Disse tre tendenser former billedet af nutiden

Jacqueline Bourke er klar over, at agenturer som Getty Images tidligere har været med til at opretholde rollemodeller og størkne stereotyper med deres billeder. Bourke er Senior Manager for Creative Insights og som sådan kender hun Getty Images ‘forretning.

Fotograferne tager billeder uden særlig ordre, som sælges, når kunder som trykte eller online medier ønsker at præsentere deres artikler eller reklamer. De søger derefter efter udtryk som “chef og medarbejder”, “kvinde i undertøj” eller “familie”. Tidligere fandt de normalt en mand som chef, kvinden i undertøj var selvfølgelig slank, og familien bestod af far, mor, barn.

Hvis Bourke i dag ruller gennem agenturets billeder, der registrerer 400 millioner downloads om året, ser det meget anderledes ud. Hun siger, “De sociale medier har ændret Stock Photography til at fokusere på mangfoldighed og inkludering i dag.”

Individet bliver normen

Fordi så mange mennesker konstant poster fotos taget med deres smartphones fra deres hverdag, ser brugerne konstant forskellige kropsformer, størrelser og medlemmer af forskellige etniske grupper og kulturer i deres sociale feeds.

udstilling

I modsætning til i fortiden er glansbilleder i magasiner og reklametavler ikke længere målet for alle ting, men det, der reflekterer folks virkelighed i livet.

Individet bliver normen, og dette gælder også virksomheder og mærker, hvis de ønsker at nå ud til folk med deres kampagner.

Hos Getty Images afspejles denne ændring konkret i 67 procent-kollektionen oprettet med mediefirmaet Refinery29, der fokuserer på de 67 procent af amerikanske kvinder, der bærer mindst L-tøjstørrelse. Derudover har Getty for nylig også flere billeder på tilbud, der viser mennesker med forskellige handicap.

Så hvis du ikke ønsker at være forældet i dag, rådes du godt til at bryde op stereotyper og tilpasse din historiefortælling til realiteterne. Præcis sådanne kommunikationsprocesser og deres ændring Jacqueline Bourke har med sit team i betragtning.

For året 2018 er der tre tendenser inden for visuel kommunikation for hende:

1. Maskulinitet fortrydt

Efter at medier og reklame har vedtaget i de seneste år, især fra kvindelige stereotyper, 2018, er mænds tur. “Den nye maskulinitet inkluderer følelser, sårbarhed og kompleksitet,” siger Bourke.

Så der var søgeudtrykket “homoseksuelle fædre” hos Getty Images sidste stigning med 53 procent. 60 procent flere brugere var for nylig interesseret i Stock Photos Med enlige fædre og mediterende mænd var der endda en stigning på 126 procent.

Enhver, der ønsker at vide, hvordan reklame optager denne tendens, er kun nødt til at huske generationspladserne fra VW, der tematiserer forholdet mellem voksen søn og far.

2. anden renæssance

“På et tidspunkt, hvor det aldrig var lettere at tage et foto, henviser denne tendens til fotografiets oprindelse som en kunsthåndværk,” siger Jacqueline Bourke.

Med andre ord, for at få deres billeder til at skille sig ud fra de masser af fotografier, som smartphonefotografer og brugere af sociale medier konstant uploader til internettet, er fagfolk rettet mod kunsthistoriske værker. Inspireret af klassiske kunstteknikker fejrer de den kulturelle mangfoldighed, der kan repræsenteres af forskellige visuelle fortællinger.

Det er ikke tilfældigt, at Guccys kreative direktør Alessandro Michele fik maleren Ignasi Monreal til opgave at male sin nye kollektion til forår / sommerkollektionen i 2018. Han skabte et visuelt sprog, der minder om tider, der har været længe. Og adidas-kampagnen “Original er aldrig færdig” går tilbage til udviklingen i anden renæssance.

3. Konceptuel realisme

“Fremkomsten af ​​sociale medier afspejles i den markant øgede efterspørgsel efter autentiske billeder,” forklarer Jacqueline Bourke tendensen til “konceptuel realisme”, der har sin oprindelse i kunst- og modeverdenen.

Avisen “Der Tagesspiegel” brugte for eksempel den realistiske stil for to år siden til en reklame, der blev offentliggjort i november 2016. På den var en stak aviser med ansigtet af den tidligere præsidentkandidat Donald Trump på forsiden, hans mund snoet til et skrig af de stablede udgaver. Nylige eksempler er Volkswagens “Ava” og “Felix” bilnetkampagner.

Alle disse tendenser har én ting til fælles: som de kom, vil de en dag forsvinde og blive erstattet af andre. Jacqueline Bourke siger: “Det faktum, at billedet er i konstant flux, gør det så spændende.”

Du synes emnerne fotografering og digitalisering er spændende? Derefter får du den nye LEAD 03/2018 med fokus på fotografering i den digitale tidsalder.

Teaserbild Ny

Minimal online eller teknisk entusiast?

Tinder erstatter linjen, Alexa sekretæren. Den digitale verden er længe siden blevet en med den virkelige verden. Men alle ønsker ikke at tro på virkeligheden. Hvor bevidst bevæger du dig i netværkslivet?

Gør testen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *