Hvad sker der … Chief Agile Officer?

Navn: Dirk Jäger

Position: Chief Agile Officer

Virksomhed: Shopmaker

Alder: 42

Hvad laver du?

Dette er et lige så legitimt og velkomment spørgsmål. For som CAO i dag er jeg stadig en meget eksotisk fugl. Jeg overvejer og styrer fremskridtene i den smidige måde at arbejde ud fra et ledelsesperspektiv og dermed også fra en bestemt højde. Det hjælper meget undertiden. Spørg Astro-Alex om ISS …

Konkrete spørgsmål, der vedrører den smidige transformation, lyder dog langt mindre løftede, end det hele kan antage. Jeg indleder smidige metoder med og med vores teams, der sigter mod at gøre det i kollegernes sind. Så jeg satte rammer for hele organisationen, hvor en smidig tankegang kan dukke op og forberede jorden til selvorganisation i holdene.

I daglig praksis kontrollerer jeg fremskridtene og selvfølgelig fordelene ved de igangsatte processer. Hvad fungerer godt, hvad mindre godt, hvad måske ikke? Der er også det. Hvilken procedure bringer de ønskede resultater i betydningen af ​​de givne virksomhedsmål? På hvilke punkter er vi hurtige og gode, hvor langsomt og ineffektivt? Og selvfølgelig er min opgave at genkende svagheder: med hvilke trin kan vi hurtigt blive bedre og mere effektive her?

udstilling

Kort sagt: Jeg starter nye processer og observerer, måler og evaluerer succes med den introducerede smidighed på baggrund af konkrete nøgletal. Fordi hvem der ikke måler, rådgiver kun.

Hvordan kom du til denne opgave?

For over to år siden besluttede vores ledelse at transformere virksomheden agile og installerede mig som det overordnede ansvarlige for denne agile transformation. Dette havde en enorm signaleffekt – især indad: med starten af ​​en CAO demonstrerede vi over for vores medarbejdere, at vi ser alvorligt på at skifte til agile.

Efter den grundlæggende beslutning om den smidige måde, arbejdede jeg først en vej til dette mål, definerede passende metoder og fulgte naturligvis ledsagelsen af ​​operationerne. Operationelle opgaver flyttede derefter hurtigt ind i selvbestemte teams. Evalueringen af ​​effektiviteten og kontrollen med nødvendige justeringer forbliver naturligvis en ledelsesopgave – det er min opgave. Og dette job ender aldrig i vores hurtige forretning. Det er klart for os. I den daglige forretning bliver det energisk savet. Det er godt! Og man skal sørge for, at saven altid forbliver skarp. Det er mig.

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag, og hvorfor?

Det er tre: nysgerrighed, doggedness og en sund prøve & fejl mentalitet.

Nysgerrighed, fordi jeg er interesseret i alt, hvad der sker i vores virksomhed og frem for alt i markedet. Vores miljø er så dynamisk, vores markedsdeltagere er så smarte. Da du kan lære meget, hvis du forbliver nysgerrig.

Utholdenhed er en forudsætning for at ville finde ud af, hvorfor noget ikke fungerer eller ikke fungerer eller ikke fungerer optimalt. Så skal du, selvom det ikke lyder rart, bider i konteksten og ser hårdt ud, hvor det kroger.

Sidst men ikke mindst, den sunde prøve & fejl mentalitet. Det er en af ​​Jeff Bezos ‘filosofier, at fejl er store, så længe du lærer af dem og kommer stærkere tilbage. Selvfølgelig er jeg ligeglad med at begå fejl. Men friheden og mentaliteten til hurtigt at implementere noget uden utallige filosofiske forudsætninger og beslutningstagning synes jeg godt. Og som jeg sagde: Hvis noget ikke fungerer, lærer vi af det. Det er også smidighed.

Hvad er det vigtigste for dig ved dit job? Hvad er det sjoveste?

Jeg synes, resultaterne er gode! Jeg kan virkelig blive beruset med de målbare resultater af mit og vores arbejde. Når man lytter til jobbetitelen Chief Agile Officer og emnet agile transformation, er mange sikker på at tænke for nu: For himmelens skyld – tørre ting! Det er ikke sandt. I begyndelsen af ​​vores rejse var alt selvfølgelig bare grå teori og fremtidig musik. Men i dag, efter kun to år, måler vi effektiviteten af ​​udvikling og nye processer næsten hver dag.

Naturligvis dukker champagnekorkerne ikke op efter hver måling, fordi – selvfølgelig Trial & Error – selvfølgelig når der måles mindre behagelige resultater. Men det er fint i den smidige forstand – forudsat at vi lærer af vores fejl.

Beskriv så klart som muligt et projekt, der især har imponeret dig.

Skift fra en uges til to-ugers sprints var et stort skridt, hvis positive indvirkning har inspireret mig. Til at begynde med startede vi med en uges sprint for at kunne estimere opgaver så håndterbare som muligt inden sprintens start. Det var rigtigt, fordi vi først skulle øve skatten. Jo bedre holdestimaterne blev, jo mere kom ulemperne ved den korte sprint i forgrunden. Dette var for eksempel de forskellige møder omkring Sprints, hvor der ikke er skrevet nogen kode. Holdene besluttede derefter en efter en at øge sprintrytmen til to uger og effektivt halvere mødearbejdet. Det havde en enorm indflydelse på holdets præstation. Frem for alt var det godt, at disse impulser kom direkte fra holdene, og hvert hold fandt også deres egen timing for det. I sidste ende beviste jeg bare forbedringen i holdets præstation.

Mit job er uundværligt, fordi …?

Hver dag læser vi utallige artikler om den digitale transformation af økonomien som helhed og de dertil knyttede udfordringer i næsten enhver virksomhed. I sin kerne betyder digitalisering acceleration, dvs. en ændring i processernes hastighed i virksomheder. Og ændringstempoet udvikler sig ikke i et afslappet og lineært tempo, men ændringstempoet er mere eksponentielt. Og denne udvikling er irreversibel. Og jeg tror, ​​at det aldrig vil ende.

Som CAO er jeg praktisk talt forandringschef. Og hvordan beskrives de udfordringer, der netop er beskrevet, for at blive overvundet uden en sådan forandringschef – sommetider helt uafhængig af min person?

Hvis du ikke var CAO, hvad ville du være?

Sandsynligvis noget lignende, måske med et andet navn. At styrke folk til at finde deres vej har altid inspireret mig. Jeg ville sandsynligvis være en lærer eller lektor eller coach eller Zen-master.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *