Tre gange hvin: Vil autonome køretøjer blive den nye marketingplatform?

I 1949 blev den første radio installeret i instrumentets instrumentbræt. I mellemtiden er indbyggede computere med internetadgang og integrerede lydsystemer standardudstyr. Men mediebrugssituationen har ikke ændret sig meget siden starten – indtil nu. Hvis chauffører ikke længere er nødt til at fokusere på trafik i fremtiden, fordi autonome køretøjer påtager sig denne opgave, dukker der udænkelige muligheder for underholdning, kommunikation og tjenester op.

Bedstemoren i et autonomt køretøj: Hvilke underholdningsmuligheder vil fremtiden bringe?

Lad os forestille os følgende fremtidige scenarie. Min bedstemor bliver hentet af en selvkørende bil til hendes ugentlige broaften. Hun kommer ind og får på 360-graders skærme i køretøjets indre en afspilningsliste over de præsenterede favoritprogrammer, som blev sammensat nøjagtigt for køretidens længde. Det autonome køretøj kender min bedstemors præferencer og præferencer og er tilsluttet hendes Smart TV, så hun kan problemfrit og nemt nyde et hjemmevokset tv-program på en magert måde i et autonomt køretøj. Ligesom i en stue på hjul.

Hvad der ikke kun er relevant for hendes spil-bedstemødre, men også for mange børnebørn, er mulighederne i spilområdet. Apple har indgivet et patent i marts i år, hvor passagerer af autonome køretøjer ved hjælp af et virtual reality-headset og et mobilt sæde kan dykke ned i en virtuel verden. Brug af sensorer tilpasser spilets gang til bevægelsen og hastigheden af ​​det autonome køretøj. For eksempel, hvis et autonomt køretøj er ved et rødt trafiklys, skal en spiller forsvare sig i sin virtuelle tank under en zombie-apokalypse, indtil trafiklyset bliver grønt, og tankens motor starter igen i spillet.

udstilling

Autonome køretøjer til kunder: Er bilen en passende marketingplatform?

Der er 46 millioner registrerede biler i Tyskland, og næsten hver tredje tyske chauffør tilbringer mere end en time i sit køretøj på en normal arbejdsdag. Hvis beboere af selvkørende biler i fremtiden har denne tid på deres fritid, opstår et stort potentiale for mediebrug, hvilket går langt ud over den tidligere brug af radio (og ulovlig brug af smartphones). Dette faktum sammen med udviklingen af ​​bilen fra transportmidlerne til enheden er den bedste måde for virksomheder, indholdsudbydere og annoncører at udvikle og afprøve innovative formater og koncepter til dette nye medium.

Det er dog vigtigt at bringe en realistisk forventning. Oprindeligt er det sandsynligt, at eksisterende kampagnetyper, der allerede er kendt fra andre medier og teknologier, sandsynligvis vil blive tilpasset. Disse inkluderer klassiske “indhold vs. reklame” -formater, såsom lyd- eller videopladser i tilbud om musik og streaming af video.

Magasinmodeller Lead 400X360

Få det seneste LEAD!

Otte mennesker, otte historier, otte måder at nå sit mål på: I titelhistorien til det nye LEAD-magasin viser forfatter Jörg Heinrich konkret, hvordan vi vil rejse i fremtiden.

Disse og andre historier om mobilitet og autonom bevægelse kan nu findes i kiosken.

Hvis du altid vil have din LEAD direkte i den analoge eller digitale postkasse: 👉🏻 Klik her for det aktuelle emne eller abonnement.

Mulighederne for brandkommunikation er imidlertid meget mere spændende, når køretøjer kan ty til placeringsdata. For eksempel, hvis en bil er inden for et supermarkeds radius, kan der spilles en lyd- eller bevægelsesplads for at holde styr på forhandlerens seneste rabatkampagner. For at disse formater ikke skal opfattes som forstyrrende og påtrængende, men snarere for at give brugeren merværdi, bør reklamen tilpasses. For at gøre dette skal køretøjet fungere som et knudepunkt mellem placeringsbaseret information på den ene side og information om passagerernes præferencer og interesser på den anden side. Køretøjet kan således proaktivt eller ved stemmekommando finde restauranter eller hoteller langs ruten og foretage uafhængige reservationer.

Det fulde køretøj til kolleger: Hvad skal udviklere overveje?

For at skabe den bredest mulige række forskellige tilbud til bilen, skal der oprettes et attraktivt økosystem for udviklere. Grundlaget for udvikling af apps og tjenester er ensartede “operativsystemer”. Bilproducenter skal på ingen måde begynde at udvikle konkurrerende systemer, da udviklere ellers skulle programmere forskellige apps til hver platform. Udviklernes levetid er også meget forenklet, når bilproducenter leverer attraktive værktøjer som API’er, dokumentation eller kodeeksempler og åbne grænseflader. Amazon har demonstreret med purre af sin sprogassistent Alexa, hvordan man med succes åbner et nyt marked. Udviklere har fået de rigtige værktøjer med Alexa Skills Kit, så der er kommet mange forskellige tjenester inden for meget kort tid.

Derudover har udviklere brug for adgang til relevante data for at udvikle personaliserede og lokationsbaserede tilbud med reel værdi for brugeren. Hvis bilen udvikler sig til en bjergomgivet have som kommunikationskanal, er dette ikke muligt. Når man udvikler nye servicetilbud til (semi-) autonome køretøjer, er det også vigtigt at se på hele brugeroplevelsen. Når alt kommer til alt er smarte biler kun en del af en netværksverden, hvor køretøjer kommunikerer med smarte hjem og smarte byer.

Disse nye ideer og koncepter er naturligvis ikke klar til markedet i morgen. Og det vil tage et par år til, før autonome køretøjer bliver det vigtigste transportmiddel. Nok tid til bilfabrikanter, annoncører og mærker til at prøve og lære meget.

Om forfatteren: Anna Seidel er altid ajour med de seneste digitale trends. Efter at have studeret økonomi flyttede hun ind i den digitale industri, hvor hun rådgiver kunder og kolleger om nye teknologier og forbrugertendenser som Seniorkonsulent Digital Trends & Insights hos Plan.Net. Nysgerrighed og tørst efter viden er deres største allierede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *