Dette er de bedste tilbud for børn på nettet

I de sidste tre år har 21. oktober været “Børnedagen”. Ved du ikke? Ikke underligt. Mediepædagogen og kommunikationsvidenskabsmanden Achim Lauber arbejder på JFF – Institute for Media Education in Research and Practice, som hører til netværket “Seitenstark”. Han siger, “Det er stadig tilfældet, at mange forældre, lærere og børn ikke engang ved, hvor mange vellavede websteder der er til børn.”

Det er umuligt i dag at holde medierne helt ude af livet

Det faktum, at børn gradvist skal introduceres i den digitale verden, er ude af spørgsmålet for ham, fordi: “Uanset om det er på arbejde, i skolen, i fritiden eller på leg: medier spiller en rolle på alle områder og er et forbindelseselement , Det er umuligt at prøve at holde hende ude af ens liv. ”

For alle dem, der er usikre på, hvilke sider der er egnede til børn, giver anbefalingstjenester som “stærk side”, “god opvækst med medierne”, “Erfurt Netcode” eller “Klick-Tips.com” vejledning til beskyttelse af mindreårige. Websteder, der anbefales der, ifølge Lauber opfylder alle flere kriterier.

udstilling

For det første: ”De er gennemsigtige.” Tilbuddene er forståelige og lette at bruge for børn, og børnene forstår, at de er lavet af dem til dem.

Hvis børn overtræder regler, forklares konsekvenserne for dem

“I bedste tilfælde leveres en kontaktindstilling, så børnene kan rapportere til et redaktion, hvis de ikke forstår noget eller vil vide noget.” Derudover er siderne enten reklamefri eller indeholder kun reklame, der er tydeligt markeret som sådan. Hvis det er et samfund, skal det passe på af pædagogisk uddannede kontakter.

“Knipsclub” er for eksempel et fotofællesskab, hvis medlemmer uploader deres fotos, der ligner Instagram, som derefter kan bedømmes og kommenteres af de andre medlemmer. ”Selvfølgelig er du nødt til at se og sætte regler. F.eks. At man ikke tager billeder af andre mennesker uden at spørge og sætter dem på nettet. ”

Så børn lærer noget om retten til deres eget billede, eller at du ikke bare kan stjæle og uploade billeder. Hvis et barn overtræder reglerne eller fornærmer en anden bruger, slettes stillingen, og barnet forklarer også årsagen.

Også interessant: Hvor meget underholdning er sundt for børn?

Med de rigtige sider får børn et positivt tilbud

For forældre, hvis børn er på nettet, har eksperten et tip: For yngre børn, der ikke kan læse og skrive uafhængigt, skal forældrene ledsage mediebrugen. “Efter dette skal du ikke konstant kigge over deres skulder, men være tilgængelige.”

Generelt er det vigtigt for ham at give børnene et positivt tilbud. Forældre kunne for eksempel oprette startsiden, så den ikke starter med Google, Yahoo eller Bing, men med en børnesøgemaskine som “fragfinn.de” eller “blindekuh.de”. “De er derefter for børn den sædvanlige indgang til nettet, som de ved, at de kun finder tilbud, som også er lavet til dem.”

Top 5 børnesider – valgt af Achim Lauber

  • blindekuh.de & fragfinn.de: “Begge sider egner sig godt som indgangs- og indgangsdøre til en verden af ​​børnetilbud”
  • trauerland.org: “sorg er en oplevelse, hvor det ikke altid er indlysende, at børnene har en kontaktperson.”
  • peace-fragen.de: “Webstedet behandler spørgsmål om krig, terror og fred og forsøger at lære børn, hvorfor der er så forfærdelige ting som krig.”
  • afrika-junior.de: “Webstedet forklarer meget levende Afrikas kontinent, ligner ‘Was ist was?’ – bøger, tilfredsstiller den barnlige tørst efter viden og kan også bruges godt i skolekontekst.”

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *