Den digitale reklamebranche og “Krigen for talenter”

Fremtidens færdigheder

De vigtigste drivkræfter for ændringer på arbejdsmarkedet er digitalisering og fremskridt i udvikling og implementering af AI-applikationer (og som et resultat automatisering af aktiviteter). I følge McKinsey’s 2016-undersøgelse vil derfor især mentale aktiviteter med lav social påvirkning, som mere sandsynligt er optimistiske, blive overtaget af maskiner i en overskuelig fremtid.

Dette inkluderer især behandling og indsamling af data. Andre aktiviteter, der kræver stærk kommunikation og kreativitet, vil fortsat i vid udstrækning være menneskeskiftet i fremtiden.

For den digitale reklamebranche betyder det på den ene side, at medarbejderne skal reagere fleksibelt på denne hurtige udvikling. På den anden side bliver jobprofiler mere og mere sløret, og den krævede række kompetencer udvides, også fordi fokus i stigende grad fokuserer på kunden og hans individuelle ønsker. Denne udvikling øger styrken i kommunikationen, men også håndteringen af ​​data og viden om teknologier. Disse færdigheder bør derfor bringe talent.

udstilling

Og hvordan ser praksis ud?

Et eksempel fra verdenen af ​​digital reklamemarkedsføring er jobbeskrivelsen til Campaign Manager. Afspilning af digitale annoncer er allerede ekstremt påvirket af programmatisk reklame, og dens betydning vokser uformindsket. Dette stiller krav til kampagneadministratoren om, at han ikke skulle mødes så godt for et par år siden.

Han skal holde øje med al udviklingen inden for programmatiske reklamer, håndtere dem kontinuerligt og integrere dem i hans daglige arbejde. Teknologien, der udvikler sig hurtigt, skal være i stand til at trænge igennem og bruge i detaljer. Dette kræver konstant træning, ofte på ens eget initiativ.

Også interessant: Hvad gør en Machine Learning Engineer egentlig?

Samtidig er der flere og flere overlapninger med profilen af ​​kontoadministratoren, der traditionelt er ansvarlig for kundekommunikation. I dag skal Campaign Manager også være kommunikativ og i stand til at reagere følsomt overfor kunder, da nærheden til kunden er steget markant, og kundebehovene er steget.

Account manager har på den anden side brug for meget mere teknisk know-how, end han plejede at udføre sit arbejde. Det samme gælder Online Marketing Manager, som kan findes i næsten alle virksomheder inden for og uden for den digitale industri. Ligesom en kampagnechef skal han i dag være fortrolig med programmatisk reklame, kortlægge markedet og integrere de nyeste indsigter og teknologier i sit arbejde.

logo

Find dit top job!

LEAD-jobmarkedet er jobmarkedet for marketing, reklame, salg og medier. Her søges og fundes marketingbaserede talenter. Uanset om marketing manager i branchen eller konsulent med sociale medier med et trendy agentur – på LEAD jobmarkedet finder du den rigtige position for din fremtid.

Klik ind

Dette konsistente fokus på kundens behov og slutforbrugeren har også indflydelse på andre jobprofiler. Web- og mobiludviklere fokuserer for eksempel på UX og UI og udvikler sig derfra. Det samme gælder grafiske designere. De forsøger at gøre deres indhold interaktivt, inklusive virtual og augmented reality. Dette giver brugeren en helt ny brugeroplevelse, da indhold kan opleves næsten øjeblikkeligt. Det, der tæller, er ikke det rene reklamebudskab, men holistisk kommunikation, personaliseret og tilpasset i realtid.

Indsamling, brug og evaluering af forskellige slags data er også vigtig i stort set alle brancher og områder i dag. Til dette er der opstået nye erhverv og udvikler sig, som udvikler sig tæt på teknologisk fremgang. Et eksempel er Big Data Engineer. Det samler data og eksisterende teknologier og udvikler arkitekturer, der udnytter data. Til planlægning og implementering, men også for at sikre en jævn drift og aktualiteten af ​​dataene, har han brug for en omfattende teknisk viden. Når teknologien eller datastrømmene ændres, skal Big Data Engineer være i stand til at foretage justeringer.

Så igen: Efteruddannelse, kreativitet og fleksibilitet er afgørende for at arbejde i dette erhverv. Hvis infrastrukturen er rigtig, er dette de bedste betingelser for, at Data Analyst kan gribe ind. Den evaluerer dataene og bruger dem til at foretage forudsigelser om kundeadfærd, bestemmer nøjagtigt tilpassede målgrupper eller evaluerer kampagner i realtid for at være i stand til at foretage justeringer.

Da han fungerer som en grænseflade og for eksempel arbejder tæt sammen med Campaign Manager, Online Marketing Manager eller IT, kræves der kommunikationsstyrke. Derudover skal ansvarene defineres klart i denne sammenhæng, da grænserne mellem jobprofilerne sløres.

Vind og bind talent

Kravene til medarbejderne er derfor ganske krævende, og der er også mørke sider i den digitale økonomi: Fristpres, stramme budgetter og hurtig udvikling, der ønsker at holde trit, betyder, at arbejdsbyrden på mange områder er høj. På den anden side har den digitale reklamebranche også meget at tilbyde. Det betragtes som kreativt og progressivt, og som ingen anden sektor kombinerer det forandring og udvikling med muligheder for personlig vækst.

Mange talenter sætter pris på de berømte moderne kontorer og et attraktivt arbejdsmiljø med over gennemsnittet unge kolleger og vejleder. Ofte kan ansvar hurtigt overtages med passende implementering og processer, der er aktivt formet. Hvis arbejdsgivere leverer disse punkter og konstant udvides og opgraderes, har de en god chance for at lykkes i “Krigen for talenter”.

I henhold til nylige undersøgelser af pragtfuld forskning og TIME Det er konservative værdier som jobsikkerhed, en anerkendende arbejdsatmosfære, der fremmer personlig vækst og en løn, der er mest relevant for medarbejderne. Så dette er de grundlæggende krav.

I det næste trin bør arbejdsgivere udnytte potentialet i den digitale reklamebranche for at øge deres attraktivitet yderligere. Den hurtige ændring i den digitale økonomi giver ikke plads til stive strukturer. Fleksibilitet er nøgleordet, som ikke kun er et krav for arbejdstagerne. Arbejdsmiljøet skal muliggøre dynamisk arbejde og skabe handlingsrum og frihed for medarbejderne til at blive kreative. Et andet hovedfokus bør være at tilbyde videreuddannelsesmuligheder.

Dette skaber en win-win-situation: Medarbejdere får de færdigheder, de har brug for i deres arbejde, og føler sig understøttet i deres personlige udvikling – mens arbejdsgivere sikrer, at deres ansatte altid holder sig ajour med den nyeste viden og dermed bidrager til Virksomheder kan konkurrere og vokse.

Også interessant: “Medarbejdere vil tro på noget større”

Om forfatteren:
Ilhan Zengin er grundlægger og administrerende direktør af ShowHeroes, en af ​​Europas hurtigst voksende video-opstart.

Sammen med Mario Tiedemann og Dennis Kirschner grundlagde Zengin ShowHeroes i 2016. Baseret i Berlin og Riga tilbyder virksomheden udgivere og annoncører en komplet løsning til indholdsproduktion, spillerteknologi og mobil første videomarkedsføring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *