Shitstorm bremse: Ingen trin til trold

De fleste kunder rapporterer, at kommunikation på WhatsApp er meget mere afslappet, underholdende, konstruktiv og positiv end på Twitter eller Facebook. Årsagen er indlysende: messenger er “lukkede kanaler”. Det betyder i praksis: Hvad klienter skriver til et firma via Messenger, læses ikke af medierne eller andre multiplikatorer. Der er heller ikke noget samfund, der brænder ilden desuden.

Messenger er ikke et socialt medium -Trolle har således ingen rækkevidde og ingen scene! Konspirationsteoretikere, kronisk viden og andre brændenælde kinder lever af andres anerkendelse og latter. Hvor intet publikum, fordi intet skub på egoet. Vi ved alle det: Der er (næsten) intet mere pinligt end at fortælle en vittighed – og ingen griner.

Men fra begyndelsen: Torsdag fejede i lang tid igen en større Shitstorm gennem Internettet. Baggrunden: En 20-årig, der kalder sig en “YouTuber”, klagede på Twitter over DHL’s service. Rederiets svar var ikke nøjagtigt professionelt:

For omkring ti år siden, da jeg begyndte at tale om sociale medier til erhvervslivet, handlede det alt om farerne ved Web 2.0. Ligesom emnet for databeskyttelse refleksivt kastes ind i rummet i dag, var det tidligere den berygtede “Shitstorm”.

udstilling

Åh, hvad var de tidspunkter, hvor lortestorme regelmæssigt forårsagede en fornemmelse på grund af palmeolie (Nestle), pølseskiver (ING-DiBa) eller kyllingesmag på sæbeflasker (Pril). På en eller anden måde er det blevet stille om denne “kunstform” af viral marketing – måske også fordi de såkaldte influencere med deres Coral, Bifi eller Milka Fails nu i træk gør galskab med Internettet. I det mindste kender jeg ikke noget lortstorm, der ville have skadet et firma bæredygtigt.

“Og så vil sandsynligvis ikke blive sendt i år tre pakker mindre, bare fordi engang i community management for DHL havde en dårlig dag”
https://www.lead-digital.de/dhl-mitarbeiter-twittert-sich-um-kopf-und-kragen/

Det er klart: Jeg kender følelsen meget godt, hvis jeg indsætter en virkelig vigtig eller presserende levering ekstra en hjemmekontor dag – og Murphys lov så strejker nådeløst. På en eller anden måde har alle pakkeleverandører (ikke kun DHL!) En mulighed for at få disse leverancer til at forsvinde i logistisk nirvana.

Derfor hører DHL Twitter-kontoen ikke til begyndelsen – men til slutningen af ​​en hel fejlkæde.

  • 1) Både pakkeudbydere og lokalt ledere er undertiden de “fattigste grise” (vær venlig ingen lortstorm på grund af det drastiske valg af ord – jeg har været begge to i mit liv)! Begge toede deres ben eller fingre ømt, får al utilfredshed med utilfredse kunder – og er stadig nødt til at smile som et “figurhoved” af deres mærker, der stadig er venlige. Derudover er det mest arbejdstagere med ekstern sourcing, der har behov for at udfylde en så vigtig position på mindsteløn.
  • 2) I tweeten kan du tydeligt se, at grunden til alt ondt var den dårlige kommunikation: Appen eller webstedet til sporing er ikke særlig praktisk. Hun foregiver, at den eftertragtede pakke “kommer mellem kl. 10 og 13” – dog med små bogstaver: “Forventet levering”. Dum, at oplysningerne ikke er realtid, men snarere “Pi gange tommelfingeren”. Det ville ikke være sket med den nye WhatsApp Business API. Tilbudene nøjagtigt for sådanne tilfælde, meddelelsesindstillingen. Enhver, der nogensinde har sendt deres placering eller live placering via WhatsApp ved, hvor pålideligt dette fungerer. Så spørgsmålet skal være: Hvorfor, kære DHL, forbinder du ikke dine leverandørdata med WhatsApp-tjenesten? Og alle kan se nøjagtigt, hvor hans pakke er, og hvor den vil blive leveret?
  • 3) Gå ud af Twitter! Antallet af brugere i Tyskland har altid været på et meget lavt niveau – og tendensen synker stadig. Men bare journalister, medier og andre digitale affinerede mennesker kan bare lide at boltre sig i deres Twitter Filter Bubble. Og det er præcis, hvad DHL gjorde her! Ikke de 1.200 retweets eller 500 kommentarer på Twitter gør miskommunikationen til emnet: Først når det henter massemediet og bringer den klassiske nyhed “mainstream”, vil det være en fuldgyldig Shitstorm.

Nu kunne en kundeservice via WhatsApp bestemt ikke have forhindret at tage et skærmbillede af en lukket 1: 1-kommunikation og afspille den til medierne – men så ville det have været en dårlig hensigt at hente emnet. På WhatsApp er ShortByte bare en normal kunde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *