TechTäglich: Apple genopbygger sin MacBook-serie fuldstændigt

Apple genopbygger sin MacBook-serie fuldstændigt

MacBook Air
Apple har også givet MacBook Air den rigtige teknologi (Foto: Apple)

Selv uden sin egen begivenhed er Apple meget aktiv denne sommer i produktopfriskningen: Gruppen har den i øjeblikket afskaffede 12-tommers MacBook. Derudover er der ikke længere en MacBook Pro uden en berøringslinje: den er trukket ud af cirkulation.

Specifikt: Den nye MacBook Air-model modtager sandtoneteknologien i nethindeskærmen til øjenvenligt arbejde. Derudover blev prisen for luften reduceret fra 1349 til 1249 euro. Den 13 “MacBook Pro er også blevet opdateret med den nyeste generation af quad-core-processorer. Ifølge Apple er Pro således “dobbelt så kraftig” som sin forgænger. Ud over berøringslinjen inkluderer denne entry-level-model også True Tone og T2-sikkerhedschippen. Studerende modtager særlige priser på begge produkter.

Imidlertid er dette muligvis ikke den eneste “tavse opdatering” i år: Mens efterårsbegivenheden – i september – skulle være forbeholdt de nye iPhones og muligvis Apple Watch Series 5, har Apple også en 16-tommer MacBook Pro i rørledningen. Masseproduktion forventes at starte snart efter rapporter fra den asiatiske forsyningskæde. Selv med en ny iPad på 10,2 tommer, der skal erstatte den nuværende entry-level-model, forventes det. Måske snart. Masseproduktion forventes at starte denne måned, rapporterer den japanske portal macotakara.

Dr. Mario World til iOS og Android med tidlig start

Dr Mario World app
Dr. Mario World: Tag kampen mod vira med blikkenslagerens piller (Foto: Nintendo)

Nintendo har lanceret sine nye mobilspil Mario World til iOS et par timer frem i tid. Spillet, der blander Match 3 og Tetris-elementer, kan downloades gratis fra App Store.

Spillemekanikken forklares hurtigt: Marios piller skal flyttes omhyggeligt på banen for at stoppe virusserne. Formede lodrette eller vandrette rækker. Antallet af kapsler er begrænset. Selv venner kan blive udfordret til en duel i Versus-tilstand.

Alt godt? Næsten! Gratis er ikke rigtig gratis. Indkøb i appen er afgørende, hvis du vil komme på banen med hundreder af niveauer …

Download link til Android / Download link til iOS

Amazon skubber på dig røret

Fire Tv You Tube1
Endelig er YouTube-appen tilbage på Fire TV (Foto: Amazon)

Gode ​​nyheder til ejere af et Amazon Fire TV: Længe ventet, den nye YouTube-app til Fire TV. Lad os starte med Fire TV Stick fra anden generation og Fire TV 4K. Apps til Fire TV 1 til 3 eller den første generation Fire TV-stick skal følge “i de kommende måneder”, ligesom YouTube Kids-appen til Fire TV.

Lille tilføjelse fra Amazon: Amazon Prime Video-appen er nu også tilgængelig på Chromecast og enheder med indbygget Chromecast-teknologi og Android TV-enheder.

Spotify bliver en letvægt

Spotify Lite
Lite my fire: Spotify har slanket sin app i visse lande (Foto: Spotify)

Spotify er i diæt. Virksomheden har udgivet en ny lite version af sin Android-app. Specielt til Android-smartphones er der en bred vifte af enheder. Ikke alle er udstyret med hurtig avanceret hardware. Spotify ønsker nu at betjene low-end markedet.

Mange smartphones kommer kun i udviklingslande med en lille hukommelse og en svag processor på markedet. Spotify Lite er optimeret til at forbruge så få ressourcer og båndbredde som muligt.

Appen er kun 10 MB i størrelse og kaster nogle funktioner i hovedappen over bord. De vigtige funktionaliteter forbliver dog. Appen er lanceret i 36 lande i Asien, Latinamerika, Afrika og Mellemøsten. For Tyskland er der endnu ikke kendt nogen startdato. Det er også uklart, om der vil være en iOS Lite-version. I øvrigt gælder det samme for appen Spotify Stations, der tilbyder personaliserede radiostationer, men indtil videre kun i USA og Australien blev lanceret.

Fare på Android: Sådan narres udviklere ved tilladelser til webstedet

Android Marshmallow
Mange brugere kunne ikke lide det: Android udløser rettelser på webstedet (Foto: pixabay)

En nylig amerikansk føderal fødevarekommission (FTC) på Android-apps viser, hvordan udviklere omgår autorisationssystemer. Før en app kan få adgang til din placering, skal den først bede om tilladelse. Men selvom dette ikke tildeles, har udviklere fundet måder at komme til placeringsdata på.

Et af de undersøgte applikationer, en foto-app, havde simpelthen analyseret billederne på brugerens enhed. I metadataene på fotos er GPS-koordinaterne, som billedet blev optaget under, registreret.

En anden måde at begrænse begrænsningerne på: App A har rettighederne til at læse dataene, og App B ejer ikke dem. App B kan kommunikere med App A for at hente dataene.

Skræmmende: Af 88.000 apps, der blev undersøgt, omgås 1325 autorisationssystemet med denne eller lignende teknologier.

Slutningen på BEDET: kvinden, de kaldte hesten

Filmen “The Man They Called Horse” blev verdensberømt. Nu galopperer “The Woman Who Called You Horse” på din skærm. Derefter er (p) netværket lige begyndt:

Den norske Ayla Kirstine har i årevis lært, hvordan man løber som en hest. Og hun hopper endda over forhindringer som en hest. På nettet er hun i øjeblikket en viral superstjerne med sin kunst.

ingen:

Absolut ingen:

Hestepige: pic.twitter.com/IzaNAN2b0W

– Cherno (@yChernno) 14. maj 2019

Og med det har vi hest til i dag på TechTäglich. Jeg ønsker et dyr onsdag. Vi ses i morgen på TechTäglich!

Forresten: TechDaily er også tilgængelig som et nyhedsbrev og som en færdighed (“Alexa, open LEAD digital Tech”).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *