Annoncebedrageri: Hvad udgivere skal være opmærksomme på nu

Næppe noget diskuteres i digital marketing i øjeblikket varmere end emnet Ad Fraud. Ikke underligt: ​​På det tyske reklamemarked steg mængden af ​​falske indtryk for desktop- og mobilweb-annoncer med 30 procent fra 0,7 procent til 1,0 procent i anden halvdel af 2018 alene. Dette er konklusionen af ​​Integral Ad Science’s (IAS) mediekvalitetsrapport H2 2018 (MQR), der analyserede mere end 28 milliarder visninger leveret i Tyskland.

For kampagner, der kører uden teknologi til annoncesvindel, vokser den globale snyderis på Desktop Display med mere end 10 procent. Dette er stadig en gennemsnitlig værdi efter internationale standarder, men stigningen er betydelig.

Afspilning af annoncen i sikre miljøer bliver også en udfordring

Resultatet er lavere synlighed i reklamer og øgede krav fra annoncører til udgivere for højere kvalitet og gennemsigtighed. En ting er klar: Ikke kun annoncesvindel og garantien for synlighed udgør udfordringer for reklamebranchen, men også udnyttelsen af ​​reklame i sikre reklamemiljøer.

Sikkerhed (mærkesikkerhed) er en ting, men det skal også være andet (mærkeegnet egnethed). Oliver Hülse, administrerende direktør og CEE for IAS, viser, hvordan udgivere kan optimere kvaliteten af ​​deres beholdning i fem praktiske handlingstips.

udstilling

1. Moderne optimeringsløsninger giver beskyttelse mod annoncesvindel

MQR viser, hvor effektive teknologiske foranstaltninger er mod online-svig med følgende resultater: Ad Fraud-teknologier reducerer risikoen for svig fra ti procent til mindre end en procent. Hvad mere er, moderne optimeringsløsninger hjælper udgivere ved at overvåge og forhindre svigagtig aktivitet på tværs af flere enheder, ikke kun Ad Fraud.

Selv med kritiske kvalitetsfaktorer som synlighed og brandsikkerhed genvinder de mere kontrol med deres hjælp. Dette giver udgivere mulighed for bæredygtigt at forbedre deres beholdning med den rigtige optimeringsløsning.

Du er måske også interesseret i dette: “Influencer svindel er et stort problem for annoncører”

2. Forøg synlighedspotentialet gennem et annoncevenligt webstedsdesign

Synlighedsprocenten for onlineannoncering afhænger meget af de anvendte formater i henhold til den aktuelle MQR. Synligheden faldt fra 66,6 procent til 64,3 procent, især for videoformater. I skærmformaterne er skyskrabere bedst synlige med 75,2 procent. Udgivere bør bestemt være forberedt på dette og designe deres websted, så det har ideelle betingelser for maksimal synlighed af reklameformaterne.

Disse inkluderer en mulig placering af “over folden” af reklame, responsivt design og hurtige belastningstider – så brugeren ikke klikker væk, før annoncen indlæses. Udgivere, der ønsker at vise, at de har gjort deres hjemmearbejde om synlighed, skal samarbejde med en udbyder af annonceverificering, der kan vise synligheden af ​​digitale kampagner på deres egen side.

3. Nu mobil: Angiv autoriserede sælgere med App-ads.txt

Ikke kun har skrivebordsskærm et problem med annoncesvindel, men også over 18 procent af de mobile visningsindtryk er mere sandsynligt svigagtige. Mens den programmatisk handlede Mobile Web Display Inventory ser meget bedre ud (9,1 procent), er den stadig for høj.

For at reducere risikoen for svig i mobilsektoren frigav IAB-industrilaboratoriet den endelige version af sin nye “App-ads.txt” -løsning i marts 2019. Med det er udgivere nu i stand til at udpege autoriserede sælgere til deres mobile lager og beskytte sig mod at blive solgt uautoriseret af tredjepart til programmatiske udvekslinger.

Du er måske også interesseret i dette: 5 tip til, hvordan reklame fungerer i den digitale tidsalder

4. Kontroller kilderne nøje, når du køber trafik

Når der købes trafik, er sandsynligheden for falske eller bot-baserede trafik betydeligt højere, så udgivere bør ideelt undgå betalte trafikkilder. Ikke desto mindre skal udgivere, hvis man vælger eksterne kilder, være meget forsigtige og overvåge nøjagtigt, hvor trafikken kommer fra.

Generelt set, jo billigere klikene er, jo højere er risikoen for annoncesvindel. For eksempel stoler udbydere af rabattrafik ofte på bots eller klikfarme for at generere visninger og indtryk. Udgivere bør derfor være opmærksomme på den størst mulige gennemsigtighed for at sikre, at den betalte trafik er autentisk.

5. Regelmæssig udveksling med annoncører lønner sig

Risikoen for, at digital reklame spiller i et ikke-brandmiljø, steg til 12 procent i andet halvår af 2018 til desktop displaykampagner. Hvis man kun betragter de udgivere, der direkte markedsføres, er denne andel endnu højere på 13,5 procent. Tyske udgivere er temmelig godt placeret inden for det juridiske sikkerhedsindhold – med andre ord er sandsynligheden for, at annoncører optræder i et ulovligt miljø relativt lav i Tyskland.

Hovedårsagen til det høje MQR-resultat er brandets egnethed, som hvert brand skal definere for sig selv. I alkoholområdet kan for eksempel en ren navngivning af vin i en sovsopskrift blokere indholdet for en reklame.

At bruge reklame i dette miljø kan være problematisk for meget risikovillige marketingfolk, men er et helt acceptabelt miljø for de fleste annoncører. Dette gør det endnu vigtigere at tale om det proaktivt: finjustering af udgivere og annoncører tilbyder en vigtig mulighed for at minimere risici. Endelig er den regelmæssige udveksling af kampagneindhold og webindhold et vigtigt kriterium for at forhindre, at annoncer placeres ved siden af ​​indhold, der kan være en hindring for brand-meddelelsen.

De nuværende MQR-resultater skal derfor forstås som et signal til udgivere og annoncører om at gå ind i en tillidsfuld dialog og skabe gennemsigtighed sammen.

Om forfatteren: Oliver Hülse er administrerende direktør, CEE ved Integral Ad Science

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *