De bedste apps til klimabeskyttelse

Vidste du det? Internettet alene tegner sig for to procent af de globale CO2-emissioner. Så har netværksaktiviteten Joanna Minor bestemmer: 23 træer skulle plantes for at kompensere for et sekund af søgeforespørgsler over hele verden.

Hvad vi bare glemmer at glemme, mens vi surfer: For at få data, for eksempel fra en søgemaskine, driver globale virksomheder som Google store enorme, sultne serverfarme og bruger undertiden fossile brændstoffer. Der bruges meget energi, fordi der f.eks. Er brug for millioner af kilometer kabler, tusinder af routere og switches – så alle os Internettet fungerer problemfrit.

Brug af teknologi er derfor ikke miljøvenligt, selvom virksomheder som Apple nu har konverteret deres serverfarme til 100 procent vedvarende energi og endda modtaget en miljøpris for dette fra De Forenede Nationer. Klimaændringsnægterne ønsker ikke at indrømme det: hver af os kan bidrage til et bedre klima.

udstilling

Hvordan man gør det, informer også mange praktiske apps. I dagens appkolonne præsenterer LEAD en app-special: De bedste apps til klimabeskyttelse.

Fredage For Future
Hver dag er som fredag: “Fridays for Future” har etableret sig verden over som en protestbevægelse (Foto: pixabay.com)

CO2Watch

Strøm kommer ud af stikkontakten, klar! Det var det, folk tænkte på i årevis. Arbejdet med at finde ud af, hvilken effektmiks der kommer fra deres stikkontakt, har de fleste ikke gjort. Godt at vide: I Tyskland er der en magemask af fossile eller vedvarende energikilder og uran (kernekraft).

Appen CO2Watch kender den aktuelle strømning dit sted i Tyskland, Østrig og mange andre lande og tilbyder en prognose over 24 timer, på hvilke tidspunkter el produceres med lavere CO2-emissioner. Hvem bruger disse tidsvinduer, f.eks. For at starte vaskemaskinen eller oplade eBike beskytter den miljøet og vasker / oplades med vandkraft, solenergi og vindkraft. Ejere af HomeKit-stikkene behøver ikke engang at udløse en test manuelt: der kører strømidentifikationen automatisk.

pris: 99 cent

at downloade til iOS

Co2 Watch
CO2Watch viser, hvornår der produceres elektricitet med lavere CO2-emissioner (Foto: andraeweb)

GreenApes

At gøre godt og blive belønnet: Dette princip forfølges af GreenApes-samfundet, der søger at belyse junglen af ​​måder, hvorpå du kan beskytte miljøet: “Du er ikke alene i junglen” – dette er mottoet, som et samfund bruger til at udveksle ideer Idéer ude. De, der implementerer dem i hverdagen, vil blive belønnet med såkaldte “BankoNuts”, et slags point-system, der kan bruges igen for eksempel i Car2Go.

De, der ikke kommer ind i deres (egen) bil, vil blive belønnet med BankoNuts for at cykle. Apple Health og Google Fit opretter forbindelse til GreenApes, som er certificeret af forskere.

pris: gratis

Download til iOS / Download til Android

Glasrestaurant

Denne nyttige applikation blev udviklet fra finansieringsprogrammet fra det føderale ministerium for miljø, naturbevaring og nuklear sikkerhed på det protestantiske Kirchentag. “Gläsernes Restaurant” giver information om daglig shopping – til et bæredygtigt og sæsonbestemt køkken baseret på regional og økologisk mad.

Hvad der startede som en pop-up restaurant på Kirchentag 2019 i Dortmund, kan alle implementere derhjemme i køkkenet: Opskrifter sorteres efter sæson, ingredienser, kurser og nøgleord på hjemmesiden. Mål: “Miljøvenlig mad”. Fordi vores daglige diæt udgør enorme 15 procent af vores individuelle drivhusgasemissioner.

Hvis du er på vej mod oktober, får du en liste med sæsonbestemte frugter, grøntsager, urter og salater. Ved at klikke på pilen bliver opskrifterne synlige. Majs salat med græskar og appelsiner, rødbeder carpaccio på lammesalat, græskar kiler med kokosflinger eller fin linsesalat er i øjeblikket tilgængelig for efterårsalaten. For grøntsager er spinat bare sæsonen. Der er velsmagende opskriftsskabeloner såsom græsk spinatstrudel, florentinsk spinatlasagne eller gulerodstarrinen på spinatblade med rosiner og pinjekerner.

pris: gratis

Download til iOS / Download til Android

Alternativ eller supplement: appens grønne tid

Download til iOS / Download til Android

Glaesernes restaurant
Sæsonopskriftsideer til miljøvenlige måltider – “Gläsernes Restaurant” løser denne påstand (Skærmbillede: Gronau)

Air-samling

Klimasamling – dette minder om klokkesækken, som kan blive doneret i kirken efter afslutningen af ​​en masse. Faktisk er Klima-Kollekte-applikationen et program af kristne kirker, som adskillige virksomheder og enkeltpersoner er tilsluttet. Det var sådan ideen om CO2-kompensationsfonden blev til. Fonden støtter ikke kun klimabeskyttelse, den ønsker også at bekæmpe fattigdom.

Hvis du vil på en rejse, viser CO2-emissionskalkulatoren i appen dig trykket på miljøet (fly vs. bil vs. bus osv.) Og angiver alternativer til kompensation for at gøre rejsen mere klimavenlig generelt. Hvis en emissionsbyrde er uundgåelig, vil klimasamlingen starte:

“Emissioner, der ikke kan undgås, opvejes af klimabeskyttelsesprojekter, der gennemføres af Klima-Kollekte-aktionærhuse og deres lokale partnerorganisationer.”

Ud over gennemsigtigheden – der er kort information om alle projekter – er der også ugentligt et specielt klimatologisk tip, som kan implementeres af hver enkelt person, sendt via push-meddelelse. Alt i alt er Klima-Kollekte nøjagtigt den rigtige anvendelse til miljøbevidst rejse, refleksion, undgåelse og kompensation.

pris: gratis

Download til iOS / Download til Android

Klimaindsamling
Klimasamlingen er designet af blandt andre Caritas, Den Evangeliske Kirke og MISEREOR (foto / skærmbillede: Gronau)

LEAD liste

Andre interessante klimaprogrammer, nævnt kort.

Hvad solen kan gøre: De unge går på gaden, men selv blandt de yngre kan miljøbevidsthed skærpes tidligt – for eksempel med denne Pixi-appbog fra det berømte Carlsen forlag. Legentligt forklares vedvarende energi her.

pris: gratis

Download til iOS / Download til Android

Ecosia: Søgemaskinen vil plante et træ til hver forespørgsel, du foretager. Motto: “Vi er interesseret i træer, ikke i dine data.” Alle søgninger er stærkt krypteret i modsætning til Google – ikke sporet.

pris: gratis

Download til iOS / Download til Android

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *