Tak til Wladimir Klitschko for digital succes

Succes kommer ikke ved en tilfældighed – det er normalt hårdt arbejde. En, der har brug for at vide, er multiple boksemester Wladimir Klitschko. Han har ikke kun alle k.o. i sport. slået, men fik også en doktorgrad. Det er en mand, der har brug for at vide, hvordan man kan få succes.

Hans metode kaldes F.A.C.E. udfordringen og især i tider med digitalisering skulle være med til at fremme et firma. Klitschko er selv ekstremt fokuseret og et imponerende eksempel på disciplin. På DIGITAL X SOUTH siger han, “Takket være min sport, har jeg lært meget om mig selv og min konkurrence, og det er ikke her atleten er forskellig fra manageren – sport er bare en ekstrem form for forretning.”

Smerter er en hindring på vejen til succes

Nu inden for sport og i erhvervslivet er der altid smerter: ”Fysisk smerte, for eksempel, ville være rygsmerter, når vi sidder ved skrivebordet i otte timer, men smerten kan også være følelsesladet, hvis vi hellere vil være sammen med familien end Men smerte er en hindring på vejen til succes, fordi det forhindrer os i at fokusere på jobbet og fokusere, ”siger Klitschko.

udstilling

Men den (boksende) fighter gør en dyd ud af nødvendighed og ser smerte som et kompliment. For hvis du ønsker at komme foran, kan du ikke undgå smerter. Kun dem, der stopper, undgår smerter. Først da gør det ikke ondt. Men man høster heller ikke succes. Klitschko siger: “Jeg kan kun rådgive dig, vær ikke bange for smerten, det er ligesom digitalisering: omvæltningerne er smertefulde, men de bringer os frem.”

F.A.C.E .: står over for udfordringer

Ifølge Klitschko er fire punkter afgørende, hvis du vil ændre noget i forbindelse med digitalisering: fokus, smidighed, koncentration og udholdenhed. Men det er troen. Alle tror på visse ting, eller han tror ikke på dem. Og Klitschko er sikker: “Vi har ikke set mange ting endnu, men vi tror, ​​at vi finder en løsning.”

Med tro kommer viljestyrken. Og det betyder, at du skal tage det første skridt. Så kommer den næste fase: motivation. Motivation kommer og går. Om morgenen vågner vi op, bader os og drikker måske en kop kaffe – og vi er meget motiverede for dagen. Men om eftermiddagen kommer det lave. Og så hjælper kun disciplin. I sport lærer du det meget godt, fordi konsekvenserne er meget smertefulde.

Men med disciplin er det en ting. Fordi disciplin har at gøre med vanskeligheder. Og her kommer et andet værktøj til succes: vanen. Disciplin er lettere, når det bliver en vane. Alle disse byggesten hjælper dig med at nå dine mål.

Denne metode kan også overføres godt til digitalisering. Virksomheder har succes, ikke fordi de er de første, der har en idé, men fordi de arbejder målrettet, fokuseret og med udholdenhed til et emne og derfor er bedre end konkurrencen. Som manager eller manager er du nødt til at brænde efter din idé, køre foran dig selvsikker og bære mange mennesker med den.

Også interessant: det centrale element i den digitale transformation

Mål og besættelse

De samme principper gælder i virksomheder som inden for sport. Du skal vide, hvad du vil, og det kan opnås med de komponenter, der er beskrevet ovenfor.

Til den konkrete implementering af digitaliseringsprojekter skal du stille følgende spørgsmål:

1. Hvad er mit mål?

2. Hvad er konsekvenserne?

3. Hvem er mine ledsagere?

4. Og er jeg besat af målet eller ej?

Uden et mål er det ikke – intet spørgsmål. Enhver, der er i tvivl om det, skal bare tænke over, hvad konsekvenserne ville have, hvis virksomheden ikke er afhængig af digitalisering. Hvis virksomheden ikke beskæftiger sig med digitalisering, hvordan konkurrerer du med dine konkurrenter? Fordi alle digitaliserer sig selv. Så spørgsmålet er: vil du overleve?

Det er ikke muligt uden ledsagere

Dernæst har du brug for passende ledsagere. Ingen når deres mål uden ledsagere. BMW og Daimler har forstået dette og har derfor slået sig sammen om at etablere et netværk for elektromobilitet. De samarbejder og er konkurrenter på samme tid.

Men den endelige succes er kun med en vis besættelse. “De, der ikke er besat af deres mål, når ikke målet,” siger Klitschko.

En knivspids af selviskhed

Og selv en del af selviskhed skader ikke. Klitschko kalder sig selv en multidimensionel egoist. Og det, efter hans mening, har intet negativt. Fordi hvert kompromis, du foretager, koster dig to ting:

1. Han distraherer fra målet.

2. Du mister tid.

Selviskhed er ikke dårlig. Han er den drivende kraft, der får os til. Enhver atlet, der har opnået store mål, har også et godt ego. Og også enhver iværksætter, videnskabsmand eller politiker. Men dette ego bør ikke glide mod narcissisme. Selviskhed er positiv, men narcissisme er negativ.

Men hvor er grænsen? I hvert menneske er denne grænse forskellig, fordi vi alle har forskellige ideer om livet. Men kærlighed viser grænsen: kærligheden til jobbet, kærligheden til familien.

Også interessant: digitalisering fremkalder konkurrence i banksektoren

Nyhedsbrev & Messenger

Altid ajour med alle emner i det digitale liv med LEAD Newsletter og LEAD Tech Newsletter. Uanset om det er professionelt eller privat. I din indbakke eller via messenger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu
Tilmeld dig nu via messenger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *