Hvad gør en leder af influencekampagner?

Jobtitel: Chef for influencekampagner

Navn: Lina Yancheva

Alder: 28

Uddannelse: Master i International Economic and Business, University of Utrecht, Holland

Virksomhed: Takumi

Hvad laver du?

Som chef for influencekampagner i Takumi er jeg ansvarlig for alle kampagner i de tysktalende lande såvel som på det amerikanske marked. Mit arbejde kommer i spil, når vores salgsafdeling har kontrakter med influencer-kampagner med annoncører. Jeg kontrollerer, om de opstillede kampagnemål er opnåelige med påvirkere og kan behandles “instagram-værdig”. En af mine vigtigste opgaver er at gennemgå briefinger oprettet af kunden eller salgsteamet. Det er meget vigtigt, at instruktionerne er så forståelige og bindende som muligt, men de begrænser ikke påvirkere for meget i deres kreativitet – vi ønsker trods alt, at de skal producere autentisk indhold.

Jeg er også ansvarlig for at målrette indflydelsesrige. Jeg starter kampagner på vores platform, som derefter automatisk styres til de målrettede påvirkere. Bagefter bekræfter jeg sammen med kunden de installatører, der matcher mærket, kampagnen og orienteringsspecifikationerne. Når influencerne har indledt en kampagne, sørger jeg for, at de alle er ajour, ved hvad deres forventninger er, og sørger for, at alle de frister, der meddeles i briefingen, opretholdes for deres stillinger. Når vi får indholdet fra influencere, starter godkendelsesprocessen. Jeg tjekker, om billederne svarer til orienteringen og opfylder kundernes forventninger. Efter godkendelse af kunden indsendes indholdet af påvirkere på Instagram.

udstilling

Koordineringen med influencere kører næsten udelukkende gennem vores egen Takumi-app. Al yderligere kommunikation foregår hovedsageligt via e-mail. Da detaljer undertiden er uklare, og der opstår spørgsmål, er mæglingen mellem annoncører og påvirkere en vigtig del af mit job. Som interface er jeg ikke kun kontaktperson for alle eksterne “parter”, men jeg er også i tæt kontakt med vores salgsteam.

Hvordan kom du til denne opgave?

I mit gamle job følte jeg mig ikke længere udfordret og ledte efter nye, spændende opgaver. Jeg blev opmærksom på Takumi gennem en ven. Influencer-marketing er for mig en ung, spændende og voksende branche, og jeg var meget motiveret til at professionalisere min oplevelse på dette område – det er grunden til, at jeg ansøgte om Takumi. Jeg startede for over et år siden som en community manager. I dag er jeg meget glad for at være ansvarlig for mit eget team: det giver mig stor glæde at motivere mine kolleger i Berlin og New York

Beskriv så klart som muligt et projekt, der især har imponeret dig.

En af de mest spændende kampagner, som jeg var involveret i, var for vores kunde “Deutsche Bahn” (#SparDirDenFlug).

Under sloganet #SparDirDenFlug oprettede influencere indlæg, hvor de sammenstillede internationale feriedestinationer med lignende tyske destinationer, der kan nås med DB. Det var et absolut højdepunkt og en stor udfordring for mig at etablere et projekt med et så stort selskab. Det var præcis, hvad jeg ledte efter, da jeg accepterede dette job. Jeg måtte rekruttere mange nye influencere og bryde ud af min egen komfortzone. Jeg er meget stolt over slutresultatet: Både klienten og influencerne var utroligt tilfredse, og rækkevidden for næsten 4 millioner brugere var en stor succes efter det hårde arbejde.

Også interessant: Annoncering med influencere: En ny guide tydeliggør

Hvilken funktion hjælper dig mest i din hverdag? Hvorfor?

Den vigtigste funktion er bestemt multi-tasking. Arbejdsbyrden er fantastisk nogle dage – så jeg er nødt til at gøre mange ting på én gang. Det er også meget vigtigt at være en holdspiller, fordi jeg arbejder med Takumis salgsteam og produktteam på den ene side og med påvirkere og kunder på den anden side. For alle vil jeg finde den bedst mulige løsning, som alle er tilfredse med. Dette inkluderer en vis mængde forhandlingsevner og evnen til at sætte sig selv i perspektiv og forstå forskellige motivationer.

Hvad er det vigtigste for dig ved dit job?

Den vigtigste ting for mig er de mennesker, der omgiver mig hver dag. Mine kolleger er naturligvis en del af den daglige arbejdsrutine. Arbejdet kan undertiden være udmattende, men hvis du har folk omkring dig, der svømmer med dem på den samme bølge, der vil støtte dig og hjælpe dig med at se på ting fra et andet perspektiv, er alting halvt så dårligt. Hvis du så kan inspirere hinanden og lære af hinanden, er holdånden perfekt.

Hvad er det sjoveste?

Det er klart: kommunikationen med så mange forskellige mennesker. Vores team hos Takumi er meget internationalt. Men også ved at arbejde med forskellige brancher, mærker og selvfølgelig påvirkere, er jobbet meget varieret. Hver dag er det spændende at udveksle med mennesker fra hele verden.

Vil du vide mere om, hvordan succesfuld influencer-marketing fungerer? Tilmeld dig derefter Influencer Marketing Seminar på W & V Academy!

Mit job er uundværligt, fordi …

Naturligvis er mit job dispenserende i forhold til hele vores samfund. I mindre skala er det dog rart at se, at folk nu kan leve bedre med deres kreativitet, end der tidligere var reglen med nogle få undtagelser. At være lidenskabelig med at omdanne din hobby til et erhverv og bruge din dag er noget, som mange længes efter. Jeg opfordrer folk som dig og mig til at omdanne deres kreativitet til en daglig forretning – det er det, der driver mig. I virksomheden er positionen vigtig, fordi jeg støtter salgsteamet i deres aktiviteter. Som en bro mellem klienter og påvirkere hjælper jeg med mange processer og hjælper mine kolleger – og jeg kan vise kunderne en ny måde at gøre deres forretning på.

Hvis du ikke var chef for influencekampagner, hvad ville du være?

Hvis jeg skulle vende tilbage til tiden og studere noget andet, ville jeg sandsynligvis vælge computerteknik. Som udvikler kan du også arbejde på en solrig ø i den anden ende af verden. Kunderne er ligeglade med, om du rejser i en anden tidszone. Freelancere inden for softwareudvikling eller -teknik finder et job overalt i verden. At rejse til et andet sted hvert par måneder og arbejde der ville være fantastisk.

Også interessant: Sidejob: influencer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *