Tre gange forbrændt: Hvad MEME du?

Memes er en del af internettet, ligesom madfotografering på Instagram. Success Kid, Bad Luck Brian, Det ville være dejligt eller Grumpy Cat er nogle af de mest berømte memes og har allerede fået utallige brugere til at grine. Ved første øjekast fremstår memes som et trivielt udtryk for moderne internetkultur. Ved anden øjekast er mange memer imidlertid meget kreative, samler sociale begivenheder eller formidler politiske meninger.

udstilling

Og i online marketing er det også tid til at tage Memes alvorligt. Hvilke former for memes der findes, og hvordan de kan bruges til kommunikative formål, lærer du her.

Memes er en integreret del af sociale medier

Min bedstemor og ældre generationer rykker på skuldrene ved spørgsmålet om, hvad memes faktisk er. Udtrykket Meme er et derivat af det græske ord “mimema”, som betyder “noget imiteret”. Memes er fotos, videoer, GIF’er eller sociale indlæg, hvis indhold, form eller erklæring er kreativt efterlignet eller ændret. Derefter distribueres memes via kanaler som Instagram og Twitter eller specielle meme-websteder og blogs.

39 procent af de tyske internetbrugere ved, hvad memes er, og mere end en ud af tre har delt sådanne billeder og videoer offentligt. Memes er især populære blandt 16 til 29-årige online. 43 procent af de unge brugere deler dem regelmæssigt, og 37 procent henviser endda til mem som kunst.

Meme-Marketing: et kreativt indholdsformat til mærker

Memes oprettes ikke kun af Millennials og GenZs – flere og flere kunder og virksomheder bruger også memes til at nå ud til de unge målgrupper og skabe et humoristisk brandimage. Mærker kan forfølge to strategier: enten oprette nye memes eller hoppe til hypen omkring et eksisterende meme.

Skønhedsmærket Glossier integrerer ikke kun produktbilleder, men også regelmæssigt oprettede memes i deres Instagram-feed og kombinerer således ubesværet “Internet Ugly” med moderne Instagram-æstetik.

Hvordan mærker kan tilpasse og ændre eksisterende memes for sig selv, illustreres godt med det nuværende eksempel på Area 51 Memes. Baggrunden: 2 millioner brugere havde tilmeldt sig en Facebook-begivenhed den 20. september 2019, der krævede stormen i Area 51 i Nevada. Konspirationsteorier antyder, at udlændinge gemmer sig på den amerikanske regerings høje sikkerhedsgrunde. Tusinder af memes er sprunget ud fra denne begivenhed, og mange mærker har også demonstreret kreativitet og humor ved at indhente denne hype.

Us: Vi vil raidere Area 51! Der sker nogle mistænkelige ting derovre.
Område 51 Aliens: pic.twitter.com/kj0rS8sGyi

– Funyuns (@TheRealFunyuns) 12. juli 2019

Mit område 51-udlænding, efter at jeg har introduceret det til ASOS pic.twitter.com/i6IYcQ83jo

– ASOS (@ASOS) 15. juli 2019

Aliens at Area 51. pic.twitter.com/oiMpBD4VHy

– OREO Cookie (@Oreo) 16. juli 2019

på folk, der stormer Område 51: Hvis de beder dig om at bringe dem til din leder, skal du huske, hvem der er konge.

– Burger King (@BurgerKing) 12. juli 2019

Uanset om de er oprettet eller vedtaget, hvis brandememes er godt klaret, kan de føre til stor opmærksomhed og stærkt engagement. I tider med uendeligt indhold, men begrænset modtagelighed, er memes et passende format til at skille sig ud fra mængden og fange forbrugernes opmærksomhed.

Meme-konti og memere som nyt indholdsproducenter

Et firma har besluttet at integrere Memes i sin markedsføringsstrategi og bestilt sit agentur med implementeringen. Men hvor finder agenturets kolleger passende memes, som de kan bruge til deres klients marketingaktiviteter? Websteder som reddit, me.me, cheezburger eller knowyourmeme tilbyder hele meme-samlinger. Knowyourmeme er især nyttig her, for derudover forklares betydningen og oprindelsen af ​​memes, og nogle meme-variationer vises.

Derudover er der adskillige meme-konti på Instagram, som har betydelig rækkevidde med millioner af følgere. De største konti inkluderer @epicfunnypage (16,8 millioner følgere) @fuckjerry (14,4 millioner følgere) og @sarcasm_only (14 millioner følgere). Disse konti er større end mange en beretning om påvirkning af skønhed, mode eller livsstil. Derfor er det tid til at tage meme-samfundet alvorligt og betragte memers og operatører af meme-konti som relevante indholdsproducenter eller kuratorer. De kender deres lokalsamfund og deres unge tilhængers humor bedst, og derfor bruger agenturer og mærker deres ekspertise og bør samarbejde mere ofte i fremtiden.

Anna Seidel arbejder som seniorkonsulent Digital Trends & Insights hos Plan.Net og beskæftiger sig med forskellige emner i den digitale verden og deres implikationer for virksomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *