Hvordan BMW ønsker at fremme autonom kørsel

I 2021 vil BMW Vision iNeXT være det første BMW Group-køretøj, der er i stand til autonomt at bruse over motorvejen. I teknisk jargon betyder dette: visionen iNeXT dominerer det autonome kørselsniveau 3. Niveau 3 betyder, at chaufføren kan passere på motorvejen op til en hastighed på 130 km / t, hvilket kører over en længere periode til køretøjet. Kan, behøver ikke at – som ledelsen hos BMW understreger.

80 biler indsamler data over hele verden

Men for at denne vision skal blive realitet om to år er der stadig meget at gøre. BMW sender i øjeblikket 80 biler om dagen fra sin Autonomous Driving Campus i München / Unterschleissheim samt på teststeder på USAs vestkyst, i Israel og Kina, for at registrere biltrafikdata. Ved udgangen af ​​2019 skulle det være 140 køretøjer.

Bmw testbil kamera billedrettigheder Y Goepfert
BMW testbil (Foto: Göpfert)

Testbilerne skulle indsamle omkring fem millioner kilometer ægte kørseldata. Fra disse data, der registreres ved hjælp af kameraer i enderne af den forreste og bageste kofanger, filtreres omkring to millioner datasæt ud, der viser særlig relevante trafikssituationer.

Alle data gemmes som rå data såvel som analyseres i den respektive køresituation for at udlede tilsvarende instruktioner for autonom kørsel. I slutningen af ​​2021 vil det næste trin følge: En flåde af testkøretøjer tester niveau 4-funktionen i bytrafikken – det betyder kørsel uden nogen chaufførs indgriben. Det tager igen optegnelser og mange kilometer kørt – denne gang fra bymiljøet.

udstilling

Bmw-test Bilmålerudstyr Billedrettigheder Y Goepfert
Måleudstyr (Foto: Göpfert)

240 millioner simulerede vejkilometer

Hvorfor så stor indsats med at køre rundt? “Fordi kun billederne af disse prøvekørsler viser, hvad der virkelig foregår ude i marken,” siger Alexandro Vukotich, leder af udviklingschaufførhjælp og autonom kørsel hos BMW – og indtil for nylig stadig under udvikling hos Audi. Men det er ikke nok som grundlag for at udvikle autonom kørsel. For at sikre et højt sikkerhedsniveau dækkes de to millioner miles, der faktisk filtreres ud af systemet, af yderligere 240 millioner kilometer med simuleringsgenererede kilometer.

EnOgså interessant: Opstart lærer autonome biler at se

Ideen bag det: kompleksiteten og mangfoldigheden af ​​trafikssituationer på alle kontinenter kan kortlægges ved hjælp af enorme mængder data, hvilket gør autonom kørsel i sidste ende håndterbar. For at gemme og behandle alle disse data har BMW oprettet D3-platformen. D3 står for datadrevet udvikling og har stærk effekt: 230 petabyte lagerkapacitet såvel som en ekstremt kraftfuld computerplatform med mere end 100.000 processorkerner og over 200 GPU’er (grafikbehandlingsenheder). Om strømforbruget er BMW dog tavs. Men det bør ikke være miljøvenligt og bæredygtigt.

Her er testdataene fra bilerne på serveren Ueberspielt billedrettigheder Y Goepfert
Her overføres testdataene fra bilerne til serveren (Foto: Göpfert)

Skive kode

”Bliv i banen, drej til venstre, drej til højre – det er ikke et problem med autonom kørsel, men så er der denne ene rundkørsel i Frankrig, som på en eller anden måde er forskellig fra enhver anden rundkørsel, der er scannet indtil videre det er det virkelig, ”siger Klaus Straub, CIO hos BMW.

Det ser kameraets billedrettigheder Bmw
Det er det, kameraet ser (Foto: BMW)

Ingeniørerne og udviklerne skrider frem i stykker – fra den enkle venstre-højre-lige-køresituation til potentielle ulykkescenarier. Og hver gang der oprettes en ny softwareversion. Når udviklerne har programmeret en ny kamerasoftwareversion, anvendes neurale netværk og genbehandling til at teste, om den nye version er bedre end den gamle. Systemet er således konstant under udvikling.

Nye forretningsmodeller

Så der er meget forskning og udvikling inden for den nye teknologi. Og disse investeringer bliver nødt til at betale sig en dag. Prismæssigt er en BMW, der har integreret autonom kørsel niveau 3, i prisklassen for en normal BMW med ekstraudstyr: firecifret, sammenlignet med hvad der ville koste et luksuriøst læderindretning. Situationen er forskellig med autonome kørselsniveauer 4 og 5.

“Da vi endnu ikke ved, hvor mange sensorer vi har brug for i den første generation af disse køretøjer, kan vi stadig ikke estimere, hvor meget euro en autonom bil koster, men niveau 5 er sandsynligvis ikke let overkommelig for forbrugeren Vi er nødt til at tænke på nye forretningsmodeller og tænke på, om den klassiske købsmodel stadig er opdateret eller mere sandsynligt, at der er leasing eller deling af modeller. ”

Nye arbejdsstrukturer

Og BMW bryder ny mark ikke kun med hensyn til prismodeller. For at fremme emnet autonom kørsel har BMW også gået glip af helt nye arbejdsstrukturer. “Fordi vi med de tidligere metoder ikke kan fortsætte,” siger Alexandro Vukotich. ”Vi ved ikke størrelsen på bjerget af opgaver, der følger med autonom kørsel, så vi skærer bjerget i. Vi har oprettet 80 teams, der hver arbejder på autonome køreløsninger i to uger testes, og de næste skridt tages. ”Softwareudviklerne kan teste deres nyskrevne kode på campus med det samme i køretøjet.

Så du arbejder dig trin for trin og stoler på smidige arbejdsmetoder. Hierarki-niveauer har stort set tjent deres formål. Hver enkelt person har et stort ansvar i projekterne. Men partnere kan også integreres godt via de agile strukturer og det åbne økosystem. BMW samarbejder med Daimler om at skabe grænseflader til integration af yderligere tjenester.

Hvorvidt dette vil være nok til at afhænge af konkurrencen fra Kina, som allerede tester autonome køretøjer gennem området i dag, skal demonstreres af fremtiden. Den langsomme udvikling af 5G-udvidelsen i Tyskland bremser i det mindste den autonome kørsel ordentligt.

Også interessant: BMW-chef: “Vi er i en teknologikrig”

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *