Tre gange Auflaut: Hey Siri og Alexa, hvilke muligheder tilbyder du os i fremtiden?

Selv fem år efter, at Amazon frigav sin første ekko-enhed, er stemmeteknologi stadig i sin spædbarn. Oversvømmelsen af ​​nye enheder fra både Amazon og Google og den konstante frigivelse af nye funktioner og forbedringer viser, at der stadig er meget at gøre, indtil Voice udvikler sit fulde potentiale.

Ikke desto mindre kan stemme gøre livet lettere eller i det mindste mere behageligt på mange områder. For eksempel er det ikke længere raketvidenskab for bedstemor at tænde og slukke lys via tale, styre opvarmning, spørge om vejret eller få det rigtige svar på et trivielt forfølgelsesspørgsmål.

Og i visse situationer er stemmen endnu mere nyttig, for eksempel i bilen (mindst så længe vi stadig skal køre den selv), på cyklen, for mennesker med handicap eller ældre, der ikke føler sig godt tilpas med andre grænseflader. Stemme er let at forstå og tilgængelig for alle på grund af dens naturlighed.

Stemme kan udvide et brands personlighed

Mærker kommunikerer hovedsageligt med deres kunder gennem kombinationer af tekster og billeder. Og selvfølgelig er hvert brand her meget individuelt med hensyn til tonalitet og visualitet. Men en “rigtig” dialog har hidtil kun været mulig med substitutter eller brandambassadører. Stemme ændrer situationen. Virksomheder er nødt til at tænke grundigt over, hvordan de repræsenterer sig selv som et brand, hvilke svar de kan og ønsker at levere – og så autentisk som muligt.

udstilling

Stemme skal altid ses som en mulighed for at udvide og skærpe et brands personlighed. Det hjælper med at eksperimentere med forskellige tilgange, indholdsformater og tilbud for at finde “stemmen” for dit brand.

Også interessant: Tre gange pustet: Forstærket og virtual reality til marketing

I løbet af de sidste par år har vi samarbejdet med klienter fra forskellige discipliner i Plan.Net Innovation Studio for at hjælpe dem med at guide dem gennem deres første stemme. Disse brancher spænder fra finansiering til bilindustri, fra detailhandel til rejser og mere.

Det første spørgsmål, der bør stilles i sådanne projekter, er: Hvilken rolle skal mit brand spille på markedet? Vil jeg bare reklamere for mine produkter og tjenester, eller prøve at besætte et helt fagområde? Vil jeg bare informere eller direkte give mine kunder mulighed for at købe noget?
Under alle omstændigheder skal du give merværdi, ren selvpræsentation kan redde dig.

Stemme er en integreret del af hverdagens arbejdsliv

Stemmen er her for at blive. Ligesom internettet forsvinder det ikke igen. Derfor er det grundlæggende vigtigt at stille spørgsmålstegn ved alle specialområder, i hvilket omfang stemmeemnet er relevant.

Tag for eksempel emnet med søgning: På Internettet tiltrækker de fleste tre til fire søgeresultater for et søgeord størstedelen af ​​brugerne. For Voice er kun det første resultat faktisk relevant.

Dette fører til en endnu større konkurrence, og mange forespørgsler besvarer platformene nu fuldstændig selvforsynende. Så det bliver mere og mere vanskeligt at placere dit eget indhold, og platforme er stadig meget forsigtige med reklame. De er – med rette – bange for at sprænge brugernes tillid. I øjeblikket er der en renæssance af lydpladser, f.eks. Udbydere af lydstreaming som pre-roll-annoncer foran deres indhold. En indlært mekanisme, som YouTube har brugt i årevis.

På denne baggrund er det især vigtigt, at kollegerne og medarbejderne specifikt beskæftiger sig med stemme, som der gives den nødvendige frihed og eksperimenterer med emnet. Da der i øjeblikket er relativt få taleeksperter, giver dette interesserede kolleger mulighed for at videreføre deres uddannelse på området og således skabe merværdi for virksomheden på et innovativt område.

Også interessant: Tre gange hvin: Vil autonome køretøjer til den nye marketingplatform?

Om forfatteren: Jonas Heitzer har arbejdet som Creative Coder i Innovation Studio i Plan.Net Group siden 2017. Han er blandt andet ansvarlig for teknisk udvikling der.

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *