Få kommunikation tilbage på sporet med digital marketing

Tillid til ens eget brand, et autentisk udseende og troværdighed overfor målgruppen: tre mål, som hvert brand forfølger. Tre mål, men samtidig af tillidskrisen om falske nyheder, dataskandaler og overskrifter på Google, Amazon. Facebook og Co. er ikke nødvendigvis lettere at nå.

Mere end en let brise: Den allestedsnærværende tillidskrise

44 point på en 100-punkts skala: Dette er det nuværende tillidsniveau, tyskerne har over for regeringen, økonomien, i ngo’er og medierne, som Edelman Trust Barometer 2019 viser. Et stativ, der er bekymrende og kan udvides kraftigt. Dette er især tydeligt i et mere detaljeret kig på offentlighedens tillid til de forskellige medieudbud. Kun 32 procent betragter de sociale medier som pålidelige (Edelman Trust Barometer 2019). Facebook og Co. ligger således langt bag klassiske medier, søgemaskiner og ejede medier.

For at vinde tillid tilbage i disse stormfulde tider, må virksomheder også forpligte sig til socio-politiske spørgsmål. Især fordi de er øverst på tilliden blandt alle institutioner og ud fra befolkningens synspunkt har det, det kræver at navigere frem for alt de sociale medier ud af tillidskrisen. I henhold til Trust Barometer Special Report Social Media 2018 siger 68 procent af tyskerne, at virksomheder er nødt til at lægge pres på sociale platforme for mere datasikkerhed.

udstilling

Edelman Trust Barometer 2019 Tillid til medier

Sæt ikke alle sejl, eller: Meget hjælper ikke altid meget

For at virksomheder kan være i stand til at indløse tillid som den ultimative valuta, skal de sætte kurs mod og tackle krisen af ​​tillid. For i stedet for at kræve tillid fra deres egen målgruppe, er virksomheder nødt til at tjene det – i øjeblikket mere end nogensinde før. Imidlertid er autentisk brandpositionering alene ikke nok. Opskriften på succes: En brugercentreret marketingmetode. Mottoet skal være: Meget hjælper ikke altid meget. Det afhænger af et målrettet kursus.

Virksomheder skal være særlig opmærksomme på følgende fire punkter, når de iscenesætter mærker og produkter, mens de effektivt fortæller historier, mens de beskytter deres omdømme:

1. vis flag!

Virksomheder er nødt til at tage stilling til socialt relevante begivenheder – hvilket også kan have en positiv effekt på opførelsen af ​​målgruppen: mere end halvdelen (54 procent) af de tyske forbrugere siger, at de vælger, bytter og undgår mærker baseret på deres holdning til sociale spørgsmål. eller endda boykot, som Edelman Earned Brand Study 2018 viser.

2. Ansvarlig datastyring

Kommunikation skal ske på en ansvarlig måde. Hvis der f.eks. Spilles reklame sammen med hadudtalelse eller voldeligt indhold, kan det kun være negativt for brandtillid. Sikring af konti på sociale medier, omhyggeligt tredjepartssamarbejde og søgeordsmålretning er afgørende for ansvarlig og effektiv kommunikation.

3. Kommuniker troværdigt

At kende en virksomheds målgruppe, deres behov og deres opførsel i sociale medier i detaljer bidrager til at opbygge et positivt brand omdømme. Jo mere autentiske mærker vises udefra, og jo mere målrettet de sender deres beskeder, desto mere troværdige opfattes de af forbrugerne – og det kan også bæredygtigt styrke tilliden til et brand.

4. Brug præstationsmarketing til beskyttelse af omdømme

Ud over udvikling og formidling af deres egne meddelelser er det et brands vigtigste opgave at beskytte sig selv. Og ikke kun i en krisesituation, men også på forhånd. Det magiske ord for kriser er: holistisk kommunikationsstrategi – i offline og online medier. Hvor organiske kommunikationskanaler når deres grænser relativt hurtigt, bør virksomheder dog overveje brugen af ​​betalte medier.

Formateringen af ​​betalte placeringer giver ikke kun mærker og virksomheder en bred vifte af dækning, men frem for alt et meget selektivt fokus på deres emner: målrettet målretning af meddelelser baseret på forskellige kriterier som geografi, tid på dagen, nøgleord, socio-demografi eller interesser tillader en nøjagtig og kontrolleret målretning af målgruppen , Betalte aktiviteter hjælper også virksomheder i kølvandet. Fordi en krise aldrig er fuldstændig afsluttet, især ikke på sociale medier!

Sæt på kommunikation med udkast

Hvorvidt stormen af ​​tillid snart aftager er uforudsigelig. Dette bør dog ikke være en grund til, at virksomheder og deres mærker forbliver sikre og sunde. Tværtimod skal mærker tage fart og navigere sikkert gennem de turbulente tider. Som et kompas for samfundet skal de vise et tydeligt flag. Fakta er: kommunikation med udkast til tællinger.

Du er måske også interesseret i dette: Hvorfor nærhed er afgørende i forholdet til mærker

Felix Müller er leder af Digital Consulting i Edelman Tyskland og ansvarlig for den strategiske og operationelle aktivering af digital kommunikation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *