Masterplan: Digitalisering som studieprogram

Normalt gør Masterplan e-learning-platform virksomhederne egnede til digitalisering. Nu Bochum-opstarten af ​​grundlæggerne og administrerende direktører Stefan Peukert og Daniel Schütt tilbyder også sit transformationskursus på University of Witten-Herdecke. Hvad de ønsker at opnå med deres plan om at etablere digitalisering som et gradsprogram, og hvorfor det er på høje tid at genoverveje i stor skala.

LEAD: Er det nødvendigt at genoverveje digitalisering for den yngre generation, dvs. studerende?

Stefan Peukert: Absolut. Det har intet at gøre med alder. Den unge målgruppe, det vil sige studerende, ses ofte som digitale indfødte. Det glemmes ofte, at det er en enorm forskel at vide, hvordan man bruger de bedste Instagram-filtre, eller hvordan man arbejder med platformmodeller og digitale økosystemer, og hvordan man kan bevæge den digitale økonomi fremad. Der er også meget at indhente med den yngre generation.

LEAD: Hvad vil du opnå med de studerende?

Stefan Peukert: Vi har tre søjler. Først og fremmest har vi brug for en anden tankegang, der er fordomsfri og proaktiv til adressering af digitalisering. Nøgleordet “mindset” bruges ofte som et buzzword, men hvad vi vil prøve er at afmystificere den digitale transformation. Hvordan fungerer platformmodeller? Hvorfor er Google og Amazon de store vindere i sidste ende?

udstilling

Et andet meget vigtigt aspekt er, at verden ændrer sig i stadig kortere teknologiske og sociale cykler. Dette har stor indflydelse på økonomiske og politiske organisationer. Så vi ønsker, at studerende skal vide, hvad der sker derude meget tidligt. Og på lang sigt håber vi, at vi også vil fremme Tyskland lidt, og frem for alt Europa lidt.

LEAD: Nøgleordssindet – i hvilket omfang skal en nytænkning finde sted?

Stefan Peukert: Hele emnet med digital transformation betragtes fejlagtigt meget teknisk. Det antages, at du simpelthen har brug for de rigtige værktøjer. Den meget dybere transformation, der skal finde sted, er en tankesætningsændring i organisationen.

En besværlig organisation, der ikke belønner risici, kan stadig købe så gode værktøjer og få eksterne konsulenter – hvis det ikke tager medarbejdere, fungerer en digital transformation ikke.

Du er måske også interesseret i dette: Træning for en verden, der ikke længere findes

Stefan Peukert
Stefan Peukert er grundlægger og administrerende direktør af Bochum opstart Masterplan. (Billede: masterplan)

LEAD: Din kerneforretning er faktisk hos virksomheder – så hvorfor starte nu på universiteterne?

Stefan Peukert: Det lyder altid patetisk, men vi vil gerne give noget tilbage. Fordi vi mener, at digital uddannelse virkelig er et vigtigt spørgsmål, og fordi vi ser, at vi er internationalt nedrykket, og det bliver værre. Vi er også nødt til at udvikle store platforme inden for Europa, ellers falder vores europæiske værdier ved vejen.

LEAD: Hvad mener du?

Stefan Peukert: Den, der udvikler teknologien, kontrollerer også hvilke værdier, der overføres. Vi er ikke i en god situation, når alle større infrastrukturaktører kun kommer fra USA og Kina.

BEDRA: Hvordan er det, at vi er så hængende?

Stefan Peukert: I Tyskland kan du opbygge en bæredygtig, god forretning, men for en virkelig global forretning er det tyske marked for lille. Du gør dig selv komfortabel på hjemmemarkedet hurtigt.

Derudover er produktinnovation diametralt imod vores tyske virksomhedskultur, der fokuserer mere på at undgå fejl end på at belønne risici. Vi foretrækker at udvikle et perfekt produkt i årevis såvel som at bringe lidt yngre på markedet og teste.

LEAD: Og hvorfor fungerer det ikke på europæisk niveau?

Stefan Peukert: I EU er der 28 forskellige lande med forskellige sprog og jurisdiktioner – det er lettere end amerikanske eller kinesiske virksomheder, hvis du kan nå direkte med kerneproduktet mange hundrede millioner mennesker.

Du er måske også interesseret i dette: Undersøgelse – Digitalisering skaber job

20190614 341 Masterplan
Start-begivenheden på University of Witten / Herdecke. (Billede: masterplan)

LEAD: Var du først nødt til at overbevise University of Witten / Herdecke til at tilbyde deres kursus?

Stefan Peukert: Nej, der var du meget åben, samarbejdsvillig og taknemmelig. Universiteterne har erkendt, hvor vigtigt emnet er, og at de ikke er i stand til eller endda svært at kortlægge dette selv. Dette samarbejde bør også være begyndelsen. Vi ønsker at gøre dette i hele Tyskland og i hele Europa.

BEGRUNDELSE: sker dette allerede på internationalt plan?

Stefan Peukert: Vi bevæger os stadig på nationalt niveau. Vi får ti universiteter mere i år. Fra august / september vil vi også tilbyde vores kurser på engelsk, og programmet rulles internationalt.

LEAD: På universiteterne sker der allerede en nytænkning?

Stefan Peukert: Du kan ikke generalisere det. Nogle går videre med emnet digital transformation, andre er ikke på skærmen. Det vil være fremtidens kerneemne.

LEAD: Hvorfor denne uopsættelighed?

Stefan Peukert: Hvis man ser på hvad der er sket i de sidste ti år, var det sandsynligvis bare et fald i spanden. Digitalisering ses som et løsrevet emne inden for datalogi, men i det lange løb vil alle områder og alle discipliner blive genstand for enorm digital transformation.

Og det går ud over økonomien. Vi har den samme effekt i politik. Cyklusserne bliver kortere og kortere, den digitale valgkamp bliver stadig vigtigere og sandsynligvis den vigtigste hjørnesten i fremtiden. Hvis der ikke er nogen grundlæggende digital forståelse udviklet af den generelle befolkning, har vi det svært.

LED: Du tilbyder gratis universitetskursus – hvad er der for dig?

Stefan Peukert: Først og fremmest vil vi virkelig give noget tilbage. Digitalisering som studiefag er noget, som vi selv havde ønsket at have som studerende. Indtil videre eksisterer et sådant tilbud overhovedet ikke, og hvis de statslige universiteter udvikler en læseplan og læringsmuligheder, tager processerne meget længere tid, end hvis vi allerede pro bono tilbyder vores færdige, allerede testede produkt.

LEAD: Så det næste skridt er at gøre det hele på regeringsniveau?

Stefan Peukert: Der er åbent for samarbejde med alle, det være sig regering eller myndigheder. Vi vil annoncere endnu et stort projekt i september. Men vi er stadig i begyndelsen. En ting er sikkert: Vi skal gøre noget nu, ellers har vi det svært i Tyskland og Europa i de næste par år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *