Begravelse med museklik

På mymoria.de kan pårørende planlægge begravelser online hjemmefra, informere sig selv i fred og udveksle ideer med familien. Det samme gælder begravelsesbestemmelser, hvor “kunder” vælger tidligt alt, hvad de ønsker, og dermed aflaster deres pårørende.

I tilfælde af et dødsfald blandt venner havde grundlæggerne Björn Wolff, Peter Kautz og Heiko Reintsch lært, hvor optimerbare begravelsesplanlægningsprocesserne er. De tre grundlagde Mymemoria.de, det Berlin-baserede selskab, har i øjeblikket 20 ansatte. De digitale tilbud inkluderer betaling med bitcoins, digitale kondolancebøger eller live streaming af en begravelse for sørgende, der ikke kan rejse til begravelsen.

Hvad er din virksomhed?

Begravelsesmarkedet manglede gennemsigtighed med hensyn til priser og information. Vi bruger Internettet til fuld gennemsigtighed, så vores brugere kan se den samlede pris lige fra starten og tilpasse den til deres budget. Derudover kan alle informere sig selv om spørgsmål om død, søvn og begravelse. Vi ved, at der er mange spørgsmål om tabuemnet om død, som vi ikke snakker om. Hos os kan du gøre det, om nødvendigt anonymt. Vores hashtag er # wirüberrueber.

udstilling

Hvordan ser processen ud? Ringer du direkte til dig, eller skriver du en e-mail?

Det fungerer begge veje, men tanken er, at brugeren kan planlægge alt online, selv uden personlig kontakt, og vi kan gøre alt for ham. Men mange af vores kunder foretrækker også et personligt telefonopkald, som vores team af begravelseseksperter er til rådighed dag og nat. I en nuværende død har de fleste kunder først brug for information, som er de næste trin. Vi kan dog gøre meget af det, hvis vi får i bestilling. Til dette har vi brug for først en fuldmagt og derefter overtager alt andet.

Er der en typisk arbejdsdag?

Der er ingen sædvanlig arbejdsdag for vores begravelseseksperter i teamet. De er i standby dag og nat efter kunder og anmodninger fra pårørende. Derudover organiserer de begravelserne og sørger for, at de individuelle kundekrav implementeres. For resten af ​​teamet, udviklere, marketingledere eller økonomiske ledere, ser arbejdsdagen ud som mange andre startups – du ved aldrig nøjagtigt, hvad der skal ske om morgenen.

Sm27 Stsp Mymoria Gruender2 16 9
Grundlæggerne Peter Kautz, Björn Wolff og Heiko Reintsch (Foto: Mymoria)

Hvordan håndterer du personligt det vanskelige emne død og begravelse? Er der psykologisk hjælp, hvis nødvendigt for dine teammedlemmer?

Vi kan alle holde en vis afstand til vores kunders skæbne. Vi skal også være i stand til optimalt at passe pårørende i vanskelige tider. Vi vil tage så meget af dem som muligt for at give dem tid til et værdigt farvel. Når vi er tæt på sager, snakker vi meget om hinanden og tilbyder naturligvis vores medarbejdere al den hjælp, de har brug for. Det vigtigste for os er den positive feedback fra vores kunder og viden om, at de kan sørge i fred med vores støtte. Dette er virkelig en god følelse, fordi du er klar over, hvor taknemmelige disse mennesker er.

Hvordan kommer dine kunder til dig?

Vores klienter har enten læst om os, vi er blevet anbefalet, eller de finder os på udkig efter begravelses- eller begravelsesoplysninger online. Heldigvis er du i gennemsnit hvert 18 år i gennemsnit i at skulle planlægge en begravelse. Da de færreste ved, hvad de skal gøre, og selvfølgelig Googling først. Her møder de os meget hurtigt. Vores brugere er meget forskellige aldre, selv den ældre generation har ret travlt online, hvilket ofte undervurderes. Ofte planlægger børnebørnene imidlertid også begravelser på mymoria.de for at støtte deres forældre i døden af ​​en af ​​deres forældre.

Hvorfor er det bedre at arrangere en begravelse over Mymoria end en lokal virksomhedstager?

Især hvis nogen ikke bor på dødsstedet, er Mymoria et alternativ i hele Tyskland. Derudover tilbyder vi den omtalte gennemsigtighed og er i gennemsnit 30 procent billigere end den lokale Undertaker. Vi sammenligner os dog ikke med lokale besters, men udvider blot vidden af ​​muligheder for vores kunder til at planlægge en begravelse. Nu bare digital. Vi ønsker også at tilbyde vores service i andre europæiske lande i fremtiden.

Denne artikel blev først vist i søster MAG nr. 37.

Bly 3 Ki etik 1200X1200 Vr

Menneske eller maskine

Virksomheder eksperimenterer med kunstig intelligens. Uanset om det drejer sig om kundeservice eller medicin, kan AI bruges næsten overalt. Bør der være grænser i anvendelsesområderne? I modsætning til mennesker mangler den intelligente maskine en ting – samvittigheden. Diskussionen om etiske spørgsmål kan ikke undgås i LEAD Bookazine 3/2018.

Bestil nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *