Fremtiden har aldrig været så tæt

Folk har altid været fascineret af fremtiden. De er dedikeret til det ukendte, det, der endnu skal komme. Resultatet af denne fascination er ikke kun historier og teorier, men også konkrete innovationer, der gør livet lettere for menneskeheden. Fremtidens fascination er drivkraften for innovation.

Ofte har visionære allerede opfundet eller forudsagt sådanne nyskabelser, før de overhovedet var teknisk gennemførlige. De mest spændende repræsentanter inkluderer humaniora-videnskabsfolk, iværksættere, digitale eksperter og forskere.

Bøger: Viden om fremtiden kommer fra fortiden

Vidste du det? Der er en kommerciel udnyttelse af bogideer til branchen. Phantastic Library Wetzlar har udviklet projektet “Future Life”, der uddrag, systematiserer og evaluerer ideer fra science fiction litteratur. Resultaterne er af interesse for miljøet, klima, beskæftigelse, boliger, mobilitet, kommunikation, sundhed, ernæring, udvikling og mange industrier. Thomas LeBlanc, biblioteksdirektøren for det fantastiske bibliotek Wetzlar siger: ”Science fiction er en meget speciel litteratur. God science fiction fortæller om innovative ideer og interessante fremtidsvisioner. “

udstilling

Også for mig sprang meget af min motivation og entusiasme for den digitale verden fra bøger tidligt. Det er meget spændende, når den reelle udvikling skyldes fiktion.

Det ville derfor være interessant for Thomas LeBlanc at finde ud af, hvad udviklingen på markedet er baseret på opdagelserne fra hans institut, og hvad han mener vil være den næste banebrydende udvikling, der har deres oprindelse i litteratur, og som vi kan forvente i løbet af vores levetid.

Også Elon Musk siger om sig selv: “Jeg er opdrættet af bøger”. Når han beskæftiger sig med et nyt emne, gør han det altid ved at læse meget. Selv fiktion som Fluenes herre af William Golding eller the Foundation Trilogy af Isaac Asimov er blandt de bøger, der har påvirket ham mest og stærkest.

Iværksætteren Musk betragtes som genial, egocentrisk og skrupelløs. Hans biografi lyder som om han med al behørig omhu og uden hensyntagen til tab grundlagde det ene firma efter det andet for at komme så tæt som muligt på sin vision om “at blive en multiplanetær art”. Hun ser ud som en vision, der kunne komme lige ud af en sci-fi-roman. Samtidig er han også skeptisk over for teknologi og advarer om virkningerne af klimaændringer og kunstig intelligens.

På trods af alle skandaler, forbehold og modsigelser: Hans øjne går længere end almindelige menneskers. Derfor er det stadig spændende at finde ud af, hvem hans forbilder er, hvem eller hvem der inspirerer ham. Skal Musk se tilbage om 30 år og opnå alt, hvad han drømmer om i dag – hvordan vil vores verden se ud da?

Metoder: Fremtiden fra kittet

En anden måde at skabe innovationer og forretningsmodeller, der former vores fremtid, er rekombinationen af ​​eksisterende elementer. Der er mange forskellige tilgange, herunder “The Business Model Navigator” med de mest lovende 55 modeller til design af forretningsmodeller.

Med “Rapid Innovation Sprint” præsenterer Ruppert Bodmeier, digital ekspert, administrerende direktør og grundlægger af disrooptive.com, en metode ramme til hurtigt at løse store kundeudfordringer og skabe helt nye innovative tilgange. Princippet for hans metode fungerer på en måde, der ligner en morfologisk kasse, som de fleste kender i form af en velkendt børnebog: Dyr er sammensat af forskellige dele, for eksempel hovedet på gorillaen, giraffens hals osv. Dette skaber kreative kombinationer af dyr. Denne tilgang anvendes til forretningsmodeller ved at samle forskellige eksisterende tilgange.

Bodmeier beskæftiger sig med idéer, servicedesign, kunderejser, forretningsmodellering og prototype. Hans out-of-the-box tilgang til innovative ideer. Derfor ville det være spændende at vide, hvordan han vurderer futuristen Gerd Leonhards erklæring på dette års EU-kommission FTA-begivenhed om, at menneskeheden vil ændre sig mere i de næste 20 år end i de sidste 300 år.

Futurology: In Search of the X

Den tyske digitale økonomi halter bagud i den digitale transformation – så kalder dommedagen. Undersøgelser viser også, at mere end en ud af tre tyske virksomheder har fanget op til digitalisering. Ifølge Bitkom skyldes dette underskud hovedsageligt på grund af mangel på tid og utilstrækkelige økonomiske ressourcer.

Det er desto mere overraskende, at den tyske videnskabsmand Sebastian Thrun leder fremtidens og forsknings- og udviklingslaboratorium “X” for det globale selskab Google. Selvom virksomheden er en af ​​verdens største, genereres salget stadig stort set med kun en produktidee – Google er derfor afhængig af innovation. Grundlægger Larry Page engagerede sig selv Thrun for det oprindeligt hemmelige Google “X” -laboratorium. Tidligere Stanford Stanford Universitets Stanford-professor og grundlægger af Udacity Online University har siden været medansvarlig for innovationer som Google Glasses, Street View Cars og koncernens AI-initiativer. Thrun er også # 4 på listen over de “100 mest indflydelsesrige tænkere i verden” af udenrigspolitik 2012.

Thrun former ikke kun Google’s fremtid, men for os alle. Den fremtidige udvikling kommer stadig stort set fra mennesker som ham. Det ville være spændende at vide fra Thrun, hvilken udvikling af Google-konkurrerende virksomheder var særlig overraskende for ham. Derudover: Fra hvornår innovationer oprettes af AI, og om vi mennesker vil forstå dem om 30 år endnu.

Til forfatteren: Björn Zaske er grundlægger og administrerende direktør for det digitale agentur Moccu. Allerede i en ung alder beskæftigede han sig med teknologi og lærte sig sin know-how på autodidaktisk basis. I 2000 grundlagde Zaske agenturet Moccu. Moccu rådgiver mærker og virksomheder om at bruge mulighederne for digitalisering til deres egen værdiskabelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *