“Mobilitetens fremtid er delt, elektrisk og autonom”

FØR: I hvor høj grad er ride-deling den bedste måde at sikre bymobilitet?

Chris Snyder: Bilen var tidligere et symbol på frihed, men i dag er det symbolet på et transportsystem, der er i krise i de store byer. Det fører til overbelastede veje, et fald i brugen af ​​offentlig transport og stigende drivhusgasemissioner. Vi ser en fremtid, der kombinerer forskellige typer trafik – fra delture til cykler, scootere og tog.

FØR: Hvordan bliver fremtiden nutiden?

Snyder: For at forhindre folk i at køre, er vi nødt til at give folk en række overkommelige mobilitetstjenester, der er lige så behagelige som en bil, men uden overbelastning og så lave emissioner som offentlig transport. ViaVan tilbyder fleksible og dynamiske on-demand mobilitetstilbud, der giver kunderne en følelse af komfort og uafhængighed fra etablerede ruter.

Vi samarbejder allerede med forskellige byer og deres offentlige transportsystemer i hele Europa, såsom BVG i Berlin og Transport til London i London.

udstilling

LEAD: Hvilke fordele tilbyder ViaVan i forhold til andre udbydere, såsom Uber?

Snyder: Der er to faktorer, der adskiller os fra konkurrencen: vores teknologi og vores vision. Vores platform blev specielt udviklet til on-demand offentlig transport. Mere end 200 udviklere optimerer konstant vores algoritmer. Vi har en seks-årig driftserfaring i meget forskellige miljøer. Fra verdens største byer som London og New York til landdistrikter i Texas og England.

Vores vision er at modernisere den offentlige transport på verdensplan. For at gøre dette arbejder vi direkte med byer, transportfirmaer og virksomheder ved hjælp af teknologier i verdensklasse, der er perfekt skræddersyet til lokale behov.

Du er måske også interesseret i dette: VW vil revolutionere deling af biler med Moia

FØR: Hvor er udfordringerne?

Snyder: Der er ingen, der passer til alle inden for mobilitet, og vi er i stand til at anvende vores erfaring med delt ride-teknologi til alle offentlige transporttjenester fra den første til den sidste mil, som vi allerede gjorde i Los Angeles – men også om brugen af ​​reserverbare dobbeltdækkerbusser i Singapore til brug af elektriske køretøjer i Berlin sammen med BVG.

LEAD: Hvilken rolle spiller e-mobilitet i ViaVan, og hvordan vil det udvikle sig i den nærmeste fremtid?

Snyder: ViaVans fremtid er elektrisk. Vi har forpligtet os til at konvertere 100 procent af alle køretøjer, der ejes og drives af os, til elektrisk fremdrift senest i 2022. Og senest i 2025 forventer vi, at de resterende køretøjer, der betjenes af tredjepartsleverandører, også kører fuldt elektrisk. I Berlin består en stor del af flåden allerede af e-biler, og vi er stolte af at inkludere verdens første eVito Tourer i vores service. Ud over at elektrificere vores flåde fokuserer vi på at udvikle smart teknologi til at bruge disse elbiler så effektivt som muligt.

Du er måske også interesseret i dette: Sådan kan autonom kørsel arbejde

Chris Snyder Via Van Ceo
Chris Snyder er administrerende direktør for ViaVan-joint venture. (Billede: ViaVan)

LEAD: Planlægger du at introducere autonome køretøjer?

Snyder: Teknologien til autonom kørsel er i konstant udvikling, og vi arbejder også på løsninger, der bruger autonome køretøjer som en del af en optimeret ride-delingstjeneste. Jeg kan ikke give nogen detaljer i øjeblikket, men vi ser frem til at annoncere nyheder om en ny AV-tjeneste i Europa snart.

BEGRUNDELSE: Hvorfor valgte du Berlin til din markedslancering i Tyskland?

Snyder: Da vi planlagde vores maktstart i Tyskland, ledte BVG efter en erfaren partner til app-baseret ride-deling på samme tid for at teste en ny form for offentlig transport, der ville forbedre og optimere deres tilbud. For os var Berlin især interessant på grund af dens størrelse, den stærke eksisterende infrastruktur for den offentlige trafik og den stigende blokering af private køretøjer.

Vi var overbeviste om, at vores teknologi ville være et godt supplement til det eksisterende metro- og forstadsnetværk og ville bringe mange Berlinere til at kombinere offentlig transport med brugen af ​​meget effektiv, praktisk og overkommelig ridesharing. Dette giver os unik indsigt i kundeadfærd og synet på en stor tysk transportoperatør, der er nøglen til at mestre transportudfordringerne. Vi ser Tyskland som det vigtigste marked for ViaVan.

Vi er alle nødt til at tage en vigtig beslutning, fordi autonome køretøjer ikke længere kun er science fiction, men i stigende grad bliver virkelighed.

LEAD: Virker konceptet kun i større byer som London, Amsterdam og Berlin eller endda i mindre byer eller endda i landdistrikter?

Snyder: Vi har også lanceret vores service i samarbejde med operatøren Arriva i små byer som Sittingbourne i England. Senest startede vi en transportbuss med Transport til London (TfL) i udkanten af ​​Sutton. GoSutton Service kombinerer offentlig transport med regionale busnetværk for at reducere behovet for privat brugte køretøjer.

FØR: Er der nogen planer for Tyskland uden for Berlin, og hvordan ser de ud?

Snyder: Uden for Berlin driver vi to firmatjenester med BASF i Ludwigshafen og Mercedes-Benz i Bremen. Og vi er i samtaler med forskellige byer i forskellige størrelser og transportoperatører, selvom vi ikke kan sige noget konkret i øjeblikket.

BEGRUNDELSE: Hvad tror du, mobilitet i byer vil udvikle sig i det næste årti på baggrund af befolkningstilvækst i byer og voksende miljøbevidsthed?

Snyder: Mobilitetsteknologi vil ændre sig dramatisk i de kommende år, men byer er allerede i krise og leder desperat efter nye løsninger. Nu skal vi alle tage en vigtig beslutning, fordi autonome køretøjer ikke længere kun er science fiction, men bliver mere og mere virkelighed: bestemmes fremtiden af ​​delt mobilitet?

Hvis ikke, vil den bedste teknologi – hvad enten det drejer sig om elbiler eller autonome køretøjer – ikke reducere overbelastningen i vores byer.

Mobilitetens fremtid er delt, elektrisk og autonom. Og den vigtigste ting at gøre lige nu er delt mobilitet. Ifølge en undersøgelse foretaget af OECD kan delt mobilitet reducere antallet af kørte kilometer i storbyområder med 55 procent og CO2-emissioner med 62 procent.

Selv om private brugte biler ikke forsvinder i den nærmeste fremtid, vil delte mobilitetstjenester som ViaVan såvel som offentlig transport, kørsel og cykling spille en rolle i udskiftningen af ​​private biler og gøre transportens fremtid bæredygtig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *