Forretningsrejse 2.0: Sådan er online-generationen på farten

Forretningsrejser i dag ser meget anderledes ud end for ti år siden: Millennials ved nøjagtigt, hvad de vil have. Du foretrækker at booke hoteller, flyrejser, togrejser eller udlejningsbiler online på platforme som Booking.com, Airbnb eller Expedia i stedet for at overlade det til kolleger fra rejseadministration eller rejsebureauer. Dette vender bookingvaner i virksomheder op og ned og former fremtiden for forretningsrejser.

Business Traveler 2.0 – sådan rejser onlinegenerationen

For unge mennesker er en god balance mellem arbejdsliv og ting vigtigere end for ældre, ifølge en undersøgelse fra Ernst & Young-konsulentfirma. Millennials foretrækker ofte fleksibel arbejdstid. Forretningsrejser ses som en anerkendelse og mulighed for at få nye oplevelser, der beriger ikke kun deres job, men også deres liv.

Når de rejser, kan de udvide deres personlige netværk forskellige steder internationalt og undertiden kombinere forretningsrejser med ferieophold – Bleisuretravel.

De ved, hvor og hvordan de foretrækker at booke hoteller og fly, der bedst imødekommer deres behov. For forretning eller fornøjelse foretrækker de websteder med prissammenligning og kan vælge inspirerende oplevelser på rejsedestination frem for luksus på Grand Hotel.

udstilling

Du er måske også interesseret i dette: 5 Mobile sikkerhedstips, mens du er på farten

Omkostningskontrol og effektivitet: Det er hvad virksomheder har brug for

Imidlertid stemmer dette ofte ikke overens med ideerne fra dem, der er interesseret i ledelse af forretningsrejser. Forretningsrejsledere står over for helt forskellige udfordringer.

Da rejseudgifter ofte er den næststørste udgiftspost efter lønninger, sørger de for, at medarbejderne ikke bryder rejsebudgetter og overholder de foreskrevne retningslinjer. De ønsker at minimere tid og udgifter ved reservation og tage sig af forretningsrejsendes tilfredshed. Ud over at minimere omkostninger er effektivitet og klarhed højt på dagsordenen for forretningsrejsestyring.

For dyre og komplicerede processer

Men mange interne platforme til booking af forretningsrejser er alt andet end klare. De er komplicerede og har normalt en begrænset opgørelse over tilbud, der også er alt for dyre. Konsekvensen: medarbejdere foretrækker at booke deres forretningsrejse selv på portaler som Booking.com eller Airbnb. De betaler først med det personlige kreditkort, så skal gå på forhånd og få pengene tilbage. På samme måde kan de også ignorere virksomhedens rejsepolitik.

Hvis reservationen foretages af en anden, er den bedre i overensstemmelse med politikker og budget, men det skaber en uendelig kæde af e-mails og telefonopkald for at koordinere alle detaljer med den rejsende. Dette koster tid og nerver, som medarbejderne foretrækker at bruge til deres faktiske job. I sidste ende ønsker rejsechefer og overholdelsesansvarlige faktisk de samme ting, som deres ansatte gør: spare tid (eller penge) og holde det enkelt.

Du er måske også interesseret i dette: En VR drøm om første klasse

Strategier for moderne forretningsrejsestyring

Så hvordan kan online generationens vaner, ønsker og forventninger forenes med virksomhedens krav og retningslinjer på den ene side? Moderne forretningsrejseradministration har brug for en teknisk smart løsning.

En central platform, der giver alle medarbejdere mulighed for at planlægge og booke deres forretningsrejser – hvor som helst og når som helst. Følgende krav skal være opfyldt:

1. Fleksibilitet

For at opmuntre unge mennesker til at booke inden for virksomhedspolitikken, skal booking være let og sjovt. Dette er muligt ved at booke forretningsrejsen foran tv’et om aftenen. En mobil løsning har også den fordel, at alle dokumenter er hurtigt tilgængelige og kan laves på farten fra ændringer.

Dette er især vigtigt på baggrund af, at fly og tog ofte mislykkes. Suppleret med en personlig service, der overtager ombookingen i en nødsituation, falder stressniveauet enormt. Så medarbejderne er forberedt på forretningsrejsen og alle eventualiteter.

2. Giv et stort valg af sælger

For forretningsrejsende at booke nøjagtigt, hvor deres præferencer er, og hvor de er kendte, skal de have en bred vifte af tjenester til rådighed. Det er ikke nok kun at have et par udvalgte rejseleverandører i systemporteføljen. For stor er risikoen for, at medarbejderne derefter undgår og booker igen på egen hånd.

De, der finder deres foretrukne mærker til hoteller, fly, tog, lejligheder, biler på virksomhedens forretningsrejserportal og kan booke dem der uden deres eget kreditkort, har ingen grund til at organisere deres forretningsrejser andre steder. Virksomheder, der tillader deres ansatte at booke ikke kun hos klassiske forretningsrejserfirmaer, men også i økonomi og lavprisselskaber kan også reducere deres rejseudgifter markant.

3. Sørg for overholdelse af rejsepolitikker

På trods af det store udvalg af muligheder, kan ledere indstille rejsepolitikker i systemet og filtrere de tilbud, der ikke overholder overholdelsen. På denne måde kan deres overholdelse – strengt eller mindre strengt – implementeres automatisk, uden at nogen medarbejder bevidst skal håndtere dem eller slå dem op et eller andet sted.

Regler, der implementeres i en proces, sikrer, at alt, hvad der kan indsendes, er tilladt. Der er ingen tidskrævende forespørgsler på grå områder og, endnu vigtigere, ingen ubevidste overholdelse af overholdelsen. I tilfælde, hvor rejser er dyre, for internationale ture eller meget kortvarige ture, kan for eksempel godkendelsesprocesser gemmes i et tilsvarende system, hvilket gør den tidskrævende e-mail-kommunikation overflødig.

4. En mobil platform til booking, regnskab og rapportering

Brug af en central platform til styring af forretningsrejser er værd, især fordi det ikke kun understøtter rejseplanlægning og booking af medarbejdere, men også gør alle downstream-processer i virksomheden mere effektiv: I stedet for et stort antal fakturaer fra forskellige udbydere fra flere ansatte I regnskabsafdelingen er alle rejseregninger placeret på en central platform ét sted, som også kan bruges til at organisere betalingen, så udgifterne til tildeling af regnskab og dens refusionsprocesser falder markant.

Du er måske også interesseret i dette: Knækning af “koden til teenagere”

God forretningsrejsestyring er et aktiv for alle

Så god forretningsrejsestyring kan betjene begge – unge, online generation mennesker, der ønsker at planlægge og booke deres egne forretningsrejser – og de ansvarlige, der er nødt til at være opmærksomme og håndhæve politikker.

Om forfatteren: Siden begyndelsen af ​​2019 har Eugen Triebelhorn været ansvarlig for at styre Tysklands TravelPerk-forretning i Tyskland. Virksomheden tilbyder en managementplatform til booking, planlægning og styring af forretningsrejser. Eugen Triebelhorn bringer flere års erfaring med B2B forretningsudvikling af forskellige nystartede virksomheder.

Bly 4 Cta Mock Up 1200X1200 V2 Cover

Moderne arbejde – nu og i fremtiden!

Fagfolk har valget i dag. Arbejdsgiveren har derfor meget at tilbyde. Den nuværende LEAD Bookazine 2/2019 viser tilfælde for succesfuld branding af arbejdsgivere og muligheder for at rekruttere selv toptalenter. Også i magasinet: Brug et lederprogram til at udvikle morgendagens ledere selv!

Gennemse nu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *