Fremtiden er privat

Efter alle skandaler omkring Cambridge Analytica og Fake News, stræber Mark Zuckerberg efter at bringe sikkerheden i spidsen. Han vil vise, at Facebook forstod, hvad brugerne vil have. Facebook-chefen introducerer en masse nye funktioner og funktioner i San Francisco. Det store kuld skete imidlertid ikke.

Facebook Messenger – mindre, hurtigere og mindre batteriforbrug

Zuckerberg skriver emnet messenger. For diskussioner er mindre og mindre på tidslinjen og mere private – i historier eller direkte i messenger (på WhatsApp eller Facebook Messenger) i stedet. Og det er derfor, Facebook også arbejder på en helt ny Facebook Messenger-infrastruktur.

Det store mål: Messenger skal være hurtigere og betydeligt mindre. I tal: Appen skal kun have 30 megabyte i størrelse. Og indholdet skal indlæses dobbelt så hurtigt, selv med dårlig netværksforbindelse. Alt dette skulle hjælpe med at redde Handyakku. Fint, men skal det ikke tages for givet?

Så det foretrukne emne Videoer: Snart skulle det være muligt at opdage videoer fra Facebook i Messenger og dele. Så videoer kan ses sammen med andre i chatten. Denne funktion testes og rulles ud over hele verden gennem året.

udstilling

Derudover arbejder Facebook på en ny desktopversion. Fordi brugerne ønsker – så ideen – at være i stand til at udveksle uden afbrydelse fra nogen enhed. I desktop-appen er gruppeopkald muligt via video – for eksempel at arbejde sammen om projekter eller at gøre flere ting parallelt med chatten. Denne funktion til Mac og PC er ved at blive testet og vil blive rullet ud i efteråret 2019. I bund og grund er messenger-innovationerne mere om kosmetik, som brugeren simpelthen forventer.

Også interessant: Længe leve historien!

Book aftaler i Messenger

Interessante, men ikke nøjagtigt innovative, er de muligheder, som virksomhederne bør få ved hånden. Fordi Facebook’s øjne er Messenger ikke længere bare en forbindelse mellem venner. Selv virksomheder bør få flere muligheder for at interagere direkte med deres kunder. Annonceadministratoren har nu blygenereringsskabeloner.

Dette gør det muligt for virksomheder at oprette en annonce, der fører kunder til et kort spørgeskema i Messenger. Og for at gøre aftaler lettere med virksomheder som bilforhandlere, kosmetologer eller rengøringstjenester er der en funktion, der giver dig mulighed for at booke aftaler i Messenger.

WhatsApp Business Catalog

Apropos: WhatsApp bruges ikke kun privat, men også til forretning i form af forretningsappen. Og til dette har Facebook udviklet Business Catalog. Derudover kan virksomheder tilbyde deres produkter direkte gennem WhatsApp til salg.

Løsningen er primært beregnet til virksomheder med en håndterbar vifte af produkter, der får en sådan dejlig scene for salget. Ulempe: Udbydere gør sig afhængige af en udenlandsk platform og kan evaluere data mindre godt end i deres egen webshop.

Facebook-grupper

Ud over sikkerhed og privatliv er emnet for samfund en af ​​de vigtige søjler i Zuckerbergs fremtidssyn. “Grundlaget for Facebook er samfund, de hjælper os med at udvikle sig, så samfund er næsten lige så vigtige som venner,” siger Zuckerberg på F8 Keynote. Og han mener, at der er et samfund for enhver person.

“Grupperne” er derfor i redesign af mobilappen (og desktopappen) i midten. Grupperne skulle – ligesom venner og familie – blive centrum af Facebook. I fremtiden ønsker Facebook at foreslå bedre egnede grupper til hver bruger. Dette er naturligvis kun muligt med en præcis interesseanalyse af den enkelte. Bruges de data, der allerede er brugt til at afspille annoncer her? Eller evalueres yderligere data? Hvordan nøjagtigt Facebook ønsker at gå videre her forlader Zuckerberg som altid i mørke. Facebook har stadig ikke gjort sit hjemmearbejde om gennemsigtighed.

Zuckerberg taler igen om sikkerhed – sikkerheden bør også garanteres i grupperne. Dette indebærer, at brugere, der overtræder reglerne, er låst ud af gruppen. I de kommentarer, der blev læst under livestreamen på Facebook, er mange imidlertid skeptiske og taler om censur.

Facebook-dating

De foregående meddelelser lokker publikum i salen snarere til en træt klapp. Entusiastiske storme er forskellige. Det er lidt mere livligt, end den tech-gigant Facebook Dating giver. Det ser ud til, at Facebook nu også krybskytter på Tinder: Du vil starte en datingfunktion. I “Facebook Dating” bør der foreslås ukendte kandidater med funktionen “Secret Crush”, der flørter med folk, du kender er mulige.

For eksempel, hvis du var på en fest, kan du derefter oprette en liste over mennesker, som du måske ønsker at lære bedre at kende. Hvis en anden festgæst også tager dit navn på sin liste: Bingo! Og Facebook rodet sammen. Og endelig vil der være en anden funktion omkring emnet at lære hinanden at kende: “Mød nye venner”. Denne funktion er designet til at hjælpe med at møde nye mennesker, når nogen flytter til en fremmed by.

Instagram

Facebook ønsker at fremme flere private interaktioner på Instagram. Derfor har det også besluttet ikke længere offentligt at vise antallet af likes – selvom kontoejeren stadig kan se dem. Facebook ønsker at tage det pres, at brugere kun sprinkler på antallet af likes og mister den faktiske betydning – den personlige kommunikation – ude af syne.

Derudover er der flere måder at udtrykke sig på i historier: Indtil videre var dette kun med fotos eller videoer, så snart også klistermærker og andre interaktive elementer som historier. Yderligere forbedring for Instagram: Facebook åbner en ny shoppingkanal. Fra begyndelsen af ​​maj 2019 vil samfundet være i stand til direkte at shoppe udvalgte Instagram Creators-produkter. I stedet for at tage et skærmbillede eller anmode om produktoplysninger i kommentarer eller direkte beskeder, skal brugeren bare trykke på ikonet til totalposen for at lære mere om de viste produkter.

Og donationer vil også være mulige via Instagram i fremtiden. Til dette kan brugerne klikke direkte på et donationsmærkat under de interaktive elementer i historiens afsnit. Disse donationer går 100 procent til den valgte organisation. Donationsklistermærker er oprindeligt tilgængelige i USA.

VR og AR

I flere år har Mark Zuckerberg ikke træt af at prædike fordelene ved Augmented Reality (AR) og Virtual Reality (VR). Han glæder sig som et lille barn, når virtuelle objekter kan sættes i den virkelige verden. To milliarder mennesker bruger nu augmented reality på Facebook. Og det er derfor, Facebook har lanceret AR Studio til Windows og Mac. Med AR Studio kan udviklere oprette augmented reality-applikationer på Facebook.

portal: Efter USA og Canada tilbydes VR-apps Portal og Portal + også i Europa. Derudover kommer WhatsApp på VR App Portal – og dermed end-to-end-kryptering. Dette betyder, at du kan ringe til en ven, der ikke har en portal, men bruger WhatsApp og Messenger.

Oculus Rift Mark Zuckerberg har også introduceret to nye modeller af Oculus VR-briller: Oculus Rift S-modellen og Oculus Quest-modellen. Opgaven til sidst opfylder drømmen om frihed, fordi headsettet slipper uden kabel. Forudbestillinger er mulige fra 1. maj 2019. Hver model koster $ 399. Og for at genskabe VR har Facebook givet alle udviklere i rummet en Oculus Quest. Men selv søgen vil ikke indstille det og skabe det længe ventede gennembrud. Fordi de to vigtigste fejl, som VR-briller har, fortsætter med at eksistere: De er tykke og uklare og for dyre.

Facebook – Quo vadis?

Dette års hovedtaler med sine mange små meddelelser har ikke slået nogen af ​​stolen. Leitmotivet for sikkerhed og privatliv var ikke overbevisende. Zuckerbergs visioner skulle ændre Facebook fuldstændigt. Det handler ikke kun om et par tekniske forbedringer. “Vi bygger den fremtid, vi ønsker, og forbinder med de mennesker, vi vil oprette forbindelse til.” Mark Zuckerberg udtaler ikke disse ord for første gang.

Men de mange kommentarer under hovednotatet viser noget andet: Folk tror ikke, at der er privatliv i tider med sociale medier. Og det faktum, at regeringer kræver krypteringskoder taler ikke for privatlivets fred. Og sikkerhed er også et følsomt emne: Automatiseret overvågning for at forhindre falske nyheder og forkert opførsel betyder altid censur i en eller anden form. Men hvor er grænserne? Hvilke udtryk skal der stadig tillades? Og hvilken adfærd skal føre til udstødelse? Der er mange spørgsmål at besvare her.

En ting på forhånd: Hvem har forventet de store ændringer, vil blive skuffet. Det er temmelig mange små skridt, som Facebook tager mod fremtiden.

Også interessant: Hvad hvis Facebook er seriøs?

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *