Det er den nye Apple Watch-serie

Oprindeligt spottet, nu en stor sælger: Apple Watch dominerer smartwatch-markedet. Da det første Apple Watch gik i salg i april 2015, spekulerede mange såkaldte eksperter i at uret ville være – udover Newton – den største flopp i Apples virksomhedshistorie.

Det modsatte fandt sted. I 2018 sælges 48,2 millioner smartwatch ifølge statistikestudien. I 2016 var der kun 34,8 millioner. Den store boom er endnu ikke kommet: I år 2021 forventes salg af næsten 81 millioner smarture. Og Apple griber den største andel, er allerede en klar leder inden for uret.

Apple Watch 4 Foto 1
(Billede: Apple)

I henhold til de seneste tal fra Counterpoint Research for 2. kvartal 2018 (april til juni) har Apple Watch en markedsandel på 41 procent. Det er interessant, at temmelig få uropkøbere købte den nyeste model fra Apple. Halvfems procent af køberne foretrak serie 1 på grund af deres lavere serie 3-pris på trods af deres LTE-funktion.

Det er også muligt, at mange bærbare interesserede i den nye Apple Watch Series 4, Apple præsenterede i går aftes i Apple Park i Cupertino.

Serien 4 starter ved 429 euro, scorer med en større skærm, højere opløsning og mindre skærmkant – hvilket sandsynligvis vil være gode købsargumenter. Muligheden for at oprette et EKG, Watch 4 også, men foreløbig kun i USA. Der har Apple allerede modtaget godkendelse af de nødvendige sensorer, i Europa og andre dele af verden afventer denne godkendelse.

udstilling

I forbindelse med det nye operativsystem watchOS 5 agter Apple at gøre uret endnu mere uafhængigt af iPhone i fremtiden. watchOS 5 har været i beta siden sommeren.

LEAD har testet watchOS siden beta en i juni. Her er vores resultater:

Apple Watch 4 Photo 2
(Billede: Apple)

Kompatibilitet: “Serie 0” falder ud

watchOS 5 understøtter serie 1, 2 og 3. Dog kan den ikke længere indlæses på den såkaldte “Series 0”, den allerførste urgeneration.

Nyt: walkie-talkie

To ure kan kommunikere med hinanden direkte via uret med den nye Walkie Talkie-app. Alt hvad du skal gøre er at trykke på en stor “snak” -knap, og beskeden vil blive talt. Apple kalder dette “push-to-talk”.

I modsætning til en traditionel walkie-talkie, fungerer Apples walkie-talkie-app fra enhver afstand. Hun arbejder på både WiFi og mobilnet og kræver en engangsanmodning fra en ven med et Apple Watch-operativt watchOS 5-ur for at starte kommunikationen.

Apple Watch 4 Photo 4
(Billede: Apple)

Ny: podcast-app til uret

Apple udstyrer nu watchOS 5 med en uafhængig podcast-app, inklusive sin egen komplikation. Her kan du lytte til podcasts uafhængigt af iPhone på uret. Praktisk: Podcasts på uret holdes altid synkroniseret med iOS-podcast-appen.

Apple Watch 4 Foto 5
(Billede: Apple)

Mere webindhold synligt på uret

watchOS 5 introducerer WebKit-integrationen for første gang. Udviklere kan synliggøre begrænset Safari-indhold på uret. Så det er nu muligt at trykke på Watch på et link i mail-appen. Alt webindhold er formateret til den lille skærm og bruger den mere læsbare “Læsertilstand”.

Optimeret urvejr-app

Under v5 tilbyder vejrappen på Apple Watch avancerede oplysninger som luftkvalitet, vindhastighed, UV-indeks og vindretning. Et sted, hvor du vil bestemme vejret i øjeblikket, kan nu også tilføjes via uret. Tidligere var dette kun muligt via iPhone.

Apple Watch 4 Foto 6
(Billede: Apple)

Mange forbedringer for Siri

Siri er også opgraderet på uret. Den bedste nye funktion for os: Under watchOS 5 er det ikke længere nødvendigt at aktivere Siri med kommandoen “Hey Siri”. Det er nok at løfte armen og tale med det samme.

Genveje kendt fra iOS 12, tysk: genveje (LEAD rapporteret), er også tilgængelige på uret med version 5. Derudover vises Siri forudsagte genveje på urskiven. For eksempel kan HomeKit-scener udløses hurtigt.

Der er også udvidede opkald, f.eks. Til nye sportsgrene, Apple Maps eller måling af hjerterytmen. Også Siri-opkald fra tredjepart kan nu vises.

Forbedrede underretninger

Også meget praktisk i hverdagen med watchOS 5: Underretninger er nu samlet. Indkommende underretninger fra den samme app kan gennemses så meget hurtigere. Apple tillader nu også interaktive underretninger. Ét scenario: For at bekræfte en hotelbooking skal du bare klikke på uret, du behøver ikke at trække iPhone ud af lommen og åbne den.

Nyheder til atleter

Version 5 bringer nye sundhedsfunktioner. Du kan nu udfordre venner, mens du spiller sport. Duellerne og fremskridtene opdateres konstant.

I træningsappen har Apple tilføjet nye sportsgrene: yoga, vandreture og udendørs jogging. Det genkendes også, når du starter en træning og tilbyder matchende sessioner. Hvis du har glemt at starte uret på en joggingskød, bemærker uret dette også og minder dig om med en signaltone for at starte træningen, så du ikke bliver vred senere at det ikke er i fitnessstatistikken vises.

watchOS 5 frigives den 17. september for alle brugere. Den nye serie 4 kan bestilles fra i morgen, fredag. Leveringen sker ifølge Apple fra 21. september.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *