Fem tip til, hvordan reklame fungerer i den digitale tidsalder

Annoncering ændrer sig, og denne kendsgerning bør ikke overraske nogen i branchen. Det var allerede tilfældet med trykte annoncer, der blev mere og mere farverige og bisarre. Det var sådan på tv, når reklamer blev blockbusters på to minutter og bliver kortere igen i dag på grund af skøre priser. Og online-annoncering – intet andet format tilbyder lige så stort potentiale for ændringer som digital reklame.

Gang på gang undersøgelser beviser, at den uklare genbrug af offline reklamer online ikke fungerer. Lange tv-film bemærkes næppe på nettet på grund af vores forkortede opmærksomhedsspænd. Klassiske reklamebannere løber forbi os for længe siden.

Så hvad skal man gøre for at overbevise kunderne om produkter og indgå en gensidigt lønsom udveksling med dem? Innovation blev grundigt etableret i international Buzzword Bingo i 2014. Men dens betydning er mere afgørende end nogensinde, så reklamer fungerer online. Og mere innovation skal følge, så brugeren i 2020 ikke banker på hovedet igen og gentager dagens credo: Annoncering irriterende!

1. Indsæt bevægelse

Hvis universalmiddel i en brandvideo ikke er tilgængelig eller overstiger kampagnebudget, betyder det ikke, at kedelige skærmbannere er den eneste løsning. Selv statiske formater kan optimeres, så de betager brugeren. L’Oreals annonce til Essie Nagellack viste, at kunden kan få kontrol over annoncen gennem klik, og dermed gå til statiske annoncer i deres eget tempo.

udstilling

Takket være teknologiske fremskridt kan vi også bruge intuitive bevægelser på smartphone og tablet og designe reklamemateriale, så brugerne bliver fanget på det. Et godt eksempel på dette er en mobilannonce fra McDonald’s. Gyroskopfunktionen i smartphonen gjorde det muligt for en isbæg at tømme og påfylde optisk. Sådanne interaktive annoncer, der udelukkende er designet til funktionaliteten af ​​den mobile enhed, opfordrer brugerne til at bruge mere tid på annoncerne.

2. Fremme interaktion

Sociale medier er længe ophørt med at have husret til at interagere. På Facebook eller Instagram kommenterer eller synes brugeren, hvad han kan lide, og vi har allerede udvekslingen. Men selv det er ikke længere en garanti for reklameeffekter mere, især da sociale i sig selv ikke nåede til nogen reklame-relevant målgruppe. Men hvordan skaber du interaktion med en annonce, der er indlejret i redaktionelt indhold eller øverst på et websted?

At tale med reklamematerialet er en mulighed. Tommy Hilfiger har allerede implementeret en chatbot med Teads i 2017, som blev indbygget direkte i inRead-annonceringsformatet. Brugeren kunne indtaste en meddelelse direkte i annoncen og blev hurtigt hjulpet af bot i produktvalget. Et godt eksempel på interaktion. I en senere version kunne botten endda styres ved hjælp af stemme.

Audi har yderligere optimeret stemmeaktivering i det sidste år. Brugere kunne kontrollere videohistorikken ved hjælp af stemmekommando. På bilens USP’er er videosekvensen ændret til at stemme overens med stemmekommandoen. Men ikke kun sprog kan bruges til interaktion. Da VR er på alles læber, skal digital reklame følge efter. Ethvert smartphone-kamera kan bruges til direkte at prøve og afprøve produkter. Solbriller eller læbestiftfarver kan placeres i reklamematerialet direkte på det eget ansigt gennem augmented reality-teknologi og ses fra alle sider – interaktivt.

3. Væk børn op

Annoncer skal derfor gøre brugeren til et uimodståeligt tilbud på interaktion. Derudover kan brugeroplevelsen fremmes markant, når et klik eller en håndbevægelse bringer et legende aspekt.

For klienten H & M har Teads f.eks. Designet en drag & drop-dress-up-reklameartikel, der får kvinders hjerter til at slå hurtigere – fordi en af ​​dem ikke husker følelsen af ​​at være i stand til at klæde en dukke. Og John Frieda har draget fordel af før-og-efter-effekten og brugeren med en glider animeret for at overbevise sig selv om produktet.

4. Digitaliser købsprocessen

Forsøget på at guide brugeren ind i salgsprocessen, når han interagerer med et reklamemedium, er i princippet ikke nyt. Tænk bare på ordrehoteller, der vises på tv-annoncer eller QR-koder på billboards. Facebook og Instagram har også opdaget dette. “Swipe to Shop” er helt klart en del af standardrepertoiret.

Men selv digital reklame uden for sociale medier giver mange muligheder for at starte købsprocessen direkte i reklamemedierne uden medieforstyrrelse. Det kan også være lidt mere end bare en CTA. For eksempel viste undertøjsmærket Intimissimi dette tydeligt. Kunder kunne se visse produkter i reklamemedierne, vælge dem og købe dem direkte i online shop ved at klikke uden at skulle forlade webstedet.

5. Vær synlig

Endelig et grundlæggende punkt. Hvorfor taler vi stadig om synlighed? Annoncering skal altid være synlig. Hvordan kan hun ellers arbejde? Det er vigtigt, at brugeren får endnu mere ensartet kontrol over, hvilke annoncer han vil se. Denne mantra fra Teads bekræftede for nylig en anden undersøgelse af Burda Forward og Welect. Irriterede brugere bliver ikke involveret i reklame.

En nem måde at skjule annoncer på skal være standard i alle formater, mens synlighedstaksterne skal være ensartede og gennemsigtige. Dette kan sikres på standard slots, måske på kort sigt, via kunstig intelligens, som derefter optimeres, så programmatiske indkøb kun tilbyder påviseligt synlige annoncepladser. Dette er dog ikke en absolut garanti. Som et resultat vil formater, der er direkte placeret i den redaktionelle del af et websted, for eksempel blive mere relevante.

Konklusion: Annoncering irriterer ikke. Tværtimod kan en stor kreativitet, der er optimeret af interaktive elementer eller tiltrukket opmærksomhed ved imponerende animation, endda være rigtig sjov. Selvom vi ikke bare kan kopiere vores to minutters blockbuster, der fungerer så godt på Super Bowl, på Internettet.

Men digitale teknologier, implicit, tilbyder så meget mere. Innovationer er optimistiske, og især i Tyskland har modet til at teste first-mover-tilgange – så reklame kan fungere digitalt. Rygtet, folk ikke kunne lide reklame, stemmer, men faktisk er det sådan: folk kan bare ikke lide dårlig reklame.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *