Kan reklame redde liv?

Talrige digitale innovationer er baseret på forretningsidéer udviklet i USA. Først kommer Facebook og Google ind, men også optimering og kontrol af online-annoncering kommer fra udlandet.

For marketingfolk er bestemt ikke nyt territorium, for i Tyskland har programmatisk reklame været fremherskende i store dele. Imidlertid har automatiseret datadrevet annoncekontrol stadig et dårligt omdømme, og især slutbrugere finder irrelevante annoncer som påtrængende og uhensigtsmæssige. Hvad mange ikke ved: Den samme teknologi kan også bruges til at redde liv og forene forældre med deres manglende børn.

Også interessant: hvordan reklame forbedrer verden

Den 1. oktober blev cirka 11.300 mennesker savnet

Manglende og bortførte børn er et verdensomspændende problem. De fleste af de savnede personer dukker op igen efter et par dage eller timer, men antallet af rapporter om savnede personer er chokerende højt: ifølge de officielle tal fra BKA blev ca. 11.300 mennesker savnet inden 1. oktober 2018, hvoraf halvdelen var børn og unge. Hver dag rapporteres mellem 200 og 300 børn savnede alene i Tyskland.

udstilling

I USA er antallet endnu højere: Hver 90 sekund rapporteres et barn savnet eller bortført. I 2017 rapporterede FBI mere end 400.000 sager. Kan progressiv digitalisering ikke hjælpe her?

Det var, hvad amerikanske teknologiselskaber og onlineudgivere også tænkte og dannede den non-profit alliance, Federation for Internet Alerts (FIA), med FBI og National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC). Ved hjælp af programmatisk reklame og i kombination med geo-målretning findes manglende og bortførte børn.

Amber Alert
Amber Alert (Foto: FIA)

Når udgiver, politi og adtech-industrien samarbejder

Allerede i 1996 introducerede NCMEC informations- og meddelelsessystemet Amber Alert for at sende søgemeddelelser til tilknyttede radiostationer. Siden da er 992 børn reddet. I tider med Mobile First går organisationen FIA nu et skridt videre. Ved hjælp af programmatisk reklame kan ikke kun hyperlokale reklamer, men også søgemeddelelser kontrolleres.

På stedet for rapporten om kidnappen eller den savnede person aktiveres en alarm ved hjælp af geografisk målretning for at informere folk om hændelsen og i bedste fald overtale dem til aktivt at deltage i søgningen eller videresende information til de kompetente myndigheder.

For at sikre den hurtigst mulige anmeldelse har FIAs medlemsfirmaer i fællesskab udviklet en programmatisk infrastruktur til levering af reklame. Til dette blev udgivere bedt om at donere dele af deres mediebeholdning, så FIA-systemet kan afspille Amber Alerts i form af displayannoncer.

Når en hændelse er rapporteret, genererer FIA en advarsel, der indeholder barnets navn og alle oplysninger om den påståede kidnapper (mærke og model af hans bil, nummerplade og andre identificerende funktioner). Alarmen leveres gennem FIA-geo-målretning for det specifikke område, hvor hændelsen opstod, og alarmerne vises hyperlokalt på mobile enheder og computere.

Vinterstormadvarsel Nyc Fia
Stormadvarsel (Foto: FIA)

En kort video forklarer, hvordan systemet fungerer. FIA har en “Alert Hub” på Amazon Cloud. Oplysninger, der gives af de offentlige myndigheder, informerer om bortførelse af børn, advarsler om tornado og lignende. Alarmerne vises straks for brugere i de berørte regioner – uanset hvilken enhed de bruger.

Annonceringsteknologi som model for kriseadvarselssystemer

På trods af displayannoncernes undertiden tvivlsomme omdømme og de tilhørende målretningskapaciteter er FIA et konstant positivt eksempel på brug af datadrevet annoncekontrol. FIA’s arbejde har også vundet adskillige priser, herunder Cannes-løven og Webby.

På grund af den positive respons udvider FIA sine alarmer med andre typer tidsfølsomme og potentielt livreddende advarsler. Eksempler på nye FIA-teknologiprogrammer inkluderer meddelelser om evakuering af evakuering frigivet af amerikanske føderale agenturer. Fødevarer minder og advarsler om vandforurening er også under gennemgang.

Også interessant: kanaler til vellykket online videoannoncering

Om forfatteren: Ari Levenfeld er Chief Privacy Officer hos Sizmek og har mere end et årti med erfaring inden for AdTech-branchen med fokus på datastyring, politik og lagerkvalitet. Ari er ansvarlig for overholdelse af lovlige og industrielle standarder og forskrifter.

Lead 3 Marketing Im Mittelstand 1200X1200 Akt

Stærk markedsføring af stærke mærker

Digitalisering skal skabe vækst, men ikke kun for de store spillere. Middelklassen bruger også denne mulighed for sig selv. Kun hvordan er spørgsmålet. Hvordan fungerer Sport Schuster for eksempel med hensyn til markedsføring? LEAD Bookazine 3/2018 viser, hvordan små og mellemstore virksomheder former markedsføring i den digitale tidsalder. Kundebehov og egne værdier – det er derfor, det skal fungere.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *