Indholdsmarkedsføring af DAX-virksomheder: Høj kvalitet, men usynlig

Det er faktisk ganske enkelt: Content Marketing handler om at bevise påstanden “Vi tilbyder dig det bedste” med historier om mærket og produktet – uden at være direkte bekymret for sidstnævnte. Content marketing fungerer på emner, der formodes at fange kunden, fordi de tilbyder ham noget, som han ikke vidste, at han ledte efter – og ideelt på det rigtige tidspunkt.

Imidlertid kan indholdet være det bedste i verden, det falder ikke kundens fødder. Tværtimod skjuler han ofte så meget i Internets dybder, at ingen er klar over, at han endda eksisterer. En nylig effektivitetsundersøgelse fra indholdsmarkedsføringsbureauet Companions viser, at kun 94 ud af 520 indlæg vises på virksomhedens blogs af DAX 30-virksomhederne i Google Top 20. Er det ikke så let?

Spørgsmålet er i luften: hvor effektiv kan en markedsføringsstrategi være, som ikke findes af kunderne? Indholdsmarkedsføring, som hævder at være en succes, skal også måles ud fra dens findelighed. Men det er ikke, at der ikke er nogen vellykkede eksempler: Primus for effektivitetsundersøgelsen af ​​ledsagere med den højeste placeringskvalitet og en rangeringsgrad på 90 procent er virksomhedens blog for Infineon.

udstilling

Metodologien til undersøgelsen

Undersøgelsen fokuserer på de blogs, hvor virksomheder præsenterer sig selv, deres kompetencer, innovationer og tjenester – ikke på blogs af mærker, der sælges under den respektive forretningsparaply. Først blev de aktuelt registrerede firmablogs fra de 30 DAX-virksomheder identificeret (fra november 2018). Fra de første ti artikler, der blev offentliggjort på den respektive hjemmeside, blev de øverste nøgleord filtreret ud og bedømt efter følgende kriterier:

  • Søgevolumen pr. Måned
  • Strategisk placering i teksten
  • Keyword density

I det næste trin blev den specifikke Google-rangering af de individuelle tekster i top 100 bestemt på grundlag af de anvendte nøgleord. Derudover blev de forskellige indholdsformater såvel som sociale aktier på Facebook og Twitter inkluderet i undersøgelsen. Firmablogs, der kun er downloadversioner af trykte magasiner, eller hvis indhold var ældre end januar 2017, var ikke inkluderet.

Resultater: blogs, magasiner, sociale medier

Alt var bedre i gamle dage? Alligevel var det anderledes. Den klassiske blog med kommentarfunktion, som tillader interaktion med læseren, og dette kræver provokerende eller værdig til diskussionsemner, er der næsten ikke mere. I denne form overlevede han kun som en karriereblog.

I dag ligner blogs mere som online magasiner (30,6 procent) eller kommer som en blanding af blog og magasin, kort blogazine, derfor (32,7 procent). Deres æstetik er tydeligt baseret på blanke printmagasiner – detaljerede grafik og fotos i høj kvalitet understøtter denne tilgang.

Grafik1
Rangeringsanalysen af ​​indholdsmarkedsføringsbureauet Companions

Selvom formen er blevet mere visuel, er emnerne stort set stadig relevante for målgruppen.

De mest succesrige indholdsformater i rangeringen ud over rene online magasiner er de visuelt temmelig uspektakulære karriereblogs. 30 procent af magasinindhold og 25,7 procent af karriere-blogindhold er blandt de 100 bedste Google-søgeresultater.

Det er også bemærkelsesværdigt, at mere end halvdelen af ​​bloggerne ikke har nogen kommentarfunktion og således igen adskiller sig markant fra det klassiske blogformat. Diskussioner er mere tilbøjelige til at finde sted på sociale medier i dag.

Lav rangeringskvalitet

Hvis du ser på SEO-kvaliteten for hvert blogindlæg, bemærker du, hvor meget det varierer fra virksomhed til virksomhed. Fælles for alle er imidlertid følgende SEO-undladelser: Nøgleordets densitet er normalt under en procent. Relevante nøgleord er ikke undersøgt grundigt på næsten alle blogs. Det føles ofte som om indholdet er oprettet uden engang at kende kunden.

Brugen af ​​de få nøgleord er også vilkårlig. Sjældent er de strategisk placeret i teksten – hverken i overskriften eller i teaseren eller under underrubrikkerne. Og mens det bliver mere og mere vigtigt at være opmærksom på nøgleord med lange hale og nøgleord til nøgleord, når du behandler indholdet: næsten 90% af blogindholdet mangler.

Også interessant:
Content Marketing: Hvordan måler du faktisk succes?

Så det er ikke overraskende, at kun 94 af de 520 gennemgåede indlæg vises i Google Top 20, resten forbliver næsten usynlige for brugerne. De få anvendte nøgleord er stadig dem, der ikke søges særlig ofte. Indholdet af firmablogs nås næppe via søgemaskiner.

I gennemsnit er søgemængderne for for eksempel de nøgleord, der bruges af Deutsche Telekom, RWE, Bayer, Wirecard og Continental i det nedre dobbeltcifrede interval. Lufthansa, BMW og Daimler er afhængige af nøgleord i det lave hundrede. Kun Infineon, EON, Allianz, Volkswagen og Henkel bruger virkelig relevante nøgleord med en gennemsnitlig søgevolumen på over 1.000 søgninger pr. Måned.

Brug af nøgleord med lavt volumen er uafhængigt af indholdsformat: et andet tegn på, at SEO og rækkevidden det bringer til DAX-virksomheder, spiller lille rolle i deres blogindholdsstrategi.

Dette er især beklageligt, fordi emnerne fortælles på en god og sofistikeret måde og delvis er skrevet af kendte forfattere. I gennemsnit rangeres hver fjerde artikel i Googles Top 100, men kun der. Irrelevante nøgleord uden lang rækkevidde reducerer indholdets findelighed markant.

Grafik2
Den aktuelle rankinganalyse af indholdsmarkedsføringsbureauet Companions

De mest succesrige blogs i Google-rangeringen

De mest succesrige firmablogs i rangeringen er Infineon med et gennemsnit på 90 procent af blogindholdet, samt Henkel og BMW med 80 procent hver. Deutsche Bank bringer den til 60 procent, Daimler 58 procent og Volkswagen til mindst 53 procent. Din strategi: Du bruger relevante nøgleord.

Alliance rangerer gennemsnitligt 60 procent af deres bidrag og har et gennemsnitligt søgeordsvolumen på ca. 4.000 søgninger. SAP kommer til en sammenlignelig placering, men søgevolumen er kun 40 søgeforespørgsler. Allianceens indholdsmarkedsføring er derfor meget mere effektiv set fra SEO-synspunktet, da den inkluderer en højere søgeords rækkevidde og dermed en større brugerrelevans. Ledende med hensyn til placeringskvalitet er Infineon og Henkel: Infineon-indholdet har et gennemsnitligt søgevolumen på 9.805, Henkel på 2.005.

Indholdsmarkedsføring på sociale medier

I løbet af undersøgelsen af ​​indholdsmarkedsføringsbureauet Companions blev også virksomhedernes sociale mediaposter undersøgt. Det viste sig, at blogindholdet kun deles i de sociale netværk. Online-præsentationer er derfor kun løst forbundet. I stedet forbereder virksomheder ofte indholdet i henhold til deres medium
igen.

Denne strategi er ret smart: mere opmærksomhed rettes mod visuelt indhold til Facebook, Twitter og Instagram. Komprimerede word-image-kombinationer, GIF’er eller
Memes er hurtige til at forbruge og kan underholde emner i en nøddeskal.
Analysen viser, at små meningsfulde links til bloggen ikke accepteres af brugerne.
I gennemsnit får disse indlæg kun 10 likes og deles omkring 5 gange. den
I gennemsnit er 400.840 Facebook-tilhængere af DAX 30-virksomhederne hos Social
Mediebehandlet indhold meget mere lydhør.

Frem for alt forstår bilindustrien sig selv
på godt socialt indhold. Imidlertid er over halvdelen af ​​de undersøgte blogs (55,1 procent)
til B2B-formater. Fordi de naturligvis har et mindre publikum end for eksempel B2C-blogs
For bilfans er antallet af sociale mediereaktioner tilsvarende lavere.
B2B- og B2C-blogs har dog noget til fælles: de mest populære sociale medieplatforme,
hvor brugere kan dele blogindholdet inkluderer Facebook (24,5 procent) og Twitter (25,2 procent).

B2B-formater er også afhængige af forretningsplatforme som LinkedIn (14,6 procent) og Google+ (13,9 procent). Men selv Pinterest bliver stadig mere populær og når 6,6 procent næsten til forretningsnetværket
Xing med 7,9 procent.

Og Pinterest vil blive endnu vigtigere som reklameplatform i fremtiden, endelig nå her
indlægene eller bedre pins hver måned 100 millioner aktive brugere. 93 procent af alle brugere bruger netværket
Ifølge Hootsuite for at købe planlægning og 87 procent har allerede foretaget et køb efter at have været på
Pinterest havde opdaget et produkt.

Konklusion: luft op

Hvis brugerne ønsker at finde indholdet af firmablogs fra DAX 30-virksomhederne, skal de navigere i bloggene direkte i browseren. Indholdet kan ikke findes via Google-søgning på passende emner, fordi 60,09 procent ikke rangerer til top 100. Du kan huske: Kun 94 ud af 520 tekster var tydeligt synlige blandt de første 20 søgeresultater – og mere end de to første søgeresultatsider kan brugerne ikke vise sig at være på.

Årsagen: De fleste irrelevante nøgleord bruges med en meget lav søgevolumen og tilsyneladende vilkårlige placeret i teksten. Ikke desto mindre optages sociale medier normalt med specielt skræddersyet til dette netværks indhold. Kun et par blogindhold deles uændret.

På dette område arbejder DAX-virksomhederne så meget effektivt, hvilket i det mindste på rækkevidde af firmablogs, hvad enten det er klassiske karriereblogs, magasiner eller blogaziner, ikke kan siges. Der er stadig et stort potentiale her for at nå de respektive målgrupper via konkrete søgeforespørgsler og at integrere dem optimalt i kommunikationen.

Også interessant: # Europa22: Content Marketing fra billedbogen

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *