Amazons magt i antal: Hvor dominerende er detailgiganten egentlig?

Bortset fra AI-guider, droneleverancer, en multimedieportal og præferenceprogram, sælger Amazon meget. I USA er allerede 49 procent af alle onlinekøb på Amazon, hvilket er 258,22 milliarder amerikanske dollars i detailsalg i 2018. Efter den gule Swoosh kommer i lang tid og sidder på den 6,6 procent langt anden plads på ebay , derefter Apple. I Tyskland sker 46 procent af online-salget også via Amazon. Ifølge SimilarWeb registrerer Amazon.com omkring 2,9 milliarder besøg pr. Måned, og den tyske version modtager 573 millioner besøg om måneden med et gennemsnitligt ophold på syv minutter.

Salget på Amazon steg 29,2 procent

Amazon vokser også meget hurtigt. En EMarketer-rapport viser, at salget steg med 29,2 procent i forhold til det foregående år. I Tyskland registrerer 305 nye sælgere dagligt på Amazon, viser Marketplace Pulse. Kun 32 procent af de tilbudte artikler kommer fra Amazon selv, 68 procent af alle varer kommer fra stormagasinet. Dette betyder, at de enkelte leverandører kun bruger Amazon som en platform og om nødvendigt den logistiske infrastruktur. Næsten 176 milliarder dollars bruges i øjeblikket på denne markedsplads. Jo flere kunder bruger platformen, desto mere attraktiv bliver den for sælgere. Og jo flere salgsfolk der er til stede, jo mere spændende er det for slutkunderne. Og Amazon? Fortjener begge sider.

udstilling

Du er måske også interesseret i dette: Amazon springer i overskud – også takket være skyboom

De mest populære kategorier er forbrugerelektronik og teknologi

Den kategori, der sælger mest, er forbrugerelektronik og teknologi (salgsvolumen på 65,82 milliarder amerikanske dollars), beklædning og tilbehør ligger på andenpladsen (salgsvolumen på 39,88 milliarder dollars) og for det tredje sundhed , Kropspleje og skønhedsprodukter for $ 16 milliarder. Også her registrerede Amazon en absurd vækst på 38 procent. De to første kategorier giver også flest indtægter i Tyskland, hvor hver 1,1 milliard euro konverteres.

Amazon erstatter Google som den største produktsøgemaskine

Amazon dominerer nu Internettet ikke kun som en salgsplatform. Selv som en søgemaskine overhaler Google endda Google. En rapport fra Jumpshot bemærker, at produktsøgninger på Google steg fra 46 til 54 procent mellem 2015 og 2018, mens dem på Google faldt fra 54 procent til 46 procent. Salesforce og Publicis.Sapient viser i en nylig undersøgelse, at næsten 90 procent af alle produktvisninger kommer gennem søgeforespørgsler på selve platformen. Selvfølgelig skal sælgere optimere deres produkter til Amazons egen søgemaskine. Jumpshot-undersøgelsen viser, at 65 procent af alle produktklik sker på den første side med søgeresultater. Det fjerde produkt får endnu flere visninger (7 procent) end produkterne på anden og tredjeplads (5,7 og 5,2 procent).

Millenials foretrækker at shoppe natten, på arbejdet eller i badeværelset

For Millenials virker online-shoppingplatformen allerede uundværlig. Ifølge en undersøgelse foretaget af Max Borges Agentur, vil de hellere afstå fra alkohol i et år end for Amazon med 77 procent. De handler overalt – især når de ikke kan sove om natten, men også når de arbejder eller på toilettet. Så det er en grund til, at den mobile brug af årtusinderne er 71 procent. 45 procent bruger Amazon-appen mindst en gang om dagen. Når de køber, er de 90 procent på anmeldelserne, før de træffer en købsbeslutning.

Du er måske også interesseret i dette: Survival of the Fittest i “Amazon World”

Bekvemmelighed er hovedårsagen til Amazon-shoppere

Som årsager til køb over Amazon-kunder kalder komfort, produktvalg, gunstige priser og hurtig forsendelse. 59 procent af alle amerikanske kunder er premiermedlemmer, så er glade for endnu hurtigere forsendelse.

Logisk set derfor, at købsadfærden afhænger væsentligt af disse faktorer. Undersøgelser udført af Feedvisor og CPC-strategi viser, at 83 procent af Amazon-kunder ikke køber for at betale for forsendelse. 70 procent klik kun på produkter, der er nævnt på første side. Og 90 procent af kunderne køber kun produkter med mere end tre stjerner.

Onlinekøb tegner sig kun for 5 procent af alle køb

Men når man ser på det store billede, udgør online-salg kun 5 procent af salget. Sandsynligvis også en grund til, at Amazon overtog den amerikanske supermarkedskæde Whole Foods og dermed gør et betydeligt skridt hen imod stationær handel. Amazon-mærker som Anker gør også springet ind i gågaden takket være et vellykket online-salg. Anker har solgt elektronik på Amazon siden 2011 og udvides nu til detailhandel.

For e-handel forhandlere fører ingen måde forbi Amazon. I tvivlstilfælde er det at tilbyde produkter her nyttigt til synlighed i online kataloget. Selv hvis købere er i butikken, vil de gerne tjekke igen med Amazon, hvordan produktet blev bedømt. Mærker kan ikke længere gemme sig fra offentligt tilgængelige anmeldelser om anmeldelser og sociale medieindlæg. De, der vælger at flygte fremad, kan bruge en vigtig konkurrencefordel.

Du er måske også interesseret i dette: Hvordan Alexa og Co. vil ændre vores søgeadfærd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *