Bag kulisserne af macOS Mojave

Mellem april og juli 2018 faldt salget af Mac 13 procent fra året til. Et eksempel: Mac Mini opdaterede sidst Apple for fire år siden, den 16. oktober 2014. En opdatering af MacBook Air, i øjeblikket de billigste MacBooks, forventes af mange brugere.

Vedligeholdelsen af ​​Mac-produktsortimentet blev så forsvundet i de sidste par måneder hos Apple. Men det er bestemt ikke grunden til, at Apple kalder den nyeste version af sit macOS-operativsystem macOS Mojave. At kalde nye versioner til bjergkæder (Yosemite, Sierra), steder (Mavericks) eller landskaber (Mojave-ørkenen i Californien, Utah, Arizona og Nevada) har en lang tradition hos Apple.

Ligesom den fremtidige iOS 12 for iPhone og iPad (LEAD rapporteret) fokuserer macOS Mojave også på konsolidering og bedre stabilitet sammenlignet med sin forgænger High Sierra, der blev frigivet til alle brugere den 25. september 2017. Mojave er den femtende version af macOS i Apple-historien.

LEAD har omfattende testet macOS Mojave siden udgivelsen af ​​den første testversion i juni efter WWDC Developer Conference.

udstilling

Gode ​​nyheder først: Du drager fordel af Mojave med et mere stabilt system sammenlignet med High Sierra – og Apple har sin seneste driftsversion under mottoet “bare en masse” doneret nogle interessante innovationer. Disse er ifølge Apple inspireret af magt og professionelle brugere, men skabt til alle målgrupper.

Hvilke enheder er Mojave kompatibel med?

Den gratis opdatering understøtter MacBooks (2015 og nyere), MacBook Air (2012 og nyere), MacBook Pro, Mac mini, iMac, 2017 iMac Pro og Mac Pro (slutningen af ​​2013 og midten af ​​2010/2012 med Metal-GPU’er).

Mørk tilstand

For første gang tilbyder macOS Mojave en systembred, mørk tilstand for hele systemet, fra menulinjen til dock og apps. Apple redesignede mange af sine interne apps til Dark Mode, fra Kalender til Mail til iTunes Store. Du aktiverer den mørke tilstand i systemindstillingerne under “Generelt”. Den mørke tilstand er naturligvis ingen forpligtelse. Hvem kunne lide det lyse udseende indtil videre, behøver ikke at ændre sig. Derudover tilbyder Apple muligheden for at vælge en bestemt farve accent i systemindstillingerne. Det ændrer farven på knapper eller pile.

Dynamisk skrivebord

Med “Dynamiske baggrunde” er det muligt under Mojave at ændre tapet hele dagen, tilpasset tiden på dagen eller natten. Indstillingen viser Mojave-ørkenen. I fremtiden skulle der være flere motiver.

Forudsætningen for brug af en dynamisk baggrund er naturligvis aktiveringen af ​​lokationstjenesten, for først da kan det aktuelle tidspunkt på dagen bestemmes og skærmen justeres i overensstemmelse hermed.

Mojave Dynamic Desktop om dagen
(Billede: Apple)

Stakke (stak)

Stacks, en tysk stak, er en ny funktion, der vil sikre mere orden på skrivebordet. Alle filer på skrivebordet er grupperet i “stacks” – efter filtype, dato, dag og mere.

Aktivering af stabler foregår via Finder. Ved at klikke på en stak via musen over kan du gennemgå individuelle filer. Klik på en stak viser en komplet liste over filer.

Mojave vil også automatisk tilføje nye filer til skrivebordet til matchende stabling, afhængigt af indstillingen.

Stabler bagefter
(Billede: Apple)

Mac App Store af iOS App Store rollemodel

Med iOS 11 har Apple allerede givet App Store til iPhone og iPad en komplet redesign. Mac App Store så imidlertid den samme ud i årevis. Ikke forvirrende, men på en eller anden måde forældet. Dette ændrer Apple nu med Mojave. Den nye grænseflade ligner iOS App Store.

Apples eget redaktionelle forbereder nye og beviste apps redaktionelt – med nyheder og historier om udviklere, specielle Mac-appemner og kuraterede appsamlinger. Dette bør gøre det lettere at finde passende apps.

Apple skelner mellem områder som “Opret”, “Arbejd”, “Spil” og “Udvikl”. Auto-play-forhåndsvisninger af videoer og de obligatoriske ratings og salgsrangeringer afslutter de redaktionelle bidrag.

Vi kan godt lide udseendet og fornemmelsen. Apps kan findes meget bedre på denne måde.

  • Mojave-ny Mac App Store-visning
  • Mojave New Mac App Store View 2

Mere privatliv, mere sikkerhed

Med Mojave tilbyder Apple meget mere privatliv. Mojaves privatliv vil blive udvidet til at omfatte kamera-, mikro- og andre følsomme brugerdata, såsom e-mail-database, meddelelseshistorik, Safari-data, Time Machine-sikkerhedskopiering, iTunes-enheds-sikkerhedskopiering, placering og cookies. Safari tilbyder også avanceret sporingsbeskyttelse. Sociale medieknapper kan blokeres.

Der er også vigtige forbedringer inden for adgangskoder. For eksempel antyder Safari stærke og frem for alt klare adgangskoder med Mojave. Adgangskodeadministratorer som det populære 1Password kan også levere adgangskoder til websteder og apps gennem en ny Password AutoFill-udvidelse. Og med en ny Safari-systemprofil får annoncører langt mindre adgang til dine browsing- og shoppingvaner.

Mange andre optimeringer, Finder, Safari-faner, e-mail-emojier, skærmbilleder, login-vinduet eller interne Apple-apps såsom aktier eller hjem, som har fået et nyt look, er under hætten.

Med introduktionen af ​​macOS Mojave demonstrerer Apple, at virksomheden igen fokuserer stærkere på macOS-platformen – også for professionelle brugere. Cupertino er nu klart klar over, at kategorien macOS skal regelmæssigt opdateres og forbedres. Derfor er Mojave et godt skridt fremad – med en blanding af optimeringer og velkomne innovationer.

Apple vil igen præsentere højdepunkterne på macOS Mojave i morgen ved begivenheden. Det er stadig officielt, Mojave vises for alle brugere “i efteråret”. Godt muligt at Apple kalder den nøjagtige udgivelsesdato i morgen.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *