Hvad gør en leder af salgstransformation faktisk?

Navn: Orhan Dayioglu

Alder: 48

Position: Leader for salgstransformation

Uddannelse: Mekanik (diplom)

Virksomhed: Showpad

Hvad laver du?

Jeg har en masse erfaring med at lukke det til tider lille, til tider store mellemrum mellem markedsføring og salg. Det gjorde jeg allerede for 20 år siden, så at sige, allerede “offline”. I dag hjælper jeg som salgstransformationsleder virksomheder med at identificere denne grøft og skabe merværdi med den strategiske disciplin med salgsmuligheder og nye digitale muligheder.

Som et samarbejdsværktøj bringer Sales Enablement mennesker og ressourcer sammen for at levere indhold, træning og coaching til salgsrepræsentanter i kundekontakt på en måde, der er på linje med kunderejsen. For eksempel når det kommer til at hjælpe marketingkolleger med at gøre deres kommunikationsaktiviteter også vellykkede i salget. Eller mere konkret med stigningen i produktiviteten i salgsarbejdet, hvis forberedelsen til kundemøder kan optimeres, eller hvis konverteringsfrekvensen skal øges efter en kundediskussion.

Resultatet er altid et kvantespring i den fælles salgsydelse af marketing og salg.

Hvordan kom du til denne opgave?

Jeg implementerede et salgstabelprojekt på kundesiden af ​​min gamle arbejdsgiver ZEISS og opdagede, at foruden et godt digitalt værktøj er forandringsstyring det, der tæller mest. Digitalisering i salg betyder også altid at ændre traditionelle måder at opføre sig på en bæredygtig måde.

udstilling

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag? Hvorfor?

Med min digitaliserings- og ledelseserfaring fungerer jeg som formidler for den digitale transformation og en kundecentreret kunderejse. For for at transformation kan forstås og accepteres som en mulighed, er der stadig et enormt behov for formidlingsevner.

Beskriv så klart som muligt et projekt, der især har imponeret dig

Dette var vores første tyske projekt i 2015, fordi Showpad oprindeligt kommer fra Belgien. Min tidligere partner og jeg havde rapporteret administrerende direktør for Gottwald Hydraulik fra Bremen til Sales Enablement. Han syntes, det var så godt, at han ville blive vores første kunde.

På meget kort tid introducerede Gottwald ikke kun vores salgsoptimeringsplatform, men har for første gang nogensinde brugt tablets med succes i salget. En hel del ændringer på én gang. Selv i dag, fire år senere, er Gottwald en showcase-kunde, der som erhvervsdrivende markedsfører mange større mærker som Henkel eller Bosch Rexroth på markedet for fremtiden.

Hvad er det vigtigste for dig ved dit job? Hvad er det sjoveste?

Vi baner ny mark sammen med de fleste af vores kunder. Accepteres salgsaktivering? Overbevise indholdet? Hvordan reagerer kunderne? Hvad siger topledelsen? Dette er en udfordrende sti, som også er en risiko for beslutningstagere på kundesiden. Jeg finder øjeblikket meget rart, når vi ser sammen med kunderne for et startet projekt og får signalet om, at det var en god beslutning at gå denne vej sammen.

Mit job er uundværligt, fordi …

… kunden har fuldstændigt ændret spillereglerne for distribution, takket være internetmulighederne i de sidste ti år. I fortiden var sælgeren ofte på det længere håndtag, i dag er strømforholdet vendt fuldstændigt. Kunder er meget mere krævende og informeret og har ofte forskellige valg for det samme produkt eller den samme service.

Det tilgængelige indhold til produktet, shoppingoplevelsen og salgsrepræsentanten, der får tillid gennem markedsindsigt, er vigtigere end nogensinde for at holde kundedialogen på niveau og holde denne magtstruktur i balance. Salgstransformation og salgsaktivering skaber de rette betingelser for vellykket salg i den digitale tidsalder.

Hvis du ikke var en leder for salgstransformation, hvad ville du være?

Hmmm, måske arkitekt. Jeg er glade for at se et projekt fra mange forskellige vinkler sammen med mange interessenter. Mit mål er at anerkende dybere behov, nogle gange endda at forene oprindeligt tilsyneladende modstridende ønsker og i sidste ende omsætte disse forventninger til et konkret samlet projekt.

Også interessant: Hvad betyder … et chef for forsikring?

Ctab Cover Indholdsbillede

Fremtiden for at arbejde!

Alle kan udskiftes. Eller ikke? Virksomheder er nødt til at genoverveje. LEAD Bookazine 1/2019 viser tilfælde for succesfuld branding af arbejdsgivere og hvordan karriereretværk hjælper dem med at blive set på jobbet. Også i magasinet: en guide til succesfuld SEO og valg af den rigtige influencer.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *