MWC Daily: Nyhederne på mandag

Sony tager til Hollywood

Butikkerne hos Sony kører dårligt. I julekvartalet i 2017 havde japanerne solgt 13,5 millioner smartphones, 2018 var der kun 1,8 millioner i fjerde kvartal. Til sammenligning solgte Samsung 70 millioner enheder. Sony ønsker ikke kun at forhindre sammenbruddet med de mellemliggende smartphones, Xperia 10 og 10 Plus. Gruppen håber også på den premium luksusklasse med det nye flagskib Xperia 1. “En uovertruffen præstation”, lovede Mitsuya Kishada, leder af Sony mobile division, i Barcelona. Xperia 1 står for særligt autentiske farver og forbedret billedstabilisering.

Hollywood er gudfaren: Fordi Sony-teknologi er specielt inden for sensorer som en højt standard, der bruges i film og serier i kameraerne. Dette skulle nu også være til fordel for private brugere. OLED-skærmen opløses med 4K. Med prisen på 949 euro nærmer Sony sig markedslederne Samsung og Apple. Ved afslutningen af ​​regnskabsåret den 31. marts agter Sony at sælge 6,5 millioner smartphones over 12 måneder, hvorved de trodser kinesiske konkurrenter som Huawei eller Oppo.

Telekom trylle frem nuSIMsalabim

Sim-kortprøvefoto til Nu Sim Telecom og Quectel Credit Pixabay Com
Sim-kort (Foto: Pixabay.com)

Mini SIM, Micro SIM, Nano SIM – alle kendte. Men nu kommer nuSIM snart. Hos MWC annoncerede udbyderen og den kendte modulproducent Quectel Wireless Solutions et partnerskab. Virksomhederne udvikler nuSIM som en fælles løsning. I deres seværdigheder har de det “omkostningsbevidste” IoT-marked. Fra og med andet halvår af 2019 forventes de første moduler at ramme markedet.

Fordelen ved nuSIM: SIM’et er integreret direkte på modulchippen, hvilket fjerner det faktiske SIM-kort for enhedskøbere. Mulig anvendelse ifølge Quectel: smart måling, smart wearables og andre vertikale IoT-segmenter, der er afhængige af lavt strømforbrug. Formatet af IoT-enheder skal derfor være endnu mindre takket være nuSIM.

Bekæmp W-LAHM

Fritzbox Ny router
Nye routere fra FRITZBox (Foto: FRITZBox)

AWM, udbyderen af ​​de populære FRITZBox-modeller, fortsætter sig med at bekæmpe W-LAHM og bringer både nye routere og nye repeatere ud. Frem for alt er de fire nye FRITZ! Repeatere kendetegnet ved rækkevidde.

FRITZ! Repeater 3000 har tre radioenheder og er velegnet til temmelig større huse og lejligheder. Model 2400 bruger fire antenner hver i 2,4 og 5 GHz båndet. 1200-modellen har to antenner pr. Frekvensbånd, og den lille 600-model har fire antenner i 2,4 GHz-båndet. Således er 600 den eneste nye repeater ikke dualbandfähig.

For routerne er den nye FRITZ! Box 7583 den primære enhed til DSL, VDSL, Vectoring, Supervectoring 35b op til G.fast med 106 MHz og 212 MHz.

Takket være DOCSIS 3.1 Gigabit-hastighed på kabelforbindelsen bruges det friske FRITZ! Box 6591-kabel allerede i nogle byer med gigabit-kabler. Den nye FRITZ! Box 6890 LTE er optimeret til DSL og LTE. Foruden rækkevidde er sikkerhed vigtigst.

Hvis du allerede har hurtige fiberoptiske forbindelser, skal du se på FRITZ! Box 5491 og 5490. Modellen er klar til passiv og aktiv fiberoptisk teknologi. Til det brede forbrugermarked tilbyder AVM også FRITZ! Box 7590 til overvågning med op til 300 MBit / s.

5G: Der sker noget

5 G Ikonbillede Kredit Pixabay Com
5G er et stort emne i Barcelona (Foto: Pixabay.com)

Mens Donald Trump, ikke helt opdateret, allerede kræver indførelse af 6G i USA, er 5G et stort emne i Barcelona. Men der er noget andet: Teknologien, der bringer lynet hurtigt ned på downloads af store filer eller endda ekstremt højopløsningsvideochats, giver en følelse af optimisme, men skal først vække forbrugernes behov. Ikke kun smartphone-leverandører viser derfor de første 5G-enheder (Huawei) eller prototyper (Oppo). Den spanske bilproducent SEAT har også lanceret sit pilotprojekt “5G Connected Car”. Ved hjælp af 5G bør kommunikeres bedre ikke kun i det eget køretøj, men også med andre trafikanter.

Problemet med 5G: Tre gange så mange basestationer er nødvendige som for 4G. Men ikke kun prisen tredobles, men også energiforbruget. I dag er Telekom, Vodafone, o2 og Drillisch godkendt af Federal Network Agency til 5G-frekvensauktionen. Byggepladser, som netværksoperatørerne skal lukke i de næste par måneder, er derfor nok. Først da vinder “5” i stedet for “4”.

Også interessant: Microsoft introducerer nyt headset Hololens 2 – med åbent softwaresystem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *