Vækstmarkedsmøde: At være smidig er ikke nok!

Innovation, smidighed, forstyrrelse. For øjeblikket ser det ud til, at den digitale verden kun drejer sig om disse tre “magiske ord”. Alle burde teste. Alle burde eksperimentere. Men vær venlig med strategi og hypotese, fordi resultaterne skal være tydelige.

Det viser endnu en gang, at smidighed ikke bør være et mål i sig selv. Det handler snarere om at leve værdier og processer bag metoderne og måderne at arbejde på. Dette betyder, at for hver gang at ændre den måde, virksomheden arbejder på og innovere, skal hver enkelt sin indre holdning ændre sig – for en ny tankegang i organisationen. Følgende tre handlingsområder beslutter den fremtidige levedygtighed:

At undskylde forhindrer dig i at foretage ændringer!

Grundlaget er den rigtige “virksomhedskultur”. Og det består naturligvis af hver enkelt. Og det er nøjagtigt problemet, Dr. Nicole Lipkin, organisationspsykolog og bestsellerforfatter. Fra deres synspunkt er det kun naturligt for os at være nye eller kritiske over for noget nyt. For det var netop denne modstandsdygtighed, der sikrede, at vi overhovedet kunne overleve i naturen. Mennesker har omkring 60.000 tanker om dagen – 95% er de samme som dagen før. Så hvordan er det at være muligt at være smidig fra den ene dag til den anden, hvis det ikke svarer til vores natur?

udstilling

Atter og igen for at træffe de samme forretningsbeslutninger, endelig om, at en virksomhed ikke længere eksisterer på et tidspunkt. Vi ved alle, hvad der skete med Kodak. Selvom de opfandt verdens første digitale kamera. Vi er selv den største innovationsmorder, men hvad kan vi gøre? At tænke mindre på at tage de rigtige beslutninger kan være en start og stimulere din egen smidighed.

Også interessant: Hvis innovation ikke længere er en højeste prioritet

Forstyrrelse – let

Alternativt foreslår Iva Randelshofer at engagere sig i neuroøkonomi og se direkte i forbrugernes hjerner for at få en forståelse af, hvordan sensation og handling hænger sammen og i hvilken rækkefølge. Hvis du ved, hvordan det fungerer, kan du også manipulere det. Eksemplerne på disse tilgange er altid de samme: Amazon, Booking.com, AirBnB. Virksomheder, hvis produkt er selve platformen. De er tjenesteudbydere, mæglere for andre produkter, som hovedsageligt handler om platformens bekvemmelighed. Innovationer inden for fysiske produkter finder ikke sted her. På et tidspunkt, hvor produkter bliver mere ens.

Men når reelle produktinnovationer bliver mindre almindelige, hvordan kan vi udvikle produkter, som vores forbrugere stadig elsker? Bare tænk uden for kassen og kombiner det nye, hvad er der allerede? I det mindste antydes dette af Ruppert Bodmeier – fordi selv Tesla ikke opfandt bilen eller batteriet. Elon Musk lagde hende lige i en bil. Fordi hun allerede var der overalt. I smartphones, i bærbare computere. Og det fungerede allerede. Så find en udfordring og find en løsning. Vær ikke bange for at bruge noget, der allerede findes og fungerer godt. Dette sparer arbejde og skræmmer kunden. Fordi han ønsker innovative løsninger, men vær venlig ingen eksperimenter. Og gerne uden risiko.

Tænk som en opfinder

Vi ønsker alle at eksperimentere, men hvorfor gør vi det så svært for os selv? For Dr. med. Nicole Lipkins svar er klart: vi har dobbelt så meget at være bange for at miste noget som glæde for at få noget. Vores hjerne foretrækker at forblive i status quo end at blive involveret i noget nyt. Hvis du vil eksperimentere, skal du starte lige her og udvikle en vækstorienteret tankegang. At opdage noget nyt, gøre ting, som du ikke har gjort før. De dokumenterer, måler og drager de rigtige konklusioner. Allerede Albert Einstein vidste: “Den reneste form for vanvid er at forlade alt, som det er, og samtidig håbe, at noget vil ændre sig.”

I sidste ende har arrangørerne af Growth Marketing Summit med deres titel “The Agile Business Revolution” ret: store ændringer er i gang, og beslutningstagere i virksomheder skal aktivt forme dem. Hver enkelt person er ansvarlig for at skabe grundlaget for dette: gennem kultur, processer og en ny forståelse af lederskab.

Du er måske også interesseret i dette: Om beslutninger, strategier og “mavefaktoren” i virksomheden

Patrick Benner har administreret det digitale agentur Artusactive i Frankfurt i over 20 år. Som ekspert i digital brand management ser han på internationale klienter som Procter & Gamble, De’Longhi og Henkell.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *