Dårlige kort hos Apple Pay? Det fungerer sammen med Boon

De første uger med Apple Pay

Generelt tillader Apple angiveligt ikke sine tilknyttede banker at offentliggøre nøjagtige tal om brugen af ​​Apple Pay. Der er nogle tip om, at tjenesten rent faktisk har startet en vellykket start.

I meddelelsen om kvartalsvise tal fortæller Apple nu, at flere kunder hos Deutsche Bank har tilmeldt sig Apple Pay inden for en uge end til Google Pay inden for et år. Ifølge Comdirect bruger Apple Pay-brugere i gennemsnit 225 euro om måneden sammenlignet med 96 euro for almindelige kreditkortbrugere.

Også interessant: på Apple’s lønningsliste

Apple Pay
Dobbeltklik, scan ansigt, hold til læseren – Apple Pay overbeviser faktisk med sit tempo i kasseapparatet (Foto: Apple)

Lignende rapporter er lækket fra andre banker. Generelt ser det ud til, at betaling med smartphone i Tyskland efter en hård start langsomt får fart. Den tekniske forening Bitkom har netop rapporteret, at allerede 30 procent af tyskerne har betalt mindst én gang med mobiltelefon – en værdi, der synes meget optimistisk.

udstilling

Problemet med kortene

Talrige store og mindre banker støtter allerede Apple Pay, fx med Deutsche Bank, Comdirect eller HypoVereinsbank, med Hanseatic Bank eller N26. Men selv det fungerer ofte kun med begrænsninger. For eksempel kan kunder i HypoVereinsbank bruge Apple Pay med deres eget Mastercard, men ikke med en giro eller et debetkort. Denne begrænsning findes også med andre banker. Og sparekundekunder er så langt helt udenfor.

Utallige potentielle Apple Pay-brugere, der hidtil gerne vil betale med iPhone i kasseapparatet, så har ikke muligheden – i det mindste ikke med deres almindelige bank- eller kreditkort.

Alternativet: virtuelle kreditkort

Boon
Grønt lys til Apple Pay med Boon – selv uden den rigtige giro eller kreditkort (Foto: Boon)

Det er her udbydere af virtuelle kreditkort som Boon springer ind. LEAD har testet tjenesten siden lanceringen af ​​Apple Pay med overbevisende resultater. Boon er en del af den DAX-børsnoterede finansielle tjenesteudbyder Wirecard i Aschheim nær München. Hvis du vil bruge tilbuddet, kan du tilmelde dig Boon-appen og oprette et virtuelt Mastercard inden for få minutter.

Dette kreditkort uden et plastikkort er i princippet et forudbetalt kort uden kreditgrænse. Ejeren kan kun betale, hvis han overfører penge til denne konto. Boon tillader brug af Apple Pay selv uden den rigtige bank eller kreditkort.

Sådan fungerer Boon

Når du har oprettet Boon-kortet, kan du føje det til Apples Wallet-app på iPhone. Wallet er den virtuelle tegnebog, der bruges til at betale for iPhone. Så arbejder Boon i kasseapparatet ligesom ethvert andet passende bankkort i Apple Pay: opkaldsnummerfunktion, identifikation ved fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, hold læseren – færdig.

Alle betalinger vises derefter i Boon-appen. Den eneste forskel, for eksempel til et “rigtigt” kreditkort: Hvert køb skal være dækket af den eksisterende Boon-kredit, minus dette kort kan ikke glide. Derfor skal det altid udfyldes.

tegnebog
Uanset om det er med Boon eller et “rigtigt” kreditkort – betaling kører altid gennem Wallet-appen (Foto: Apple)

Dette vil udfylde kontoen

Brugere kan overføre penge fra deres kontrolkonto til Boon Card. Men lettere er udfyldningen i appen med kreditkort. Som med et normalt kreditkortkøb kan det ønskede beløb overføres til Boon-kortet inden for få sekunder, som derefter kan bruges til at betale for Apple Pay.

Den mest behagelige er den automatiske påfyldning. Så snart du er faldet under en bestemt kredit, f.eks. 50 Euro, overføres et beløb automatisk fra kreditkortet. Så kontoen til Apple Pay udfyldes altid. Kreditkortselskabet eller den udstedende bank betyder ikke noget. På kreditkortopgørelsen står derefter “Boon Payment”.

Det koster Boon

Der er de to satser Boon Basic og Boon Plus, hvis månedlige pris på 1,49 euro, men er identisk. Der er ingen transaktionsgebyrer, og de første tre måneder er gratis. Basic er relativt begrænset og er især velegnet til første test af Apple Pay. Forbrugsgrænsen her er 100 euro om måneden, og betaling er kun mulig i Tyskland. I modsætning hertil tillader Boon Plus betalinger på verdensplan på op til 5.000 euro pr. Måned.

Disse oplevelser LEAD gjort

Boon tegnebog
Med Boon fungerer betalingen også af Apple Watch. Dog skal uret være beskyttet med en PIN-kode (Foto: Boon)

Opgraderingen fra Basic til Plus er ret kompliceret. Ifølge lov kræver Boon to bevis på identitet og adresse, som kan scannes og transmitteres i appen.

I LEAD-testen blev kørekortet f.eks. Ikke accepteret som bevis på adresse, fordi det ikke har nogen udløbsdato. Her hjalp derefter med et andet forsøg med en nuværende kreditkortopgørelse, hvor vi har gjort købsbeløbene genkendelige.

Begge opgraderingsforsøg til Plus-kontoen, hvoraf den anden arbejdede derefter, tog to til tre arbejdsdage. Tålmodighed er nødvendig her. Positiv: Boon-hotline har svaret på vores efterspørgselvenlige, hurtige og kompetente. Siden da fungerer Apple Pay fint for os. Automatisk genopladning holder kontoen fuld og ingen forskel for en “rigtig” bank eller kreditkort i daglig brug.

Dette er alternativerne til Boon

bunq
Bunq – et af alternativerne til Boon, der fungerer ret ens (Foto: Bunq)

Boon, der i øvrigt også fungerer med Google Pay, er ikke den eneste udbyder af et sådant virtuelt kreditkort til Apple Pay. Bunq og VimPay fungerer sammenligneligt og betragtes også som en praktisk og pålidelig måde at bruge Apple Pay på.

De er dog dyrere end Boon med hans månedlige gebyr på en fast sats på 1,49 euro. Hos Bunq koster den billigste månedlige takst € 7,99. Selvom der er en 0 Euro-told for VimPay, er den relativt begrænset med et årligt salgsvolumen på 2.500 Euro. Premium-versionen med ubegrænset salg koster 4,99 euro om måneden.

Også interessant: Allianz Arena som et digitalt stadion

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *