Pinterest: Underdogen i online marketing

Uden digital markedsføring er næppe en brand. Ud over influencer-marketing kan mærker selv blive aktive og nå deres målgruppe. For eksempel når du spiller sociale mediekanaler. Det er meget mere smart at nå din målgruppe på denne måde og distribuere indhold, så mærket kan etablere sig uafhængigt. Mens Instagram og Facebook bliver stadig vanskeligere at skille sig ud fra mængden, opdager mærker Pinterest for sig selv. Den visuelle opdagelsesplatform og billedsøgemaskine er underdogen inden for online marketing.

På Pinterest opretter brugeren boards til sine lidenskaber og interesser, planlægger projekter og ofte sit liv. Den visuelle orientering af Pinterest her understøtter brugeren til at designe sine egne ideer uden at skulle blive designer selv. “Hos Pinterest kan mærker nå ud til folk tidligt i den inspirerende proces og hjælpe dem med at opdage og gøre de ting, de elsker,” siger Jana Würfel, Country Lead Pinterest Germany. Mens du offentliggør indhold på Instagram, som allerede er formuleret, kan du vokse på Pinterest hans fantasi. Mærker kan starte her for sig selv. “Selvom tekstbaserede søgemaskiner hjælper, især hvis der allerede findes en meget specifik idé, hjælper Pinterest med hele marketingstragten, fra bevidsthed gennem overvejelse til konvertering,” siger Würfel.

udstilling

Forresten: LEAD er også tilgængelig på Pinterest – med spændende emner omkring påvirkere, sociale medier og alt, hvad der hører til det digitale liv.

Opsæt lejligheden med Pinterest

Indholdet på Pinterest er opdelt i kategorier, såsom mad, mode, skønhed eller hjem. Ifølge Jana Würfel finder brugerne ideer på deres opslagstavler til at planlægge og gennemføre store og små projekter i deres liv. “Brugere kommer typisk til Pinterest med det formål at få indhold fra eksperter for at hjælpe dem med at realisere deres projekter og planer, og det er vigtigt, at indholdet er nyttigt for brugeren.”

Visuel søgning Webudvidelse stadig
(Foto: Pinterest)

For eksempel kan enhver, der ønsker at oprette deres eget hjem som bruger og leder efter inspiration, se frem til stifterne af interiørmærker og medier som Ikea, Westwing eller Schöner Wohnen. Det er vigtigt for et brand at gøre indholdet så nyttigt, at brugeren kan bruge det til sig selv. Er planen og inspiration, følger konverteringen.

Mærker som Maggi, udgivere som Elle.de eller startups som Springlane har opdaget Pinterest for sig selv. “Det interessante ved Pinterest er, at selv mindre virksomheder som Springlane eller bloggere som CaroDIY kan opbygge en lang rækkevidde ved konsekvent at følge bedste praksis,” siger Jana Würfel.

Også interessant: Pintfluencen, men rigtigt! Hvordan bloggere og påvirkere kan bruge Pinterest som platform

Springlane får 95 procent af den sociale trafik via Pinterest og 45 procent af den samlede trafik. “I gennemsnit har henvisninger fra Pinterest et 69 procent længere ophold på webstedet end henvisninger fra andre netværk,” siger Hendrik Nölle, leder af content marketing, Springlane. Så som et brand kan det at gøre alting rigtigt skabe en indholdscyklus, der skaber en gensidigt forstærkende sameksistens af digitale aktiver og Pinterest, der giver mere rækkevidde, engagement og trafik.

Indholdsstrategien fra Ikea på Pinterest

Men hvordan lykkes et brand med succes at placere sig selv på Pinterest? Det er op til brugeren at gøre “huske” indhold af deres egne digitale aktiver så let som muligt, at udvikle en indholdsorienteret indholdsstrategi, definere og analysere effektive promoveringsforanstaltninger, såsom deres eget indhold i Pinterest-profilen og platformen udfører.

Et andet stort brand, som Pinterest har opdaget for sig selv og fungerer med succes på den sociale medieplatform, er Ikea. Den svenske møbelbutik har kun været aktiv på platformen i et år, men har allerede fået over 44.000 følgere. Senest lancerede Pinterest en fælles kampagne med Ikea om temaet “Hyggelig jul”.

Brugere blev opfordret til at oprette deres drømmejule stue i et pin board og dermed have chancen for at vinde. “Julen er et stort emne på både Pinterest og Ikea, så kampagnen passer perfekt,” siger Annette Wolfstein fra Ikea. Virksomheden kan nå folk på Pinterest lige nu, på et tidspunkt, hvor folk forbereder sig til ferien og leder efter dekorationsideer. “Hos Pinterest kan vi hjælpe brugere med vores produkter med at skabe deres personlige drømmejulstue – alt efter smag, budget eller lejlighed.” 12.000 pin boards blev oprettet på en sådan måde, efter udløbet af kampagnen Ikea havde fordoblet sit følger nummer.

Pinterest Ikea
(Billede: Screenshot Pinterest / Ikea)

Pinterest er Ikeas nyeste tilføjelse til sociale mediekanaler. Foruden Facebook og Instagram kan brugerne specifikt inspireres af produkter, der er relevante for dem. “Vi sammensætter også bestyrelser om emner, som vi ved, at brugerne er interesseret i.” Uanset om julegaver eller bryllupsforberedelser sætter Ikea meget tydeligt arrangerede emner her. Brugere kan også tilpasse deres tavler individuelt med deres personlige projekter og berige dem med produkter fra Ikea. “Pinterest er det perfekte supplement til vores tilbud på sociale medier”; siger Annette Wolfstein.

Uanset den julekampagne, der allerede er afsluttet, tester Ikea i øjeblikket også pin-koder, der blandt andet integreres på en julemail til Ikea-kunder. Hvis du scanner pin-koderne med Pinterest-kameraet, vil du kunne få adgang til et pinboard om gaveindpakning. “Dette giver os mulighed for at trække kunder offline til vores Pinterest-site og give yderligere ideer.”

Enhver, der først og fremmest vil have succes som et brand på Pinterest, skal: Udvikle en indholdsstrategi. Ifølge Jana Würfel fra Pinterest er der flere trin her. ”Den første er at finde ud af, hvad målgruppen ønsker.” Den anden er den rigtige timing. ”Juleideer skal formidles og spilles hurtigt nok. Vi siger altid to til tre måneder før det store angreb. ”Specielt sæsonbestemt indhold får mere relevans på Pinterest.

Ved at følge nogle få enkle, men effektive bedste fremgangsmåder, kan mærker og udgivere på Pinterest øge deres rækkevidde markant. “Ikke kun tilhængere, men især de månedlige seere er vigtige. Fordi størstedelen af ​​indholdet på Pinterest findes gennem søgningen, “siger Jana Würfel.

Ellers skal du bruge nyttige og informative stifter, arbejde med tekstoverlejringer og sikre konsistens. “Alle disse punkter har en positiv effekt på ydeevnen.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *