Truphone i testen: Er eSIM-tilbudet værd?

Hvem ved det ikke? Du rejser til et andet land, hvad enten du er i forretning eller privat. Din mobiltelefontarif gælder kun for Tyskland, og i destinationen ville surfing, navigation, beskeder osv. Med den tyske tariff medføre betydelige ekstraomkostninger. Dette gælder ikke længere for Europa takket være den nye EU-roamingforordning, men især i Asien og USA.

LEAD har taget testen, givet afkald på den lokale amerikanske SIM og prøvet eSIM-løsningen Truphone på iPhone XS i USA.

Først og fremmest for alle dem, der endnu ikke er bekendt med eSIM: eSIM står for “indlejret SIM”. Denne moderne version af mobiltelefonkortene er faktisk “kun” en chip, der er permanent installeret i smartphones (eller smartwatch eller tablet). Udveksling og udskiftning eller endda som tidligere, beskæring af de små SIM-kort, så det simpelthen er meget lettere at ændre kontrakten. Med kun en enhed kan derfor bruge flere takster, i vores testscenarie to takster, den konventionelle (telekommunikation) kontrakt i Tyskland og Truphone-kontrakten.

Kravene

Hvilke applikationsscenarier tilbyder en eSIM? For eksempel kan du bruge et telefonnummer til forretningsopkald, et andet telefonnummer til private opkald. Du kan også bruge to separate telefon- og datatariffer.

udstilling

I øjeblikket har Apple frigivet iOS 13 til iPhone. Hvis du har installeret det nye operativsystem (og de fleste iPhone iPad-brugere forventes nu at gøre det), har du muligheden for at bruge begge numre til at foretage tale- og FaceTime-opkald. Meddelelser kan sendes eller modtages via iMessage, SMS og MMS. Hovedbegrænsningen: Det er ikke meningen, at iPhone kan få adgang til flere trådløse datanetværk samtidig.

Truphone satser
Tariffvalget for USA starter med 1 GB pr. Dag (skærmbillede: Gronau)

Enheden

At oprette en eSIM i Tyskland er lidt kompliceret. Udbydere som Telekom, Vodafone eller o2, der også sender eSIM-indstillinger, skal kontaktes. ESIM-koden skal derefter overføres, før den kan scannes på enheden. Telekom har brug for transmission, men normalt kun en til to arbejdsdage. Med Truphone er det lettere, opsætningen kan allerede foretages en eller to dage før turen: Tilbudet kan bookes via en app. Det er tilgængeligt til iOS og til Android til gratis download.

I “Min Truphone” tilføjes den ønskede dataplan via den grønne knap øverst til højre på applikationen. Når du har klikket på plustegnet, lander du på en underside, hvor du først skal vælge din destination øverst på søgefeltet.

Truphone findes i øjeblikket i 89 lande. I mit testeksempel valgte jeg USA (angivet under “USA”). En oversigtsside viser derefter hurtigt toldindstillingerne: 1 GB i 1 dag koster 7 euro, 3 GB i 30 dage 18 euro og 5 GB i 30 dage 27 euro. Sidste valg var mit valg, da jeg rejste i USA i cirka tre uger.

Truphone-visnings-app
Diei-app viser, hvor meget af den reserverede datavolumen, der i øjeblikket er tilbage (skærmbillede: Gronau)

Testindtryk

Reservation i appen fungerede inden for sekunder efter at kreditkortet blev deponeret. Øverst viser applikationen den aktuelle placering og informerer dig om den bookede Truphone-takst i den valgte form i øjeblikket er anvendelig. Adgangen til placeringsdata, der kan justeres via indstillingsappen, er selvfølgelig forudsætningen.

Alle vigtige kontodata kan findes øverst til venstre på fanen “Profil”. Mere vigtigt er det dog: Appen viser naturligvis dataforbruget i MB: “xxx MB af de resterende xxx MB”). Så du er altid opdateret, om datavolumen allerede er forbrugt.

I mit tilfælde var de reserverede 5 GB nok, om end knap, i slutningen. Hvis jeg havde nået 5 GB for tidligt, ville det have været muligt at tilføje mere GB til de nævnte betingelser på ethvert tidspunkt.

Det vigtigste ved en sådan alternativ tarif: Hvor god er netværksdækningen? I dette tilfælde kan jeg kun træffe afgørelse for storbyområderne Miami, Skt. Petersborg, Fort Myers og Keys. Bortset fra nogle meget landdistrikter (Captiva Island og dele af Everglades, for eksempel), fungerede Truphone-netværket perfekt, også på den oversøiske motorvej mod Key West.

Simpelthen praktisk, hvis du i bilen (som passager klar, kender du det amerikanske politi …) i Truphone og ikke i den indenlandske teletariff WhatsAppen, skal du tjekke Facebook eller iMessages og billeder eller sendes naturligt surfe på Internettet – og med Apple-kort tælles datavolumen ikke på den tyske told.

Truphone kuffert
Pakk dine tasker og på din forretningsrejse eller på ferie – men hold altid øje med datatariffomkostningerne (skærmbillede: Gronau)

Hvad ellers er vigtigt

Der er nogle interessante detaljer, som du skal huske på: Hvis du er på ferie eller er i forretning, ikke bare i et land (f.eks. I en rundtur), kan du give afkald på en enkelt Truphone-takst for et enkelt land og i stedet for den globale dataplan i appen bog. Dette er lidt dyrere, men fås parallelt i 89 lande: 300 MB for en dag koster 6 euro, 1 GB i 30 dage 15 euro og 3 GB i 30 dage 42 euro. Prisen for fleksibilitet. Derudover vil hardcore forretningsbrugere finde Truphone igen separate forretningspriser, som kan bookes af virksomheder. Motto: “Dit team, forbundet overalt”.

LEAD Konklusion

Bortset fra de lette møbler, anvendelsen og toldvalget valgte intet at ønske.

Det skal dog bemærkes: Med Truphone-tariffen kan ikke ringes – og brug af depositum på et kreditkort er påkrævet.

Netværket er godt dækket. Kun den ret dyre pris for 1 til 5 GB er mærkbar. Hvis du kan komme over det, er Truphone en behagelig og nyttig mulighed, når du rejser. Næste år kommer jeg tilbage på Truphone på min næste rejse til USA. Tjenesten har bevist sig selv hos mig.

Ud over Truphone er der andre udbydere med lignende tilbud. Også populært er f.eks. GigSky. Apple-brugere finder her en god oversigt over alle tilgængelige eSIM-udbydere i de respektive lande.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *