Med kunst til virksomhedsengagement

Atter og igen banker mændene på træ. Det er højt, indelukket og slet ikke det job, de er vant til. Træet smuldrer, det kreative arbejde tager form. I sidste ende oprettes printskabeloner som et udtryk for din egen virksomhed. Det er et abstrakt billede, der opstår. Udført, men glad, ser gruppen på deres arbejde.

Annalena Maas har gjort det: kunstværkstedet bragte ikke kun mændene tættere sammen, men skærpede også deres syn på virksomheden og deres arbejde.

Af Art Annalena Maas Foto 5 af Nic Schoelzel
Annalena Maas, Per Art (Foto: Nic Schölzel)

33-åringen har i to år forfulgt en ny-arbejdsmetode med sit agentur perART. Efter at have studeret tysk, arbejdede hun som assisterende direktør i Schauspielhaus i Hamborg og studerede derefter for anden gang. Denne gang rettet mod August Everding-universitetet i München. Under sit studium iscenesatte hun hvert år mindst to stykker.

For at finansiere luksusen ved et andet kursus begynder hun at tilbyde teaterkurser i virksomheder – for eksempel i apotekskæden dm er der teater til personlig udvikling af medarbejdere i årevis en del af uddannelsen. Annalena Maas bliver en del af kunstnergruppen, der leder disse workshops.

udstilling

”Efter endt uddannelse begyndte jeg derefter at arbejde som freelance direktør,” siger München-indfødte. “Men efter to år faldt teaterloftet på mit hoved.” Hun mangler udveksling uden for scenen. “Jeg tænkte bare, jeg iscenesætter her for folk, som jeg ikke engang er i samtale med.” Arbejdet med lægfolk, teaterudlænding, jeg savnede. ”

Annalena Maas funderer perART. Et agentur, der ikke kun tilbyder skuespillworkshops, men hele spektret af kunst. “Jeg ønskede at tilbyde tværfaglighed for alle kunst, scenen er trods alt ikke det rette medium for alle.”

Også interessant: hvad virksomheder kan gøre for at øge deres medarbejders trivsel

I Tyskland gælder sikkerhedsideen stadig

Mens kunstværksteder allerede er etableret som et nyt arbejde i Skandinavien, er denne form for tilgang til arbejde i Tyskland stadig ny. “I Skandinavien stiller folk sig ofte spørgsmålet: Er jeg glad i mit job? Eller hvad er poenget bag mit arbejde,” siger 33-åringen. I Tyskland er ideen om sikkerhed endnu mere udbredt. “Det vigtigste, jeg har penge.”

Selv med virksomheder er kunstneren nødt til at overbevise. “Virksomhedschefer forventer altid et resultat, men det kan jeg selvfølgelig ikke levere på forhånd – efter at mine workshops ikke automatisk er efter alle venner.” Snarere er workshoppen et tilbud om følelser, et arbejde med og om mennesker. “I sidste ende tager alle noget andet for sig selv.”

Før et værksted ser 33-åringen nærmere på virksomheden. Hvad er udfordringerne, hvad er problemet? “Samtidig tillader jeg mig at tænke i alle retninger.” Udvalget af kunstformer er stort hos PreArt. Uanset om det er musik, fotografering, dans eller drama: Kunstformen er valgt til at matche gruppen.

Kreativitet er et grundlæggende menneskeligt behov, der overses i mange job

Virksomhederne, der booker perART-workshops, er normalt allerede mere åbne og målrettede. Der er ofte allerede et udvekslingsklima. “Ikke desto mindre er medarbejderne altid skeptiske i begyndelsen, og det er meget vigtigt at sige, at vi ikke laver dramaundervisning her nu, men at alle kan se, hvordan han er involveret og hvad han vil gøre i værkstedet.” Ingen behøver at gå ud over sine grænser eller bøje sig. “Men jeg tror, ​​at vi sjældent har mulighed for at være kreative i vores hverdag, men jeg tror, ​​at kreativitet er et menneskeligt grundlæggende behov.” Det afkaldes alt for ofte først.

“Jeg arbejder altid med mennesker, som de er foran mig, og mange mennesker er klar over, at hvis de ikke behøver at gøre noget, er de i orden, og de kommer gradvist ud af deres komfortzone.”

For unge mennesker og lærlinger er Annalena Maas ofte nødt til at komme ud af konflikten, der er så vigtig for den kunstneriske proces. “Unge mennesker prøver stadig meget på at gøre alt det rigtige og til at glæde deres arbejdsgivere, hvilket tager konstruktiv kritik, men når de kommer til udtryk under workshopen, genererer de positiv energi.”

For ældre deltagere står 33-åringen overfor udfordringen med at lokke folk ud af deres reserve. “Spørgsmålet: hvorfor støder jeg oftere på?” Her skal hun være ordentligt forberedt på at give gode argumenter, hvorfor? Derudover synes instruktøren at arbejde med inkluderende grupper. “Det er fantastisk, hvordan de møder menneskene i værkstederne på et helt andet niveau end den beskadigede og intakte krop.”

Meningsfuldhed og teambuilding som en ny-arbejdsmetode

Målene med workshops er imidlertid ganske forskellige. Ud over teambuilding handler det også om medarbejdernes samhørighed. “I toptunge virksomheder er det vigtigt at vise, at du som medarbejder bliver set og forfremmet.” Men også formidlingen af ​​mening og fremme af unge talenter er i forgrunden i workshops fra PreArt.

“Virksomheder definerer sig i stigende grad gennem værdier og formidler dette til deres ansatte: Du er vigtig for mig.”

Især virksomheder i forsikrings- og it-branchen drager fordel af sådanne workshops, siger Annalena Maas. ”Det produkt, de sælger og skaber, har ofte meget lidt at gøre med dem som menneske – arbejderne er stressede, men de er altid på pc’en, og en masse mennesker bliver ikke stimuleret overhovedet under dette arbejde Workshop tilbyder derefter kompensationen. ”

Og Annalena Maas selv? “Dette job giver mig meget.” Selvom hun fortsætter med at arbejde som freelance direktør, gør det at give den kunstneriske gnist hende ekstremt glad. “Jeg er blevet instruktør, fordi jeg ville fortælle de andre livsformer. Nu åbner jeg døre til hvad der er muligt og oplever så meget mere direkte, det er fantastisk.”

Også interessant: mangfoldighed i stedet for bordtennis: hvad der gør virksomheder attraktive for ansøgere

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *