Europa er truet med teknologisk konkurrence

Facebook-dataskandalen, frygt for tab af job på grund af kunstig intelligens eller opfordring og propaganda på nettet: Konsekvenserne af digitalisering er blandt de ting, der i stigende grad skræmmer folk.

På DLD Innovation Conference i München ledte iværksættere, eksperter og forskere efter måder at finde ny tillid til i fremtiden i løbet af weekenden. ”Vi ved, at vi skal blive bedre,” sagde søndagens Facebook-administrerende direktør Sheryl Sandberg i München.

I Tyskland alene tror kun 26 procent af mennesker, at nye teknologier vil forbedre deres fremtid, ifølge den seneste undersøgelse fra kommunikationsbureauet Edelmann, der blev præsenteret i uddrag i München. Mottoet for den verdensomspændende DLD-konference 2019 er “Optimisme og mod” eller “Tillid og mod”.

Vil du vide mere om DLD-konferencen? Klik her for live blog af W & V.

Livslang læring som en udvej

Men mange talere leverede dårlige nyheder, især for Europa. Næsten 60 procent af medarbejderne føler, at de ikke er veluddannede, og 55 procent frygter, at deres job forsvinder gennem automatisering.

udstilling

Og frygt forekommer ikke ubegrundet i mange områder. Ifølge Deutsche Post CEO Frank Appel er mange ansatte nødt til at være forberedt på, at deres job bliver overtaget af maskiner i overskuelig fremtid. “Hvis du er ung, uanset hvilket job du vælger, er der ingen garanti for, at det stadig vil eksistere om 10 til 15 år,” sagde Appel på DLD. “Det er bestemt ikke muligt at blive i det samme job i en virksomhed i 50 år.”

Frem for alt kan systemer, der er baseret på kunstig intelligens, erstatte mennesker i flere og flere erhverv. En udvej var livslang læring – men uddannelsessystemet skal grundlæggende omdesignes.

Nye job i AI-miljøet

Det er en af ​​de førende eksperter inden for kunstig intelligens. “Men der er også mange grunde til håb,” sagde KI-forsker Kai-fu Lee søndag. Således vil spredningen af ​​kunstig intelligens på arbejdspladsen i al sin magt skåne mange job.

Mens mange job vil blive fjernet i de næste 15 år, er kunstig intelligens ikke god til kreative, strategiske opgaver, der kræver planlægning eller håndtering af usikkerhed, sagde Lee. Det er mere et værktøj til at løse opgaver i et klart defineret område på et datagrundlag.

“Hvis du er kreativ og bygger noget nyt – disse job er sikre, kan kunstig intelligens ikke.” Der er dog også job, hvor relationer mellem mennesker er i fokus. Lærere, sygeplejersker, geriatriske sygeplejersker, læger eller rejseguider – der vil endda være vækst i sådanne job.

“Fordi kunstig intelligens ikke kan foregive tillid, empati og medfølelse i mellemmenneskelig kontakt.” Derudover ville der blive skabt helt nye job i AI-miljøet. Af disse grunde ser han ingen fare for massearbejdsløshed – og overveje den gentagne gange diskuterede minimumsgarantiindkomst for en “frygtelig idé”.

Også interessant: Kunstig intelligens har brug for kreativ intelligens

Kina og USA i et hals-og-hals-løb

Imidlertid ville kampen for teknologisk ledelse sandsynligvis ikke blive besluttet i Europa. I det store og hele ser Lee Kina og USA i et hals-og-hals-løb for ledelse inden for kunstig intelligens.

Han regner med, at kinesiske virksomheder, der dominerer deres hjemmemarked i dag, også vil bringe deres teknologier internationalt på markedet, sagde den 57-årige, der havde arbejdet for blandt andre Apple, Microsoft og Google og nu er aktiv som investor. Faren for Europa er, at der ikke er “nogen bronzemedalje” i dominansen af ​​to så store spillere.

“Lad os ikke bygge Google fra Europa eller Google fra Tyskland, men opfinde fremtiden.”
Diego Piacentini

Uddannelsessystemer i Europa ser også andre eksperter som svage punkter. For eksempel, set fra Italiens tidligere digitaliseringsrepræsentant, Diego Piacentini, har europæiske lande presserende behov for at investere i skoler og universiteter for at forme teknologisk forandring, sagde den tidligere Amazon-manager på konferencen, som mediegruppen Burda var vært for.

Generelt må Europa tænke fremover i stedet for at kopiere USA, sagde Piacentini. “Lad os ikke bygge Google fra Europa eller Google fra Tyskland, men opfinde fremtiden.”

Også interessant: Crazy Stuff: Smarte fremtidsvisioner

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *