Sport bliver digital

ISPO, der hvert år tiltrækker 85.000 handelsbesøg fra hele verden, vil blive afholdt under mottoet om digitalisering i år. Og især inden for sport udvikler de digitale teknologiske muligheder sig mere og mere ud over topsporten og efterspørges også af den normale sportsmand.

Men ikke kun muligheden for at indsamle data i sport og forbedre deres egen præstation, er et varmt emne på ISPO 2019. Digitaliseringen i produktionen af ​​sportsartikler er også ustoppelig – og derfor det øverste tema og det store motto i ISPO 2019.

Også interessant: Forandrer Blockchain sporten?

Ski med AI

Der vil være meget opmærksomhed på de intelligente ski fra Original + fra Østrig, der individualiserer produktionen af ​​alpine ski. De bruger AI som grundlag for deres produkter: en specielt udviklet kunstig intelligens-baseret software fortolker atletens biometriske data.

udstilling

Personlige detaljer om kørestilen og det ønskede anvendelsesområde kombineres derefter med disse parametre, og al indsamlet information oversættes til en individuel ski. Det, vi allerede ved fra Adidas inden for skoproduktion, erobrer nu også skisektoren.

Ispo Brandnew Vinder af den originale billedretter Ispo
Foto: ISPO

Drone i stedet for hund

Digitale teknologier gør også skiløb fra pisterne mere sikre. Hvis vi har oplevet utallige snøskred og spild i år, kunne Bluebird Mountain hjælpe – med dronen PowderBee. Det skulle forkorte den begravede søgning efter en snøskred med et par sekunder.

Mens den kompakte 600 gram drone scanner skredkeglen ved at trykke på en knap, kan søgeren koordinere den yderligere handling i sneen. Når PowderBee modtager et signal, videresender det en visuel og hørbar indikation, og redningen kan begynde uden tidstab. I øjeblikket laver fyre fra Bluebird Mountain på Kitzsteinhorn nogle dejlige videoer og fotos af PowderBee. I øvrigt kommer prototyperne, der er fotograferet, fra 3D-printeren.

Ispo Powder Bee Image Rights Bluebird Mountain
Foto: Bluebird Mountain

Frisk luft via app

Men selv om sommeren giver digitale teknologier større sikkerhed: R Pur fra Frankrig tager sig af løbere og viser på ISPO verdens første åndedrætsmaske mod luftforurening. Masken filtrerer pollen og andre støvpartikler op til 99 procent fra luften. Allergikere kan trække vejret let.

Masken var specielt udviklet til løbere, motorcyklister og cyklister. Hver fem til tolv uger skal filteret udskiftes. En app beregner, hvornår det er tid igen.

Ispo R Pur Åndedrætsmaske Billedrettigheder R Pur
Foto: R Pur

Løbebåndet bliver socialt

Enhver, der ikke helt stoler på den gode luft, forbliver inden i – på løbebåndet. Men så det ikke er så ensomt, det skal være en social løbebånd. Såsom løbebånd fra Platinum Club Series fra Life Fitness.

Det streamer ikke bare Netflix, Spotify og Co – Life Fitness’s Social Run-app, der gør løbebåndstræning til en digital community-begivenhed. På berøringsskærmen vælger du en international løbbane og ser i realtid, hvilke brugere over hele verden, der i øjeblikket er aktive på den samme rute. Som avatar ser du de andre løbere ved siden af ​​dig, og du kan interagere og kommunikere med dem.

Løbebånd Platinum Club Series af Life Fitness Image Rights Life Fitness
Foto: Life Fitness

Virtuel træner møder elektrodetræning

DiPulse fra Sverige optager træning med en virtuel træner. Nu er virtuelle coaches ikke noget nyt. Det bliver dog spændende, når integreret elektrostimulering (EMS) i funktionelt tøj samarbejder med træneren og understøtter dig under muskeltræning.

I det svenske koncept fastgøres praktisk kulstofkontrol til tøjet – helt uden kabler og elektroder. Visse muskelområder kan derefter stimuleres specifikt i hver træningsfase. Den integrerede virtuelle træner henter dataene i realtid og giver atleten sin stærke feedback.

Ispo Wearables Di Pulse Image Rights Ispo
Foto: ISPO

For et spil på Balance Board

Et Balance Board kan også forbindes med teknologi: Placer simpelthen smartphonen på det angivne sted på brættet og træne. Plankpad-en kombinerer fitness-træning med spil og træning på din smartphone eller tablet. Fra nu af er der ikke flere undskyldninger. Fordi planking er en af ​​de mest effektive træninger.

En planke-træning styrker hele kroppen: arme, skuldre, ryg, mave, bagdel og ben trænes samtidigt og yderst effektivt. Og så du ikke giver op, mens du træner mod kedsomhed, lokker Plankpad’en med en matchende app med spil og træning. Appen er synkroniseret med plankpad. Og hver bevægelse, du udfører, styrer spil og træning.

Ispo Plankpad Billedrettigheder Plankpad
Foto: Plankpad

Også interessant: Allianz Arena som et digitalt stadion

Under paraplyen af ​​ISPO Digitize vil emnet eSports blive oplevet for første gang. Derudover vil ISPO Academy afhente digitalisering i sit forelæsningsprogram. Fra 3. til 6. februar 2019 kan handelsbesøgende se sig omkring på stedet.

Bly 4 Cover 1200X1200

Hvordan tak?

Der har aldrig været så mange måder at kommunikere på. Hvordan klarer virksomheder at kommunikere deres budskab med succes? LEAD Bookazine 4/2018 indeholder tip til brug af stemmekompetencer, UX og ændringsstyring i arbejdslivet. Sådan lykkes kommunikationen – uden misforståelser.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *