Alexa-alfabetet: Amazons Mickey Mouse – fra A til L

Alexa, Amazons smart sprogassistent, er blevet mere synonym med Apples Siri som et praktisk hjælp til hverdagen. “Alexa, afspil musik af David Bowie!”, “Alexa, hvornår er min aftale i bilværkstedet?” og “Alexa, tænd for kaffemaskinen!” – Alexa, der er så ivrig som han er nysgerrig, er blevet et almindeligt medlem af familien for mange brugere. LEAD afslører hendes hemmeligheder i et todelt Alexa-alfabet. Afsnit 1 fra A til L.

Alexa: Amazons hardware-chef David Limp forklarer, hvorfor assistenten netop fik det navn. “Vi kiggede på mange forslag, og selvfølgelig vidste vi, at navnet var meget vigtigt for personligheden af ​​stemmen, og test har vist, at ‘Alexa’ kan ses særligt godt med det hårde ‘X’ i midten så var der denne smukke erindring til biblioteket i Alexandria. ” Der holdt de gamle egyptere al deres viden i bøger. Lignende oplysninger bør også være tilgængelige i den fremtidige Alexa. Og endelig blev Amazon grundlagt i 1994 som en online boghandler. Lidt af nostalgi og romantik var også involveret i dåb af Alexa.

udstilling

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund tilbyder en af ​​de bedste tyske Alexa-færdigheder (Foto: BVB)

Borussia Dortmund: Den nuværende Bundesliga-leder er også den tyske Alexa-mester. Mens der stadig ikke er nogen officiel Alexa-færdighed fra Bayern (München har i øjeblikket også andre bekymringer), kommer fra BVB en af ​​de mest efterspurgte færdigheder. Dette er apps til Amazons stemmestyring. Ved stemmekommando giver Alexa Dortmunder kamprapporter, resultater, datoer, kortoplysninger og endda live spil på Netradio med kult-stadion-annoncøren Norbert “Nobby” Dickel.

computer: Enhver, der ejer Alexa eller for eksempel har en kat med dette navn, bliver snart irriteret, hvis sprogassistenten reagerer på sit eget navn eller kæledyrets. Men Amazon har en løsning: Enhederne kan også indstilles, så de reagerer på nøgleordene “Echo” eller “computer” i stedet for “Alexa”. Skift fungerer i Alexa-appens afsnit “Aktiveringsord”.

tysk: Alexa er endnu ikke alt for polyglot. Udover tysk, taler assistenten kun engelsk, fransk og japansk. Italiensk og spansk bør tilføjes i 2018. Omkostningerne ved at levere nye sprog og vedligeholde dem er enorme. Den tyske talskvinde, hvis identitet Amazon holder top hemmelighed, er kun udelukkende aktiv som “Alexa”, hendes stemme kan muligvis ikke vises i nogen anden sammenhæng.

Amazon Echo 2
Hej Echo – Hej Alexa! Med skærmen er “Echo Show” endnu mere nyttigt (Foto: Amazon)

ekko: Dette er navnet på Amazons egne Alexa-kontrollerede enheder, hvor onlineforhandleren har solgt over 50 millioner enheder. Det første ekko kom på markedet i USA den 23. juni 2015 i Tyskland den 26. oktober 2016. Arbejdet var imidlertid allerede begyndt i 2010. For teamet med Amazons hardware-datterselskab Lab126 var Echo-balsamens succes på hans sår. Fordi den tidligere havde udviklet med den mislykkede Fire-smartphone den største fiasko i Amazon-historien.

flop: Så vellykket som Alexa-enhederne er – til shopping via stemmestyring, som Amazon håber, bruger hun tilsyneladende næppe nogen. Ifølge en forskningsblog fra august 2018 med titlen “The Reality Behind the Voice Shopping Hype”, handlede kun to procent af Alexa’s ejere med det i årets første syv måneder. Og 90 procent af dem bruger ikke funktionen en anden gang. Shopping flopper.

vaner: I det næste udviklingsstadium bør Alexa lære sine brugers daglige vaner endnu bedre at kende og reagere på dem. Den nye funktion kaldet “hunches” bemærker for eksempel, at en bruger altid slukker alle lys, når han går i seng – eller lukker alle døre, når han forlader huset. Så snart han glemmer en af ​​disse “standarder”, påpeger Alexa høfligt, men bestemt, ham. Ved analyse af, om noget er usædvanligt i brugerens adfærd, tager kunstig intelligens også højde for faktorer såsom ugedag, tidspunkt på dagen eller sæsonen. Derudover får Alexa en “vagthund” -funktion, der automatisk lyder alarmer med mistænkelige lyde som splintringsglas eller en aktiveret røgalarm.

Echo Dot Kids
Med “Echo Dot Kids” er der et specielt ekko for de små – som så hører alt, hvad der tales i børnehaven (Foto: Amazon)

høflighed: Fordi næppe nogen venligt siger “tak” og “tak” til assistenter som Alexa, tidligt i 2018, advarede den uddannelsesorganisation “ChildWise” om, at hyppig brug kunne true sprog for børn og unge. Amazon reagerede hurtigt på diskussionen. En ny funktion kaldet “Magic Word” belønner brugere ved at være høflig med Alexa Conversation. Så hvis et barn venligt spørger, “Alexa, fortæl mig, hvordan morgendagens vejr vil være,” vil Amazon-damen, for eksempel, returnere fordelene med en “tak for at have spurgt så pænt”. Og en “tak” efterfølges af en “du er velkommen”. Vi lærer: Selv en kunstig intelligens har (rudimentære) følelser og ønsker at blive behandlet anstændigt.

integreret: Ekkoenhederne, der sælger Amazon selv, repræsenterer nu kun et lille mindretal i hele Alexa-sortimentet. I alt understøtter allerede over 20.000 enheder, fra tv’et til den smarte græsplænsprinkler, stemmekommandoerne. Licensgebyrene, som Amazon kræver for brug af sin skybaserede platform AVS (Alexa Voice Service), hjælper med den hurtige formidling: 0 Euro. Fordi Alexa er tilgængelig for producenterne gratis.

Jaguar jeg tempo
Jaguar I-Pace – den smarte Alexa-bil (Foto: Jaguar)

Jaguar: Det engelske adelige firma er en af ​​utallige bilproducenter, der allerede har integreret Alexa i deres modeller eller planlægger i den nærmeste fremtid. I Jaguars nye elektriske SUV svarer I-Pace på Alexa blandt andet spørgsmålet om, hvor mange kilometer batteriets opladning stadig er nok. Og for den glemte Alexa rapporter via GPS-funktion, hvor I-Pace er parkeret. Hvis chaufføren altid ringer til sin kone hjemme på samme tid, minder Alexa ham om. Tilsvarende smarte funktioner finder også vej ind i biler hos BMW, VW, Ford eller Toyota. Som eftermonteringsmulighed for ældre biler bringer Amazon slutningen af ​​2018 “Echo Auto” på markedet. Blandt andet giver den lille enhed på instrumentbrættet navigation og underholdning og er oprindeligt kun tilgængelig på invitation.

kritik: Så praktisk som Alexa-enhederne er for deres brugere – så meget er de alt for nysgerrige “højttalere” privatliv, der går ind for en torn i øjet. Da mikrofonerne altid skal være åbne for at svare på nøgleordet “Alexa”, lytter enhederne til deres brugere døgnet rundt. Selvom Amazon forsikrer, at dataoverførslen først starter, efter at aktiveringsordet “Alexa” er faldet. Men det vender altid tilbage til uheld, samtaler optages fejlagtigt og sendes. Og da brugerdataene er nøjagtigt registreret, gemt og behandlet – leverer Amazon til i dag, ingen tilfredsstillende svar. Den velkendte forening Digitalcourage fra Bielefeld har i 2018 en af ​​sine årlige “Big Brother Awards”, en slags overvågnings Oscar, tildelt Amazon. Jurylederne betragter ekkoet som “en nysgerrig, fræk, kvikk og snakkesalig aflytter”.

Lab126
Lab126 – Amazon-hardware udvikles i dette lidt kendte datterselskab (Foto: Amazon)

Lab126: Det er navnet på Amazons lille kendte hardware-datterselskab, der udvikler enheder som Kindle eller Echo – og derefter er bygget af virksomheder som den kinesiske iPhone-producent Foxconn. Lab126 blev grundlagt i 2004 af den tidligere Palm-manager Gregg Zehr og er baseret i Sunnyvale, Californien. Tallet 126 bag “Lab” er en henvisning til Amazons logo, hvis pil peger fra A, det første bogstav i alfabetet, til Z som det 26. bogstav.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *