Hierarkier er gode – så længe chefen bliver en tjenesteudbyder

1. Kulturstikkers struktur

Da Franz Kühmayer var i Silicon Valley i år, blev hans ideer om teknologiens mekka kastet over bord. Faktisk forventede han, at Google, Facebook og unge startups skulle have flade hierarkier.

Men det er ikke tilfældet: “Strukturerne er meget hierarkiske,” siger ledereksperten på Zukunftsinstitut i Wien. Forskellen ligger udelukkende i forståelsen af ​​lederskab. På møder deltager for eksempel ledere og spørger, hvilke processer og projekter de kan bruge til at støtte deres medarbejdere.

At være controller eller chef for et firma er ikke længere passende i dag. “Europæiske virksomheder tror ofte, de kan mestre den digitale transformation ved at ændre strukturen.”

Men det handler om en kulturændring: CEO skal forstå sig selv som en tjenesteudbyder – som det allerede er almindeligt i Silicon Valley. ”Ordet service betjener og betaler ind. Vi kan allerede gøre det i Europa, mens vi stadig har nogle indhentninger til at tjene.”

Hvad skal man gøre: “I stedet for at ændre strukturen i virksomheden og implementere flade hi-arkiver, skal iværksættere udvikle en ny ledelsesindstilling.”

udstilling

2. Påvisning af antagelige ulemper som fordele

Mand, 30 år, Workaholic: Det er den typiske manager i Silicon Valley ifølge Kühmayer. I Europa på den anden side fokuserer folk på balance mellem arbejdsliv og mangfoldighed. Dette bremser processerne: “Mens du træffer hurtige beslutninger i USA og implementerer projekter hurtigere, er Europa mere omhyggelig og omhyggelig og vejer konsekvenserne på forhånd.”

Ulempen ved langsomhed og “bagud” kan også fortolkes som en fordel. “Det er godt, at vi tænker på nye ting, vi ser det bare ikke sådan.” Debatten om Facebook og valgindflydelse viser, hvilke konsekvenser det kan have, når det gælder let beskyttelse af privatlivets fred og sikkerhed. “Med den grundlæggende databeskyttelsesforordning, som vi har i Europa, ville det ikke være sket,” siger Kühmayer.

Hvad skal man gøre: “Vi skal være forsigtige med ikke kun at stå i Europa som en bremse, men at anerkende værdien af ​​vores overvejelser.”

Også interessant: Nyt arbejde: Hvordan eventyret om kulturel forandring bliver en realitet

3. Styrke følelser og empati

Algoritmerne bliver mere og mere sofistikerede, og maskinerne bliver mere intelligente. Skal folk også gøre det? Kühmayer siger nej. “Vi kan ikke engang konkurrere med maskiner og kæmpe for job med de smarte, hurtige robotter, for eksempel, og vi vil ikke være i stand til at blive en bedre maskine, måske endda afværge kunstig intelligens.”

Snarere “Når maskiner bliver bedre maskiner, er folk nødt til at blive bedre mennesker.” Kühmayer opfordrer til mere humanisme. “Fremtidens store spørgsmål vil ikke blive løst med teknologi, men med spørgsmål om etik.”

Et eksempel er Pflegeroboter i de gamle folks hjem. Hvordan skal dette bruges, så seniorerne føler sig godt taget hånd om? Hvilken menneskelig komponent har patienterne brug for? “Dette er spørgsmål, der oprindeligt ikke har noget med teknologi at gøre, men med hvordan vi ønsker at forme vores hverdag.”

Hvad skal man gøre: “Virksomheder har ikke kun brug for analytisk tænkning i nuller og dem, de skal skabe et tankesæt, der er eftertrykkeligt og følelsesmæssigt og sætter det menneskelige i centrum som en vigtig modvægt til den digitale analytiske verden.”

4. generations ændring betyder også kønsændring

I mange mellemstore virksomheder er der generationsændringer. “I øjeblikket er det stadig tilfældet, at selskabschefer overleverer deres septer til deres sønner,” observerer Kühmayer. “Døtre har dem ikke på radaren.” Stadig ikke. “Dette er forhold som i middelalderen.”

Tiderne har dog ændret sig. Lang tid. “Generationsskiftet for 500 år siden har intet at gøre med dagens verden, men i nogle sind er det stadig så forankret.” Ifølge Kühmayer skyldes dette også, at opskrifterne på succes fungerede længe efter skema F. Men det ændrer sig med den digitale transformation.

“Iværksættere skal nu blive opmærksomme på, at der faktisk er store ændringer,” siger Kühmayer. “Opskrifterne på fortidens succes er ikke fremtiden.” Frem for alt er chefer nødt til at tænke over, hvordan man håndterer global konkurrence og samarbejde mellem mennesker og maskiner. ”

Mangfoldighed hjælper. Som undersøgelser viser, har ledere af forskellig uddannelse, baggrund eller køn en positiv indflydelse på en virksomheds helbred. “Jo mere kompleks et managementteam er, jo flere løsninger er der for problemer.”

Hvad skal man gøre: “Virksomhedschefer bør ikke kun tænke på generationsskiftet, men også om kønsændring.”

5. Uddannelse som en social proces

Videreuddannelse er en af ​​de vigtigste succesopskrifter. “Mange iværksættere mener, at det er godt at give folk nye læringsmuligheder via online platforme og intranet.” God, men ikke god nok: “Det er bedre, hvis folk lærer sammen: med hinanden og fra hinanden”.

Kühmayer fraråder en bevægelse væk fra ren online til mere offline læring. “For at overvinde sociale og politiske barrierer er samarbejdsindlæring meget bedre egnet til at skabe en følelse af nærhed og opbygge gensidig forståelse.”

Hvad skal man gøre: “Virksomhedsejere er nødt til at etablere uddannelsesmuligheder – men de skal ikke stole på online alene, men etablere uddannelse som en social proces.”

Også interessant: virksomheder drager fordel af nye perspektiver

Lead 3 Innovation Management 1200X1200 Vr

Bæredygtig og innovativ

Alle virksomheder skal holde trit med digital transformation. Alle vil have det. Hvorfor er det så svært for mange? Den velafprøvede opgives for usikkerheden i det nye. I LEAD Bookazine 3/2018, lad en innovationscoach forklare, hvorfor det at være innovativt betyder at forblive succes i fremtiden.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *