Lyse ideer kan også blende

Innovationseksperten findes i det mest innovative miljø med sit nye kontor. For nylig har Nikola Bachfischer lejet værelser i centrum af München. WeWork tilbyder stiftere og iværksættere job, men også en masse stil. Ved skranken er der spritzere og kaffe fra det private roster. Du kan trække dig tilbage til et møde i en glaskasse, klemme med bærbar computer og smartphone i en telefonbås eller hænge ud i lounges og komme i samtale med andre stiftere. Der er brusere, et rum til bøn og meditation, de uundgåelige bordtennisborde. Trængsel og kreativitet er i luften. Måske er sådan, hvordan fremtidens arbejde ser ud. Så hvor, hvis ikke her, kan du lære om innovation?

Og hvad skal virksomheder stadig have at lære i Tyskland? Hvis man læser den nuværende Federal Report Research and Innovation, lyder alt drømmeagtigt: i næsten intet andet land bruges mere på innovation, tre procent af BNP. Virksomhedsejere indgav flere globale markedsrelaterede patenter end i USA. Og flere og flere mennesker er ansat i forskning og udvikling.

udstilling

Men så er der også for eksempel en undersøgelse om digitalisering og innovation i Tyskland, der er foretaget af konsulenterne i Deloitte. Det viser, at selv om udgifterne stiger, er virksomhederne stadig ikke parate til ændring. Mange lader mulighederne for innovation være ubrugte, giver dem ikke nok tid eller mangler simpelthen know-how. Begge studier kan sammen læses som: Alle har indset, at de er nødt til at positionere sig for fremtiden. Alle vil have det. Ikke desto mindre er det svært for mange. Hvorfor er det?

Også interessant: Koalitionsaftalen i den digitale check

At være innovativ = bæredygtig

På WeWork-terrassen forklarer Nikola Bachfischer, hvorfor det ikke er så let. Hun rådgiver virksomheder om innovationsstyring og siger, at mange virksomheder har en arbejdsmodel, der genererer indtægter og overskud, loyale kunder og en følelse af ansvar over for deres ansatte. “Pointen er så: hvorfor skulle jeg ændre noget, når det går godt?” På den anden side af denne skala er startups. Lille og fleksibel, næppe nogen ansatte, ivrig efter at eksperimentere. Men trods al smidighed og åbenhed: næppe kunder, ingen fungerende kernevirksomhed.

At være innovativ betyder ifølge Bachfischer: bæredygtig. Så også i fremtiden vellykket. “For at forblive bæredygtig, er virksomheder nødt til at forbinde disse to verdener,” siger hun. Men hvordan fungerer det i de hurtige digitaliseringstider? Bachfischer anbefaler at tænke i tre horisonter. ”En virksomhed skal tænke i kerneforretningen i morgen og i overmorgen,” siger hun. Det måtte placeres på alle tre områder med fokus på kerneforretningen. ”Når alt kommer til alt kommer pengene her.” Samtidig skal der oprettes nye modeller til i morgen og i overmorgen, som igen skaber ny værdi. Områderne skal ikke være ved siden af ​​hinanden. “De skal tilpasses de forretningsmæssige mål og være forbundet.”

Dette ledsages ofte af en organisatorisk ændring. Hvor tidligere medarbejdere fik at vide, hvad de kunne opnå med hvilke midler, er der nu mere frihed, mere åbne strukturer og deltagelse. Bachfischer viser dette med eksemplet på en restaurant, der har sat sig som mål at forlade enhver kunde med et smil. Hvorvidt dette lykkes, afhænger ikke kun af maden. Hver medarbejder kan bidrage, men kokken er selvfølgelig forskellig fra en tjener.

Alle vil, men kun et par få kan gøre det: Der er ingen magisk formel for innovation
Nikola Bachfischer, innovationscoach

Jo før du fejler, jo bedre

Innovation betyder ikke nødvendigvis at ændre produktet. Der er mange kontaktpunkter, i produktionen, i markedsføring i kommunikationen med dit eget brand eller i administrationen, eller når der på konferencer er nye værktøjer til at øge kreativiteten forsøgt. Bachfischer betragter det som grundlæggende, at man ikke udjævner særprægene i ens eget firma. Der er ingen patentopskrift på innovation. Eksperimentere, bygge netværk, måske endda starte projekter sammen med konkurrenter: Der er utallige muligheder, og enhver virksomhed er nødt til at finde sin vej.

Selvfølgelig skal ideerne evalueres og justeres om nødvendigt, siger Bachfischer. Dette kræver passende nøgletal: salg og fortjeneste. Det er, hvad det ender med. “En idé, der ikke er egnet til markedet, er praktisk talt ubrugelig,” siger Bachfischer. Et “Innovationslaboratorium”, som ikke giver et målbart bidrag på lang sigt, kunne i bedste fald give et selskab et dyrt image-mål.

Derfor er det så vigtigt, at upassende ideer genkendes tidligt og pulpes. Jo før, jo bedre er fiasko. I modsat fald er virksomheder som Federal Employment Agency, der investerede 60 millioner euro i et softwareprojekt og annoncerede ophør i februar 2017. Forvirret autoriteten fuldstændigt med: Softwaren havde vist sig at være for lidt fleksibel. I fremtiden ønsker de at fokusere på smidige metoder under udvikling.

Enhver, der fejler for tidligt eller svigter projekter kan betale, men ikke 60 millioner. Med denne ofte hævdede positive kultur for fiasko har imidlertid mange etablerede virksomheder ofte problemer. ”Selvfølgelig er der områder, hvor en fejl ville være dødelig,” modsatte Bachfischer. ”Innovation er ingen hjernekirurgi,” citerer hun et foredrag af Tina Seelig, en amerikansk professor i økonomi. Hjernekirurger eller kvindelige piloter vil sandsynligvis blive underholdt for at høre om deres fiasko på en “Mislykkelsesfest”. Der er områder, hvor du ikke kan eksperimentere. Og de “gode” fejl, som du lærer noget, sker under eksperimentering.

Ikke desto mindre betyder innovation ikke at smide alt over det, der engang var der. Bachfischer siger, “Jeg tror, ​​der ikke er noget område, hvor du ikke kan integrere forbedringer eller nye ideer.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *