal jeg betale for at spille online?”. Og: “Nå, 80 procent kan ikke lide, det er begyndelsen til slutningen, og med kontakten var de på en sådan god måde, grådighed lønner sig ikke.”

Det er konklusionen fra LEAD

Med den rampete lancering af “Switch Online” demonstrerer Nintendo endnu en gang, at selvom den kan designe overlegne spil og konsoller, har onlineverdenen stadig ikke forstået det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *