Dræb Mr. Bitcoin: Den første crypto thriller kommer fra Bayern

LEAD: Du er de to forfattere, der skrev den første Bitcoin-thriller. Hvordan kom du til dette emne?

Ottmar Neuburger: I 2011 stødte jeg på whitepaper af Satoshi Nakamoto på nettet. Og efter at have læst papiret var jeg bange for, at dette koncept kunne ændre verden. Men så mistede jeg det igen og fandt det ikke igen før et par år senere. Og denne gang blev jeg afstemt

Lisa Graf-Riemann: Ottmar købte Bitcoins tidligt. Men jeg troede, de snart ville forsvinde fra markedet. Men kurset er fortsat med at stige, og så låste jeg også ind og investerede lidt.

BEGRUNDELSE: Hvornår købte du dine første bitcoins?

Neuburger: Det første 2013.

LEAD: Til hvilket kursus? Ved du det stadig?

Neuburger: Den billigste, som jeg købte, synes jeg, 35 euro koster. Men det var en undtagelse. Under alle omstændigheder vendte jeg derefter tilbage til emnet, primært for interesse for teknologi og de muligheder, systemet tilbyder. Og så tænkte jeg, at det ville være dejligt at dele det, jeg oplevede. Jeg tænkte først på at skrive en blog. Men hvem læser allerede min blog? Tænkte jeg. Og så spurgte jeg Lisa, om hun altid ville skrive en Bitcoin-roman.

udstilling

FØR: Og? Ønskede du det, Lisa?

Graf-Riemann: Nej, ikke rigtig.

Neuburger: ”Aldrig!” Sagde hun. Men så vores roman Steckerlfisch færdig og vi pludselig var ude af arbejde og sad aften efter nat ved pejsen og …

Graf-Riemann: … og Ottmar har fortalt om Blockchain og Bitcoins. Og alt dette har lyder fascinerende, og jeg har bemærket, at dette ikke kun handler om teknologien og konceptet med Blockchain, men emnet har også en social komponent, der muligvis bringer menneskeheden lidt videre. Det overbeviste mig.

Dræb Mr. Bitcoin Web
“Dræb Mr. Bitcoin” er blevet udgivet af Emons Verlag og koster 14,95 euro

LEAD: Hvad er – kort sagt – historien?

Grev-Riemann: Berlin-barmanden Noah Franzen mener, at han ønsker at give sit liv en anden retning. Da han lukker baren den aften, hører han en mordordre, der lyder: “Dræb Satoshi Nakamoto.” Noah er klar over, at denne sætning ikke er en vittighed. Dette er begyndelsen på en historie med forfølgelse, der ikke kun spænder over flere lande, men endda kontinenter. Noah finder sig pludselig midt i Bitcoin-revolutionen. Fordi ikke kun livet for opfinderfantomet for Bitcoin-koden står på spil, men også hans eget. Gennem Berlin, Milan, Rom, Santiago de Compostela og Jerusalem forsøger han at afsætte sine skruppelløse forfølgere – og for at forhindre et plot, der kan ødelægge den internationale finansielle verden for evigt.

LEAD: Dit mål er også at afklare lidt om cryptocurrencies. Hvad har du dybest set brug for at vide om det?

Neuburger: For at læse vores bog behøver du ikke vide noget om cryptocurrencies. Fordi tilfældighed ønsker det, at Noah, hovedpersonen, heller ikke ved noget om cryptocurrencies. Og med Noah lærer læseren et par grundlæggende ting.

LEAD: Hvordan for eksempel?

Neuburger: For eksempel at du ikke har brug for en bankkonto hos Bitcoin eller med cryptocurrencies via blockchain-procedurer. Med andre ord er der to milliarder voksne i verden, der ikke har adgang til bankkonti. Det være sig, fordi det ikke er tilladt i deres kultur. Det være sig, fordi staten har forbudt det. Det være sig, fordi bankerne ikke accepterer dem som kunder. Disse mennesker kan ikke deltage i stort omfang i det økonomiske liv, er dårligt betalte eller betalt mindre end det burde være. Og med kryptovaluta, hvis de har internetadgang, kan de få adgang til en virtuel tegnebog, der kan erstatte en bankkonto.

Graf-Riemann: De kan derefter modtage penge, overføre penge og støtte deres familier – hvilket de næppe kunne gøre uden en bankkonto.

FØR: Tror du, at cryptocururrency vil erstatte vores nuværende banksystem om fem eller ti år?

Neuburger: Jeg tror ikke, at Blockchain erstatter banksystemet. Fordi bankerne er meget interesseret i blockchain-teknologien. De hader systemet, men de ønsker at tjene det. Du vil derfor sandsynligvis bygge dine egne blockchain-systemer og bekæmpe Bitcoin som konkurrence. Og jeg tror, ​​at hverken banksystemet eller det nuværende monetære system vil blive erstattet i den nærmeste fremtid. Men Bitcoin bliver mere og mere involveret i værdioverførsel og værdiopbevaring i de fleste virksomheder.

LED: Nu har du en mønt med DOI selv. Hvad er forretningsmodellen bag?

Neuburger: Det er her jeg er nødt til at gøre en forskel. Jeg har et rederi med nyhedsbrev med min bror. Vi sender millioner af e-mails hver dag. Og i dette marked – det ved alle – er der de gode fyre, hvis nyhedsbrev kunden ser frem til hver dag. Og så er der dem, der spytter på dig, fordi de siger: ”Jeg har tilladelse fra dig til at e-maile mig.” Uanset om det er vaskemiddelannoncer eller “køb din bil” eller noget lignende. De hævder kun, at de har fået tilladelse til at sende reklamer. Faktisk har brugeren aldrig haft noget at gøre med dem.

Problemet nu er, at annoncører har bevisbyrden for, at dette er tilfældet. Dette påvirker ikke kun de mennesker, der modtager e-mails, de ikke anmodede om. Dette påvirker også dem, der arbejder ærligt. Fordi e-mail-marketing er dybest set ikke noget dårligt, og alle ønsker at blive informeret, når han leder efter noget specifikt. For eksempel, hvis han er en lidenskabelig pladesamler, ønsker han at modtage sit nyhedsbrev hver måned med ajourførte platetips. Men denne service er devalueret af den kendsgerning, at postfloden er umulig.

LEAD: Og hvordan er det relateret til blockchain?

Neuburger: Blockchain tilbyder muligheden for at foretage udsendelser for det første mere sikre og for det andet at bevise nøjagtigt, om en bruger har givet sit annoncering samtykke eller ej. Så den, der har givet reklametilladelse, kan kontrollere det når som helst. Og også PO-boksoperatøren, således om Gmail eller t-online, ser, hvis e-mailen ankommer ligeledes, at der findes en aftale, og e-mailen muligvis ikke ender i mappen Spam. I sidste ende har alle noget af det, og e-mail-trafikken er muligvis lidt mindre.

FØRSTE: Men det var mere en forberedelse til DSGVO og ikke så meget for Bitcoin-emnet. Hvorfor etablerede du din egen mønt?

Neuburger: Systemet bag Bitcoin tilbyder nye muligheder, nemlig uden at dokumentere en central instans. Teknologien bag Bitcoin fungerer som en notar. Og så trak vi op vores egen blockchain med vores egen mønt, fordi vi ønskede at have nogle ekstra funktioner, som ikke er nødvendige med Bitcoin. Og selv Satoshi Nakamoto har tænkt på noget lignende. Vi tog det kun op, tilpassede det til vores behov og implementerede det derefter. Og du har også brug for en valuta til det. Og her ligger parallellen til Bitcoin. Med andre ord, vi har oprettet en så lille mønt, som du så skal betale transaktionerne med.

FØR: Kan du kort forklare, hvad nøjagtigt folk har brug for eller har brug for at betale for valutaen?

Neuburger: Hvis en bruger f.eks. Registrerer sig med en modeproducent, skal modeproducenten først betale ca. svarende til en cent til blockchain for at denne ansøgning skal godkendes. Og i det andet trin, hvis bekræftelses-e-mailen accepteres af modtageren, skal annoncøren betale et andet euro cent for at færdiggøre systemet og dokumentere brugerens accept.

LEAD: Er det ikke muligt uden betaling?

Neuburger: Teoretisk allerede. Årsagen til, at annoncørerne er nødt til at betale et lille beløb, er fordi ingen prøver det: Jeg sender bare ting i retning af Blockchain og håber til sidst at finde en korrekt e-mail-adresse, som derefter kunne bekræftes. Kort sagt, det er en måde at forhindre spam mod blockchain. Og lige nu fungerer vores teknologi stadig, så dette gebyr ødelægges igen. Men vi overvejer, om de, der understøtter denne teknologi med computerstyrke, vil få pengene krediteret.

BEGRUNDELSE: Jeg troede, at Mønten var der for at hjælpe med salg af bøger. Var jeg helt forkert?

Neuburger: Da jeg er en smule hovedperson i denne tyske historie, tænkte jeg, at vores læsere måske også ønsker at få erfaring med cryptocurrencies og forstå, hvordan det fungerer. Derfor har vi oprettet et afsnit kaldet “DOI” på vores hjemmeside. Der kan du downloade en tegnebog og også få en DOI sendt af os. Og hvis du har en ven, kan du sende pengene til ham, og han kan sende dem tilbage. Og så kan du se, hvordan det fungerer.

Graf-Riemann: Og hvis det ikke fungerer, kan du også kontakte os. Ottmar yder derefter personlig støtte.

Forfatterduo Graf Neuburger
Ottmar Neuburger og Lisa Graf-Riemann skrev den første krypto-thriller (Foto: Christina Neuburger)

LEAD: Og det findes kun, hvis brugeren køber bogen?

Neuburger: Præcis. Så spørger jeg altid: Hvad er der på side 83 ovenfor?

LEAD: Endelig lidt væk fra det tekniske emne. I skrev bogen sammen. Hvordan klarer du ikke at lemlæse hinanden, fordi en af ​​dem mener, at en karakter er nødt til at handle en eller anden måde?

Graf-Riemann: Så der er forskellige modeller for, hvordan man skriver en roman som et par. Der er den klassiske model, hvor parret tegner sammen og designer et stillads. Den ene fremstiller derefter det ru udkast og det andet pynter teksten: figurdesign, beskrivelser – alt hvad kødet er på benet. Det gør vi ikke.

FØR: Hvorfor ikke?

Graf-Riemann: Fordi vi begge er skribler og romanforfattere. Vi tegner sammen og skitserer figurerne sammen. Derefter distribuerer vi individuelle kapitler eller scener, og hver af os skriver. Og det er helt spændende, for scenerne er kun groft planlagt her og ikke udarbejdet i det mindste. Der er meget omfang. Og derfor er det spændende for os at læse, hvad medforfatteren til en scene gør – med hensyn til handlingen og også sprogligt. Det elsker jeg virkelig mest!

BEDRE: Og får du dit eget hår? Hvor fik du hænderne på denne bog i denne bog?

Neuburger: Du kan ikke rigtig sige “dette sted”. Fordi det er et ret stort antal, hvor vi diskuterede. Dræb Mr. Bitcoin var faktisk et af vores mest vanskelige værker, som vi skrev sammen. Det koster meget styrke. Og blod og tårer, ville jeg næsten sige. Men vi håber virkelig, det var det værd.

Graf-Riemann: Så der er denne sag: Når en scene kommer, og der optræder en karakter, så jeg vil sige: Nah, så det passer ikke. Jeg forestillede mig det helt anderledes. Dette tal ville aldrig fungere sådan. Og så, ja, så bliver det svært. Forfattere er normalt meget følelsesladede mennesker og meget følsomme og sårbare. Så skal du være diplomatisk. Selvfølgelig kan du ikke altid være i øjeblikket. Så tager det tid at overbevise den anden.

FØRSTE: Men efter at bogen åbenlyst er blevet udgivet, har du fredeligt afgjort dine diskussioner. Tak for den spændende samtale.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *