“Sprog er et væsentligt element i fremme af mangfoldighed”

Fru Hutchinson, du er ansvarlig for afdelingen “Mennesker & kultur” hos SinnerSchrader. Hvorfor er mangfoldighed i din HR-afdeling?

Dette er et centralt emne, der er godt forankret i HR-afdelingen, men også hører under ledelsen. Du kan stadig sætte så mange mål, mangfoldighed skal leves i hele organisationen.

For eksempel har vi også “færdighedsgrupper”, hver medarbejder har mulighed for at danne en interesseledet gruppe og til at arbejde professionelt med et emne. Vores dygtighedsgruppe “Diversity Matters” har tilføjet meget flere diversitetspunkter, hvor alle dimensioner overvejes. Så emnet håndteres af alle niveauer, hvilket indleder ændringer.

Også interessant: virksomheder drager fordel af nye perspektiver

Hvilke mangfoldighedsmål arbejder du for?

Hovedsagelig ser vi i øjeblikket på køn og etnisk mangfoldighed. Når det kommer til distribution af kvinder og mænd, er det rigtigt, at der på et vist ledelsesniveau er færre kvinder. Vi spørger os selv: hvordan kan vi ændre det?

udstilling

Hutchinson Peggy Sinner Schrader
Peggy Hutchinson / SinnerSchrader

Det er bevist, at en højere andel af kvinder fører til berigende arbejdsresultater. Og også den etniske mangfoldighed i Tyskland skal afspejles, vi ser igen og igen, hvor vi når og finder alle disse ønskede talenter.

Ved rekruttering vil vi have diversitets KPI’er for første gang, men lave. Vi tror ikke, at hårde mangfoldighedstal får os, hvor vi vil være. Ud over KPI’er er det også vigtigt at spørge: Passer folk os? Vi ser os rundt: Hvor finder du møder eller konferencer, hvor nøjagtigt er denne mangfoldighed af talent?

Derudover ser vi på systemerne mere systematisk og for eksempel på kollegernes anmodninger om arbejdstid. Jeg arbejder også på deltid og har to børn. Forenelighed med familie og arbejde er et vigtigt emne.

“Det er bevist, at en højere andel af kvinder fører til berigende arbejdsresultater.”

Hvilke foranstaltninger bruger du for at imødekomme en række talenter?

I rekruttering forsøger vi altid at opdage blinde pletter og blive bedre.

Vi har ikke bedt om CV’er i lang tid og lægger hindringen for at anvende. Vi har også tjekket vores jobannoncer meget for at se, om vi appellerer til kvinder. Når alt kommer til alt ansøger mænd også for stillinger, hvor de kun opfylder 50 procent af kravene. Så kære kvinder: Hvis du er interesseret, så ansøg, og vi taler.

I din indledende erklæring sidste år annoncerede du “den videre udvikling af studiekulturen adskillige steder”. Hvordan ser det ud?

Sidste år oprettede vi en international placering med et SinnerSchrader-studie i Berlin. Siden da er det lykkedes os at introducere et rent engelsktalende studie i Tyskland.

At have et enkelt sprog var også et strategisk mål. Dette er attraktivt for talent ikke kun i Europa, men over hele verden. Det er ikke altid nemt at oprette denne overførsel i et tysk agentur. Sprog er et væsentligt element for at fremme mangfoldighed, hvis du vil have etniske forskelle i virksomheden.

Det er godt gjort i Berlin. For flere år siden byggede vi også et studie i Prag. Selvfølgelig er alt på engelsk der, så internationale talenter har mulighed og lyst til at starte med os.

Tidligere troede vi ikke, at kreative processer på modersmål ville være vanskelige. På grund af den stigende normalitet af engelsk som virksomhedssprog er forhindringen nu meget lavere. Ved den lettere kommunikation bliver man bedre til skatten for den respektive personlighed.

Derfor tilbyder vi gratis og valgfri engelsk-kurser, hvilket er meget godt modtaget. Selv kollegerne, der har været i et stykke tid, får deres engelskkundskaber ud. Det er fantastisk, hvad der er sket i de sidste 18 til 20 måneder. Denne proces har pågået i årevis, men med Accenture er en positiv styrke kommet ind.

Flere forskellige emner kan findes i den aktuelle udgave af LEAD 04/18, som også er tilgængelig online.

Hvad er fordelene i forskellige hold? Hvorfor er mangfoldighed vigtig, især i kreative og teknologiske job?

Mangfoldighed er vigtig i alle job. Undersøgelser viser, at forskellige hold har en højere innovativ styrke. Digital produktudvikling er kernen i vores arbejde – vi vil øge fordelene for brugerne og tænke ekstremt brugercentreret. Billedet skal afspejles på udviklingssiden, en forskellig opfattelse er der en forudsætning.

Vi har altid arbejdet tværfunktionelt, du skal have meget kondenseret viden for at være i stand til at fremme god produktudvikling. Vi forsøger altid at skabe mangfoldighed i holdenees kompetencer. Ingen mono teams, det er vores arbejdsprincip.

Hvordan har du personligt i løbet af din karriere, var du først nødt til at sejre i mænds hold? Hvordan har dette ændret sig, og hvorfor?

Som ung jobstarter måtte jeg arbejde meget mere for at få accept i ledelsen. Det lykkedes mig kun med faglig kompetence. Jeg har bemærket, at kvinder ofte er forvirrede i mænds runder. Jeg spurgte mig selv: hvilken situation eller person førte til det? Så næste gang jeg kan reagere anderledes – det hjælper med at handle aktivt med det. Hvad hjalp mig meget er ikke at tage alt personligt eller kønsspecifikt.

Ikke desto mindre skal man bevare sin egen ægthed. Jeg behøver ikke at være maskulin for at blive accepteret. Det handler om at holde balancen. Ikke desto mindre er jeg mindretal i mange runder, og jeg føler det. Det handler ikke kun om kvindebrillerne, men også om personalepolitikken, fordi jeg ofte sætter fokus på det og bringer diskussionsrunderne ind.

Det værdsættes, for nogle gange skal du føle, at du bare skal rejse sig og sige: Hør!

Også interessant: “For så vidt angår mangfoldighed er Tyskland et udviklingsland”

Lead 3 Marketing Im Mittelstand 1200X1200 Akt

Stærk markedsføring af stærke mærker

Digitalisering skal skabe vækst, men ikke kun for de store spillere. Middelklassen bruger også denne mulighed for sig selv. Kun hvordan er spørgsmålet. Hvordan fungerer Sport Schuster for eksempel med hensyn til markedsføring? LEAD Bookazine 3/2018 viser, hvordan små og mellemstore virksomheder former markedsføring i den digitale tidsalder. Kundebehov og egne værdier – det er derfor, det skal fungere.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *