Stemmeshandel og skærmfri shopping: Fremtiden bringer mange flere udviklinger “

LEAD: Sammenlignet med det traditionelle massemedium Radio: hvad er der anderledes ved målgruppen, hvad er det samme?

Frank Bachér: Nye enheder og teknologier har givet anledning til nye platforme og adgang til lydindhold i løbet af få år. F.eks. Er der kun adgang til smarte højttalere via lydmediet. Dette sikrer en vedvarende ændring i lydforbruget, da brugerne i stigende grad lytter til lyd efter behov. Frem for alt er podcasts blandt de store vindere på grund af lydboomen og når især yngre målgrupper, hvoraf nogle ikke længere lytter til klassisk radio. Dette skaber et spændende reklamemiljø med en meget interesseret målgruppe.

Grundlæggende komplementerer VHF og online lyd hinanden i løbet af dagen og bruges konvergerende – som massemedie er radio stadig en rækkevidde og oplever fortsat stor brug, især i begyndelsen af ​​dagen. På de digitale kanaler på den anden side diversificerer publikum til interesser. For annoncører betyder dette masseaktivering via VHF, målgruppespecifik tale via online lyd.

LEAD: Hvordan har data og digitale muligheder ændret måderne at nå målgrupperne med reklame på?

udstilling

Bachér: Specielt inden for datadrevet markedsføring har Audio sat ægte milepæle i de sidste tolv måneder: Med udviklingen af ​​den første Audio DMP var vi de første af de klassiske genrer, der indfangede mulighederne for displaymarkering og i dag i online Lydreklamemiljø for at levere det samme niveau af kvalitet.

Lydannoncering er lige så let at booke via automatiserede kanaler og muliggør målgruppespecifik målretning på alle enheder, selv på stumme enheder som smarte højttalere eller WLAN-radioer, der ikke fungerer med cookies. Det skal understreges, at der ikke er nogen AdFraud i lydmiljøet, men garanteret 100 procent tøjbarhed og brandsikkerhed.

Ud over brugen af ​​data skaber sprogteknologi også nye måder at komme i dialog med målgruppen på. Audio bliver interaktiv ved brug af sprog, så den kan nu arbejde med direkte opfordring til handlinger. Og: det høje niveau for entusiasme for podcasts skaber nye muligheder for auditive indholdsmarkedsføringsstrategier: som en ny form for direkte kommunikation med målgruppen, vil branded eller corporate indholdsformater blive etableret.

Egne færdigheder eller handlinger – apps fra Smart Speaker – tjener som grundlag for den nye dialog. Og den nærmeste fremtid bringer mange flere udviklinger, såsom stemmeshandel og skærmløs shopping. Enhver, der genkender denne tendens, kan bruge lydemner som deres første bevægelser på et tidligt tidspunkt.

Du er måske også interesseret i dette: “Lyddesign kan ikke længere afvises som et marginalt fænomen”

LEAD: Hvad er de vigtigste punkter, når virksomheder gør deres indhold lydklart til at følge deres mærker, produkter og tilbud til nye målgrupper? Og hvad er de største no-gos?

Bachér: Annoncører skal være opmærksomme på relevansen af ​​lydaktiveret indhold og udvikle deres egen lydidentitet. De auditive kanaler leverer nyt brandkommunikation, som ofte kræver tilpasning af brandstrategien til nye, ikke-visuelle miljøer.

Dette betyder i første trin, at de skal beslutte, hvordan deres brand skal lyde, og hvilke strategiske mål lydindhold og stemme kan forfølge for dem. Afhængigt af virksomheden og mærket er det vigtigt, at virksomheder nu følger brugerne i stemmestyrede miljøer og finder dem der. Frem for alt betyder dette stemmesøgningsoptimering.

I øjeblikket kan du se manglerne: Hvis du spørger Alexa for eksempel “Pampers”, er der en god chance for, at Wikipedia-artiklen “Pampers” læses i stedet for at give brugeren information om, hvor han kan få produktet , I det bedste tilfælde ville der være en videresendelse til en tilsvarende detailfærdighed på dette tidspunkt. Stemmesøgning skal bruges på en sådan måde, at ligner en Google Desktop-søgning lyder resultatet som en auditive mærkeoplevelse, der sømløst blandes brugeroplevelsen i dets kreative design.

LEAD: Reklameafbrydelse med Alexa? Indtil videre ukendt. Hvordan integreres mærker i den nye brugeradfærd uden at tiltrække brugerens opmærksomhed?

Bachér: Intet spørgsmål – lydoprettelse ændrer sig og har også brug for nye impulser i designet af de nye kanaler. Annoncører skal være auditive med hensyn til deres brand og produkter, hvilket afspejler den ændrede mediebrug. Stemmeassistenter gør det muligt for lyttere at kommunikere via voice over lyd for første gang.

Klik på et banner på skrivebordet bliver muligt med lyd gennem innovative reklameformater såsom Dynamic Voice Interaction, hvor brugere kan interagere med en spillet reklamefilm ved hjælp af tale. Følgelig vil stemmekommandoer som “Send mig en kupon”, en betydning, der udløser en interaktion – i dette tilfælde sendes en tilsvarende kupon til den konto, der er knyttet til konto-e-mail-adressen efter stedet-playout. Annoncører er således i stand til at gå i direkte dialog med målgrupperne.

Det afgørende for brugeroplevelsen er at skabe relevans i den annoncerede reklame: Hvis kampagnen derudover bruger datadrevne udbetalinger og dynamiske annoncer, kan en individualiseret målgruppemetode udføres i realtid

LEAD: Hvilken chance har såkaldt Voice Commerce?

Bachér: Jeg ser en stor mulighed inden for stemmeshandel. Ud over online butikker og apps vil færdigheder og handlinger etablere sig som en ny platform for detailhandlere. Især inden for FMCG-sektoren er der et stort potentiale for at skabe en anden salgskanal på kort sigt. Med blot et par stemmekommandoer kan forudkøbte forbrugsvarer let bestilles igen.

I USA er det f.eks. Allerede muligt at bestille en kaffe fra Alexa hos Starbucks og hente den i butikken. Flere og flere tyske detailhandlere begynder at udvikle og bruge færdigheder, for eksempel for at føre en indkøbsliste. Direkte køb via sprogassistenterne er det næste logiske trin. Første tal bekræfter antagelsen:

En nylig undersøgelse foretaget af KMPG viser, at køb af forbrugerelektronik (60 procent) og mad (54 procent) er især interesseret i at købe via e-handel. I USA har 22 procent af de smarte højttalere allerede bestilt brugere via sprogprodukter. Voice Commerce vil opleve stærke vækstrater i de kommende år.

Frank Bachér vil forklare mere om disse emner under München Marketing Week, der finder sted i München fra 4. til 6. juni 2019. Bliv inspirerende ideer til i morgen, lær kendskab til teknologier, der ser på fremtiden, men som allerede er en realitet. Mere information om programmet og højttalerne kan findes her.

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *