Start-ups: Det vigtigste er at lytte

Naturligvis begår hvert tredje hold, der kommer gennem døren til Media Lab Bayern, en af ​​de største fejl af opstartårsager. De forveksler visionen med ideen – og de holder sig til den dogmatisk. Start-ups tror ofte, at det vigtigste er først ideen, derefter pengene til at udvikle den. Det er helt forskellige faktorer, der gør succesrige iværksættere så forskellige. Du kan navngive dusinvis, men hvis jeg skulle beslutte, ville det være entusiasme. For visionen – og kundernes problemer.

Løs et overordnet problem

Grundlæggere – og enhver, der ønsker at udvikle et produkt – har brug for en vision. Hvad er det store problem, jeg vil løse? Hvordan jeg løser det, det er ideen. Crux nu er: Der er en række løsninger til ethvert problem. Grundlæggere, der ønsker at forstærke deres idé og gøre alt, nøjagtigt som de har tænkt det igennem i deres hoveder, vil ikke lykkes. Heller ikke hvis de ændrer deres vision hver uge. Succesrige grundlæggere har en North Star, et stort altoverskyggende problem, som de desperat ønsker at løse – de er ligeglad med, hvordan de gør det.

udstilling

Da jeg grundlagde Media Lab Bayern for fire år siden, var min vision at bringe mere innovation og nye produkter til medieindustrien. Dette har ikke ændret sig nøjagtigt i dag. Måden, hvordan vi opnår det, men allerede. Laboratoriets oprindelige koncept omfattede samarbejde, finansiering af nystartede virksomheder og redigering af suiter til video og lyd. Jeg tænkte, at medieproduktion nødvendigvis skal være en del af et laboratorium. Efter et par måneder kastede vi redigeringssuiterne og fokuserede i stedet på coaching, i dag laver vi endda intraprenørskabsprogrammer.

Du er måske også interesseret i dette: Digital Media Camp i München: Antænd, inspirer, diskuter, Ideate

Lyt!

Hvordan kom vi til dette? Vi lyttede. Hvor hjælpsom det er, kom jeg til det ved et uheld. Jeg lærte journalistik, hvordan man forsker og skrev tekster og ikke at skrive ”mand”. Hvordan man bygger en inkubator, vidste jeg ikke. Men jeg havde nogle få grundlæggende antagelser: At hold muligvis har brug for penge og skriveborde. Da de første start-ups kom, spurgte jeg og lyttede. Hvor er du? Hvad arbejder du på? Hvilke sten er på din måde?

Stenene der lå der var altid de samme. Hvordan finder vi ud af, hvad markedet virkelig har brug for? Hvordan placerer vi os lovligt? Så vi begyndte at løse disse problemer. På udkig efter coacher, der kan samarbejde med dem om produktudvikling. Andre, der har forrådt deres markedsføringshemmeligheder. Fandt, at hemmelighederne ved et markedsleder for et stort selskab overhovedet ikke hjælper. Han løser alt med penge, som nystartede virksomheder ikke har. At bringe chefen for markedsføring af en opstart.

Udover at lytte til bedre produkter sparer det dig også en utrolig mængde penge. Fordi du meget tidligt finder ud af, at den løsning, du har overvejet, er en fantastisk løsning – men ikke til dette problem. Så du kan afvise dem uden at bruge en euro på dem.

Vi havde engang idéen om at ansætte udviklere i Media Lab, fordi alle nystartede virksomheder konstant mangler. Spitzenidee. Indtil vi talte med teams og sagde: meget flot, men hvad gør vi, når vores fællesskab er forbi, og vi ikke længere har adgang til udviklerne? Så kender de vores teknologi, men kan ikke fortsætte med at arbejde på den. Det var bedre for nystartede virksomheder at kunne ansætte freelancere selv, som derefter ville hjælpe dem permanent med produktet. Så vi satte et budget til det. Det tog nøjagtigt 15 minutter og smagte to cappuccinoer i Media Lab-køkkenet.

Der er en masse hype om “brugeren”, og uden ord som “brugercentrisk udvikling” kan et innovationsnav ikke håndtere i dag. Hvor der er hype, er kritikere hurtige. Men jeg tror faktisk, at de bedste grundlæggere er dem, der ikke kun er brugercentreret, men også brugerobsesseret, så at sige. Start-ups, der spørger, indtil de forstår kundens problem ordentligt, og arbejder med det, indtil de virkelig løser det.

For øvrig er det næste niveau af brugerobsession ikke kun at lytte i starten, men altid og altid. På Media Lab Bayern spørger vi konstant alle, hvilke problemer de i øjeblikket har at gøre med. Medieindustrien ændrer sig så hurtigt, hver tredje måned kommer en ny platform, en ny trend, en ny teknologi. I de samme tre måneder kan min idé blive forældet. Men hvis jeg ved, hvem der lige har hvilket problem, drejer jeg bare 26 grader og fortsætter i en stram venstre sving til min vision.

Lina Timm er administrerende direktør for Media Lab Bayern. Media Lab har placeringer i München og Ansbach og understøtter som nyskabelseshub medier-start-ups fra den oprindelige idé til stiftelse og mediehuse i udviklingen af ​​innovative projekter. Lina Timm afsluttede DJS i München. Før det studerede hun tysk og sociologi. Hun er også grundlæggeren af ​​det internationale slappe samfund www.digital-journalism.rocks.

Få det nye LED!

Den 20. marts frigives den nye LEAD Bookazine.

Alle kan udskiftes. Eller ikke? De, der investerer i deres medarbejdere, vil blive belønnet. Den nye arbejdsverden skaber en win-win situation. Den nye LEAD Bookazine viser sager til succesfuld branding af arbejdsgivere, hvordan karriererens netværk kan ses, og hvordan Xing-profilen skal designes. Også i magasinet: en guide til succesfuld søgemaskineoptimering og hvordan man finder den rigtige influencer – og meget mere.

Andre emner: branding af arbejdsgivere, nyt arbejde & design, karriereportaler, digitalisering i branchen, søgemaskineoptimering, influencer og Amazon marketing og DSGVO. Under dette link kan du gennemse det og bestille problemet.

Lead Cover

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *