Psykologiens magi i madbutikker

Mennesket vil gerne være rationelt. Men hans mave gnister altid og træffer beslutninger. Dette gælder især, når du handler. Fordi hjernen fungerer associativt, fortolkende og selektivt. Og det har konsekvenser! Købsbeslutninger er især baseret på erfaringer, der er opnået i livet. Og oplevelser opbevares altid sammen med følelser og genaktiveres efter behov. “Alene, 70 til 90 procent af alle beslutninger træffes ubevidst og foreslås kun til bevidstheden til den endelige Abnicken,” siger Jens Rode, marketingekspert og administrerende direktør i Tellja, et henvisende marketingfirma. Så hvis du vil sælge med succes, er du nødt til at fokusere på dine tarminstinkter og fokusere handlinger på de følelsesmæssige behov hos potentielle kunder. Kort sagt: ormen skal smage fisken.

Kunden foretrækker at købe velkendte produkter

Godt at vide, at fiskene især kan kende orme. Eller for at sige det lidt mere videnskabeligt: ​​Fordi udbuddet af varer i fødevaresektoren bliver større og større, bliver det stadig vanskeligere for kunden at vælge det rigtige produkt. Og så med forskellige valg, er hjernen mere tilbøjelige til at vælge den mulighed, der ligner noget, kunden hurtigt og nemt kan huske. Følgelig har mærker med deres gemte symboler og værdier en stor indflydelse på købsbeslutninger.

udstilling

Derudover forbinder kunder et brand med visse følelser og en bestemt livsindstilling, som de derefter køber. Derfor sammenlignes produkter ikke i henhold til objektive egenskaber, men ubevidst i henhold til det maksimale “Jeg har haft gode oplevelser sidste gang, så jeg tager det igen.” Eller anerkendelsesstrategien fungerer: ”Jeg kender mærket. Mærkeproduktet er mig velkendt, og venner bruger det samme produkt. ”

Online-produkter skal være mindeværdige

Disse psykologiske krav gælder nu både i den klassiske handel og ved online køb. Så for onlinebutikker i fødevaresektoren betyder det hårdt arbejde: Produkterne skal gøres kendte, så de bliver kendte produkter. Derfor betyder det meget rådgivning på webstedet, varsel om så mange sociale mediekanaler som muligt og ægte brandopbygning – helst med et personligt ansigt bag brandet. I det mindste er det synet af Julia Kendzior, grundlæggeren af ​​Crunchyqueen, Saliha Özcan fra Sally Welt eller Hannah Frey, ansigtet bag Zuckerfrei-projektet. Alle tre står for lidenskab, kvalitet og pålidelighed med deres ansigter. Julia beviser dette i direkte kontakt med sine kunder i sin butik og som en lille berømthed på de ugentlige markeder i Frankfurt-området. Sally i sine utallige madlavnings- og bagevideoer på Youtube. Hannah Frey som initiativtager til Sugar Free Challenge på Facebook og som blogger.

Især samfund er vidtrækkende løftestænger, der har indflydelse på, hvad andre mennesker køber, eller hvordan de vurderer bestemte produkter, understreger Jens Rode: ”Hver person orienterer sig mod andres opførsel og udelukker deres opførsel på egnetheden af ​​sin egen adfærd. Af denne grund køber kunder ofte produkter, der i øjeblikket er på mode, og som alle køber. Og det er nøjagtigt grunden til, at Refer a Friend har været et af de mest succesrige marketingværktøjer til dato, og at Influencer Marketing har oplevet en rigtig boom i årevis.

Shopping skal være sjovt

Men overbevisende påvirkere og succesfuld markedsføring alene er ikke nok. Webstedet for en fødevarebutik skal opfylde visse kriterier. Og først og fremmest formidle en oplevelse. Fokus er på brugeroplevelsen. Shopping skal blive en oplevelse. ”Det store spørgsmål for virksomhederne er, hvordan kan de oversætte denne følbare følelse, der opstår, når man rører et produkt i et supermarked, til den digitale verden?” Filosofer Andreas Helios, marketingchef hos Adobe. Virksomheder, der “forstår hvordan man transformerer behov og ønsker og forstår, at det ikke længere kun handler om dette fysiske produkt, men om den digitale oplevelse” er de mest succesrige.

Typiske eksempler på en sådan shoppingoplevelse er kundekonfigurerbare korn, husholdningsmaskiner eller praline blandinger, et aktivt samfund, der taler om produkterne og bringer dem ind i hverdagen eller utroligt smukke Instagram-fotos, der berører. Enhver, der formår at spille dette tastatur som en e-handelshandler, sigter mod kundens hjerte eller tarminstinkt. En win-win situation for kunder og forhandlere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *