WhatsApp, Facebook og de sprængte sæbebobler

Det er en af ​​de seneste års største misforståelser: udgivere af alle slags tro på, at Facebook – så WhatsApp og Instagram – hovedsageligt er der for at sprede deres indhold og for at tiltrække opmærksomhed. Det er muligt, at virksomheden også ønskede at udnytte dette for at udvikle en rentabel forretningsmodel ud fra det.

I mellemtiden har gruppen fundet ud af det: Handlen fungerer bedst i forholdet mellem Privatuser-aktiverede platforme og platformen. Medier, virksomheder, hvis indhold? Ikke så vigtigt.

Det skal forstås senest siden den sidste alvorlige ændring af Facebook-algoritmen. Naturligvis ved vi ikke, hvordan nøjagtigt denne nye algoritme er sammensat. Men beskeden var og er klar: Udgiver, vi har ikke brug for dig!

Zuckerberg udtrykte det mere forsigtigt, men alligevel klart: Facebook burde igen være mere fokuseret på det originale mål om at aktivere og vedligeholde personlige forbindelser.

Du er måske også interesseret i dette: WhatsApp slår nyhedsbreve fra

udstilling

Google blev sagsøgt, Facebook elskede

Virksomheders og medias bidrag bør prioriteres “for at tilskynde til meningsfulde interaktioner”. Med andre ord, indhold, som en bruger og hans venner udtrykker sig til, bør placeres højere i nyhedsfeeden. At det så hyldede kritik og protester mod de berørte, viste hele problemet med de senere års udvikling: Mens Google med retssager (tilknyttet ophavsret!) Blev banet, så mange i Facebook tilsyneladende den gode ven, der tjene penge på deres eget indhold, men til ønskede at videregive brugeren. En meget naiv tanke, som vi nu ved.

Nu lægger Mark Zuckerberg sig. WhatsApp har meddelt, at det ikke længere vil tillade afsendelse af “WhatsApp-nyhedsbreve”.

Selvom disse nyhedsbreve har været almindelig praksis i ganske lang tid, har de været i juridisk grå mindst mindst længe. I bedste fald tolereredes denne praksis. Dog – som jurister ville sige – uden anerkendelse af en juridisk forpligtelse.

Med denne sidste strategiske ændring ser det ud til, at Facebook igen afgiver en klar erklæring: Du, kære udgivere, har brug for os mere, end vi har brug for dig.

Dette fører til en erkendelse, der hverken er ny eller kompleks, men som skal gentages efter alle årene med den opfattede Zuckerberg-afhængighed: Det giver ikke meget mening at gå i afhængighed af de facto monopolister. Du lærer det faktisk i begyndelsen af ​​en grad i økonomi. Så desto mere forbløffende, hvor længe og intensivt udgiverens side af dette spil var (og er stadig, i øjeblikket betragtes Instagram i øjeblikket som “stedet at være”).

Og nu? Tilbage til fremtiden!

Så hvad gør du? Den radikale strategiske beslutning fra WhatsApp og tidligere Facebook har en stor fordel i sig selv: Du behøver ikke engang at tænke på et “keep it up”. I stedet står alle, der nu udgiver, også over for en streng retningsændring.

I stedet for afhængigheden skal du i stedet fokusere igen på alt, hvad der bærer attributten “egne”: egne kunder, eget indhold, egne kanaler. Intet taler imod at spille indhold på mange kanaler, selvfølgelig er det stadig fornuftigt at hente brugeren, hvor han alligevel er.

Kun de tidspunkter, hvor man blindt har været afhængig af Facebook og venner som pålidelige distributører af deres eget indhold, hvilket skulle være forbi senest i dag. Og endelig kan Google være den ven, som Facebook aldrig har ønsket at være.

På udkig efter alternativer til WhatsApp-nyhedsbrevet

At finde et alternativ er ikke så let. Selvom der er utallige andre messengers – deres intervaller kan ikke sammenlignes med WhatsApp.

Ikke desto mindre er der gode andre måder at bringe dit eget indhold pålideligt på mellem brugerne. Frem for alt har de en fordel: selvom de finder sted på udenlandske kanaler, i det mindste for tiden, er der ingen fare for, at de bliver reguleret eller endda stoppet.

Her er et par eksempler:

Facebook grupper: I det interval, der ikke kan sammenlignes med messenger-marketing, men i dets virkning. Du kan pålideligt nå en klart defineret målgruppe der. Forskel: I en gruppe er det ikke nok bare at sende nyhedsbrevlignende indlæg. Det betyder ikke noget, men med lidt kreativitet slipper du for din besked. Hvor nøjagtigt er LEAD-hvordan man gør det.

Eget nyhedsbrev: Nyhedsbreve har oplevet et fantastisk comeback. Hvilket er også fordi de bedre af dem fortæller gode historier, er underholdende og informative og har langt fra den tidligere karakter af en mere eller mindre påtrængende reklameudsendelse vedtaget. Hvordan det fungerer, hvad du har brug for det: findes i denne vejledning.

Facebook Messenger: Ok, du lander igen i Mark Zuckerbergs rige, du har mærkbart mindre rækkevidde. Ikke desto mindre behøver du ikke smide dit messenger-nyhedsbrev med det samme. Især da det kan forventes, at de forskellige budbringere før eller senere bliver gennemtrængelige. Sikker på: Du kan ikke rigtig måle disse fremtidige potentialer. Men det er generelt tilfældet med emnet “Dark Social”. Det afhænger som altid af forsøget.

Historier (for eksempel på Instagram): Lille prognose i slutningen: Instagram som kanal og Stories-formatet fortsætter generelt med at få betydning i de kommende år. Uanset om du kan udvikle formater til det, er det bestemt værd at et par tanker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *