15 år Facebook: 15 synes godt om

Som 1: Hele verden i et netværk

Facebook strand
Så tæt som hvis du var der: For at holde kontakten med verden er Facebook uovervindelig (Foto: 123rf.de)

Søsteren i den nærliggende landsby eller kompisen i den anden ende af verden i New Zealand – det har aldrig været så nemt som med Facebook at holde kontakten med mennesker over hele verden eller finde gamle venner. 2,2 milliarder Facebook-medlemmer, der deler nyheder, fotos og videoer: Mark Zuckerbergs oprindelige studenternetværk er blevet en virkelig international platform. Faktisk en strålende idé.

Ligesom 2: Mød nye mennesker

Tidligere lærte folk hinanden at kende på universitetet, på arbejdet, i diskoteket eller i nabolaget. Dette fungerer stadig. Men Facebook udvider drastisk kontaktindstillinger. Mød spændende mennesker, der også har lignende interesser og synspunkter – Facebook er i verdensklasse med at gøre nye kontakter mulige.

Ligesom 3: selvpræsentation

Ordet lyder temmelig negativt, men menes ikke på den måde. Når Facebook-medlemmer opretter og vedligeholder deres profil, lægger oplysninger om sig selv, viser billeder og videoer eller præsenterer deres hobbyer, engagerer de sig selv og viser deres ansigter for verden. Eksperter er overbeviste om, at dette kan have en meget positiv effekt på selvværd.

udstilling

Ligesom 4: dyrk hobbyer

Fcb Facebook
“Vi elsker Bayern.” Denne Facebook-gruppe tror stadig på mesterskabet (Foto: Facebook)

Med Facebook gælder: Der er en gruppe for alt. Fra “paven Francis ‘venner” til “Genealogy Brandenburg” og “Citroën Veterans Club” til (muligvis) “læring af græsk for finsk au pair”, samler netværket mennesker med de skøreste interesser – som aldrig plejede at og ville aldrig have krydset stier.

5: Hjælp til den sky

Der er utallige mennesker, der finder det ekstremt vanskeligt at skabe nye kontakter og interagere socialt i “det normale liv”. Eller de har ikke tid til det på grund af alt arbejde. Facebook tillader også de kronisk genert og de overarbejdede at deltage i det sociale liv. Værdien af ​​dette tilbud kan ikke overdrives. Når alt kommer til alt fødes mennesket som et socialt væsen.

Ligesom 6: Gå ud af isolering

Jess Perna
Illustratøren Jess Perna skaber malerbøger til voksne, der hjælper mange mennesker med at isolere sig (Foto: Facebook)

For syge eller handicappede er Facebook i mange tilfælde porten til verden. Hvis de ikke kan forlade hjemmet eller er på hospital, er netværket den perfekte måde at holde dem i kontakt med. Illustratøren Jess Perna rapporterer om, hvad de voksne malerbøger, han gør, har gjort: “Jeg har over 3.600 Facebook-venner, mange er bundet til deres senge eller bor i hjem, de køber mine billedbøger, starter maleklubber og handler deres værker, der bringer dem ud af deres isolation. ” Her har det “sociale” netværk faktisk fået sit kaldenavn.

Også interessant: #unfollowme: Hvordan influencere forfølger højrefløjs fans

Som 7: For en bedre verden

Greta Thunberg
For aktivister som den unge svenske Greta Thunberg er Facebook en elementær platform (Foto: CNN)

På trods af falske nyheder og hadbeskeder – har Facebook også potentialet til at ændre verden til det bedre. For aktivister og oppositionsbevægelser er Facebook en af ​​de vigtigste platforme til at finde, koordinere og vinde flere tilhængere. Nye eksempler: For den svenske øko-rebel Greta Thunberg fungerer Facebook som en central platform samt for den venezuelanske parlamentspræsident Juan Guaidó, der i øjeblikket kæmper for magten i sit land. Et andet aspekt af denne positive virkning af Facebook er de millioner af euro, der regelmæssigt indsamles her til sociale formål eller efter naturkatastrofer – pengeindsamlingskampagner, hvor Facebook også deltager med betydelige summer.

Ligesom 8: Altid ajour

Hvad driver den tidligere klassekammerat i Berlin, hvordan er broren på ferie i Marokko, og hvad zipperlein plagede bare moren? Hvis du ville holde dig opdateret her, var du nødt til at telefonere, sms og e-mail meget. I dag er det bare at se på tidslinjen på Facebook, og der er alle opdateringer fra familie og venner. Super hurtig, super praktisk!

Som 9: netværk

Facebook er perfekt til at pleje og pleje dit private og frem for alt det professionelle netværk – uden at skulle hænge i telefonen i lang tid eller møde hinanden personligt. Dette kan resultere i en spændende informationsudveksling og til sidst en ny karrieremulighed. Og fordi flere og flere arbejdsgivere forsker på nye job på Facebook, kan en velplejet profil, der udstråler kompetence og sympati, føre til helt nye karrieremuligheder.

Som 10: Livscoaching

Baby græder
Hvis babyen græder om natten – har nogen på Facebook altid et tip klar (foto: 123rf.de)

2,2 milliarder Facebook-medlemmer, eller ca. 29 procent af verdens befolkning, har et utroligt reservoir af færdigheder og viden, der kan til enhver tid tapes. Når babyen bliver syg om aftenen og græder, når den gamle timer-kryds eller restauranttip til Provence bliver spurgt – på Facebook er der næsten altid nogen der kender det døgnet rundt. Det store hjælper netværk!

11: Lær bedre

Facebook betragtes som et førsteklasses værktøj til at lære bedre og mere effektivt. Uanset om det er normale skoleklasser eller onlineundervisning, kan en Facebook-gruppe være et perfekt supplement til undervisning, udveksling af tip, materiale eller tilrettelæggelse af klasser og klasser. For eksempel kan en historieklasse eller politiklasse bruge Facebook til at diskutere aktuelle emner eller forberede sig til de næste par lektioner. Og lærere, der kommunikerer med deres studerende via Facebook, er ifølge flere undersøgelser mere aktive og pålidelige end deres offlinekammerater.

Som 12: Kundekontakt

For virksomheder tilbyder Facebook fremragende muligheder for at komme i kontakt med deres kunder, holde kontakt eller yde support. Fordi, som Psychology Today forklarer, online, tør kunderne stille spørgsmål, som de aldrig ville stille på telefonen eller i en personlig samtale. Kontakten i realtid og praktisk døgnet rundt er i mange tilfælde overlegen en hotline.

Ligesom 13: Marketing

Hvorfor omsatte Facebook for 55,8 milliarder dollars sidste år – selvom det ikke skaber noget, du kan røre ved eller bruge? Enkelt svar: Fordi netværket er godt til at sælge produkter og tjenester gennem annoncer og andre foranstaltninger. To tal derudover: Ifølge en undersøgelse foretaget af Yes Lifecycle Marketing kan 57 procent af mennesker i deres shoppingadfærd blive påvirket af sociale medier. Med 44 procent er Facebook helt klart øverst. Desværre betyder det for brugerne omvendt, at deres vaner og deres forbrugsmønstre uddybes. For virksomheder, små eller store, fungerer Facebook stadig glimrende som en marketing- og reklameplatform.

14: WhatsApp

Hvad er app15
WhatsApp – en succeshistorie uden ende. Hvis det ikke roter Facebook nu (Foto: 123rf.de)

19 cent eller mere pr. SMS – sådan lignede verden før WhatsApp. Ti år efter Messenger-lanceringen, og næsten nøjagtigt fem år efter, at den blev vedtaget af Facebook den 19. februar 2014, er korte meddelelsesafgifter en påmindelse om den svundne æra. 1,5 milliarder mennesker over hele verden bruger WhatsApp, og “WhatsAppen” har længe lagt det ned. Når du vælger den mest populære og bekvemme app, fra barnet til pensionisten, vil Messenger være garanteret nummer et. Lad os håbe, at det ikke rider Facebook nu, med den annoncerede reklame i WhatsApp og med den truede fusion af WhatsApp, Facebook Messenger og Instagram-chats.

15: Instagram

Selfie Instagram
Selfies og Instagram – de gør nettet mere farverigt (Foto: 123rf.de)

Om den alt for smukke tusindfryd verden af ​​Facebooks foto-datter, hvor (næsten) alle elsker, spiser sunde og hvor livet er pink-filtreret, kan argumenteres beundringsværdigt. På den anden side er det altid sjovt at der er mindst et netværk, hvor ikke had og falske nyheder dominerer. Og uden de billeder, videoer og historier, som en milliard (!) Instagram-brugere, fra Normalo til superstjernen, poster dagligt, ville nettet være meget kedeligt.

Også interessant: Mark Zuckerberg i den lave tid: Er han stadig den rigtige?

Så alt er godt på Facebook? På grund af: Her kommer den anden del: 15 år Facebook – 15 kan ikke lide

Bly 4 Cover 1200X1200

Hvordan tak?

Der har aldrig været så mange måder at kommunikere på. Hvordan klarer virksomheder at kommunikere deres budskab med succes? LEAD Bookazine 4/2018 indeholder tip til brug af stemmekompetencer, UX og ændringsstyring i arbejdslivet. Sådan lykkes kommunikationen – uden misforståelser.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *